25 Nisan 2024 Perşembe

Çaltı 1. Sarımsak Festivali Cumartesi Günü yapılacak

Isparta’nın Gelendost İlçesi Çaltı Köyünde, köy muhtarlığı, Isparta Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 1.Sarımsak Festivali düzenleniyor.

Isparta

Köy Meydanında 11 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak olan Sarımsak Festivali kapsamında, sarımsak dikimi, bulgur kaynatma, mercimek kavurma etkinlikleri düzenlenecek, sanatçı Hüseyin Kağıt vatandaşlara konser verecek.
Gelendost Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca, festival öncesinde, festivale katkı veren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Festivale ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köyde bulunan 18 bin dönümlük arazinin tamamına sarımsak ekilmesini arzuladıklarını söyledi. 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın belediye olarak da katkı verecekleri 1.Sarımsak Festivaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Festivalin başarılı geçmesi amacıyla belediye olarak destek vermeyi kararlaştırdıklarını belirten Günaydın, köyün 18 bin dönümlük arazisinin bulunduğunu, bu arazinin ancak 6’da birinin dikili olduğunu söyledi. ‘Bu arazilerin tamamının dikilmesini istiyoruz. Derdimiz 18 bin dönüm arazide üretim yaptırabilmek ve köyümüzü kalkındırmaktır’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çaltı sarımsağı ülkenin en dayanıklı sarımsağı. Çaltı’daki üretim doğal ve kuru yöntemle yapılıyor bu da dayanıklılığı arttırıyor. Çaltı sarımsağının kanser ve kanser olaylarına iyi direnç gösterdiği belirtiliyor” şeklinde konuştu. Atatürk’ün ‘Köylü Milletin Efendisidir’ sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, Çaltı halkının üretimini arttıracağını ve birkaç yıl içerisinde en iyi duruma geçeceğine inandığını belirtti.  
Çaltı’da kaliteli sarımsak üretiminin gerçekleşmesinin, arazinin büyük olmasının kendilerini düzenlenecek olan Sarımsak Festivalini teşvik etmeye ittiğini kaydeden Başkan Günaydın, “Tüm Ispartalıları, Cumartesi günü saat 14.00’da başlayacak olan festivale davet ediyorum. Yine festival kapsamında sanatçı Hüseyin Kağıt’ta bir konser verecek. Bu festival Isparta’mıza, ülkemize ve sağlığımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’a Sarımsak Festivaline verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca, “Çaltı sarımsağımızın tanıtımı için sağlandıkları yardımdan dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum. Köyümüzdeki üretimle niçin Taşköprü gibi ilerlemeyelim, kazanç sağlamayalım. Düzenleyecek olduğumuz festivale tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

 
 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ya öyle mi denizhan

09 Kasım 2017 Perşembe 18:51

Yazıklar olsun diyen asıl sana yazıklar olsun sizin gibiler yüzünden ısparta iş sahibi konut sahibi olamıyor sayenizde kiralar uçuyor daire fiyatları uçuyor olan fakir fukaraya oluyor nasıl olsa sizin cebiniz dolu fakir fukaranın halinden ne anlarsınız siz

DENİZHAN GÜRORDU

09 Kasım 2017 Perşembe 17:54

YAZIKLAR OLSUN ISPARTA BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANI BULMUŞ KADRİNİ KIYMETİNİ BİLEN YOK BU BAŞKANINIZDAN ÖNCEKİLER NE YAPTI BELEDİYEYİ YİYİP BİTİRİRLER İKEN BELEDİYE ARAÇLARINA GÜNLÜK 3 LT MAZOT İSTİKAK AYIRIRLAR İKEN SES ÇIKARTMADINIZ AMA ŞİMDİ HARA VARA ZIVARA ATA TUTA YAZIKLAR OLSUN.

Yaşar varol

09 Kasım 2017 Perşembe 11:26

Birazcık kafayı kullaninda iş sahaları açın ne biçim belediye ısparta gerçekten 5 para etmez memleket onu birak insanlarıda 5 kuruş etmeyen bir yer salak salak şeyleri bırakında insanlara iş sahaları açın yok festivaldi otdan ****tan şeyler hep bunlar.

Zaten ne işe yararsın

09 Kasım 2017 Perşembe 07:36

Bu bir belediye başkanı deyil fakirleri evsiz koyan kiralarda süründüren apartçıları zengin yapan apartçı başkanıdır sayesinde kiralar ateş pahalısı oldu

Sahte hizmet apartçı başkanı

09 Kasım 2017 Perşembe 07:31

Bunun işi reklam festival gösteriş hizmeti sahte hizmetlerinden artık bıktık biran önce defolsa gitsede ısparta gelişse büyükse gerçek hizmet görse yılan ****sine döndürdüğü ıtkmde çözüme kavuşşaa

uğur

08 Kasım 2017 Çarşamba 22:18

belediye başkanının kültür seviyesi ortada ...getirdiği sanatçı !!!!. ha birde ısparta belediyesi başka bir ilçenin festivalini mi üstleniyor.. ısparta gül festivalini desteklemekonusundada bu kadar isteklimiydi.....

ıspartalı

08 Kasım 2017 Çarşamba 20:33

Gülcü ısmail efedi cekemiyossan catlada patla sanane sanamı sorcak sayın belediye baskanımız senin orda yapsa böyle konusmazdın hemen yalakalık yapardın köylü olmassa sen aclından geberirsin kokusmusya

Mehmet kaymak

08 Kasım 2017 Çarşamba 19:45

Koyumuz basariya ulasti tesekkurler baskan tesekkurler calti koyü muhtarimiz

Sertaç Eğin

08 Kasım 2017 Çarşamba 16:37

Sayın Günaydın Çaltı' lılar 18 bin dönüm arazilerinin tümünü (tarlalarını) sarımsak ekin"diyorsun.İyi de ekmek için buğday ekmeyecekler mi? Bu tarlalarda sarımsak yetişmesi zor. Buralarda mercimek ve nohut ağırlıklı olarak yetişir.

Gülcü İsmail Efendi

08 Kasım 2017 Çarşamba 16:16

Çaltı köyündeki sarımsak festivaline destek veren Başkan neden 2017 Gül Festivaline destek vermedi ve hatta engel oldu. Geçtiğimiz yıl Bulgaristan Gül Festivali reklamları THY reklam panolarını süslemişti. Şu andaki faaliyetleri siyaset ve büyükşehir belediye başkanlığı sevdasıyla belediyenin imkanlarını usulsüz kullanmak değil midir? Kendisi daha önce bu tip köylerden gelen masum talepleri mücavir alan dışında, yetkimiz yok diyerek reddetmemiş miydi?

TEBRİKLER

08 Kasım 2017 Çarşamba 15:41

BOĞAZIMA BİŞEY TAKILDI ÖHÖ ÖHÖ :) BAŞARILAR

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR