19 Mart 2024 Salı

Bylock Raporu İstanbul'a Gönderilecek

Bylock Raporu İstanbul'a Gönderilecek

Isparta

Isparta'da FETÖ/PDY davasında aralarında eski Vali MemduhOğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu, bazıeski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığınyargılanmasına devam edildi. Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasanık sayısının fazlalığı nedeniyle adli konferans salonunda yapıldı. AkşehirCezaevi'nde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ile İzmir'enakledilen tutuklu sanık Osman Demirhan ve Halil Karakoç, duruşmaya SEGBİSaracılığıyla katıldı.

 

Isparta'da görülen 129 sanıklı 48 tutuklu FETÖ-PDY ilişkindavada Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklu bulunan eski Isparta ValisiMemduh Oğuz hakkında gönderilen KOM raporunda, ADSL hattı üzerinden programınavukat oğlu Fatih Oğuz tarafından "fth" kullanıcı adıyla yüklendiği,eklenen isimler arasında FETÖ'nün firari sanığı Adil Öksüz'ün de bulunduğubelirtilmiş, rapora ilişkin açıklamada bulunan Oğuz, adına kayıtlı ama kendikullanımında olmayan ADSL hattından yüklenen programın oğlu tarafından yüklenipyüklenilmediği konusunda bilgi sahibi olmadığını söylemişti.

 

'Oğuz Hakkında İki Dosya Birleştirildi'

 

Memduh Oğuz'un avukatı Özgül Akın Aydemir, daha öncebabasını savunmak üzere duruşmalara katılan şimdi ise yurtdışında olduğuöğrenilen avukat Fatih Oğuz'un neden duruşmalara katılmadığı yönündeki soruyaFatih Oğuz'un hakkında çıkan iddialar üzerine duruşmalara gelmesinin etikolmayacağı, ayrıca duruşmanın tarafsız bir gözle takip edilmesinin uygunolacağı düşüncesiyle duruşmalara gelmediği yanıtını verdi. Fatih Oğuz hakkında,İstanbul'da FETÖ'den bir şüpheli, bir de mağdur ve şikayetçi olmasına ilişkiniki soruşturma dosyası bulunduğunu kaydeden Aydemir, bu iki dosya hakkındabirleştirme yapıldığını mağdur ve şikayetçi olduğu dosya üzerinden soruşturmanındevam edeceğini aktardı.

 

'Fatih Oğuz Hakkında Yakalama Kararı Yok'

 

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Aydemir,İstanbul'daki dosyada medyaya yansıyan haberlerin aksine Fatih Oğuz hakkındaherhangi bir yakalama ve gözaltı kararı bulunmadığını iletti. Aydemir,müvekkili Memduh Oğuz'un cep telefonunda Bylock bulunmadığını onun adınakayıtlı ADSL hattı üzerinde Bylock bulunduğunu, konuya ilişkin raporunIsparta'daki davanın konusu olmaktan çıkıp, İstanbul'daki dosya kapsamındaaraştırılacağını söyledi. Müvekkili Memduh Oğuz hakkında son gelen raporlabirlikte Bylock'la ilgisinin olmadığının ortaya çıktığını aktaran Aydemir,tahliye talebinde bulunduklarını açıkladı.

 

İbicioğlu 5 Saat Savunma Yapınca

 

Duruşmaya tutuklu sanık Eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun5 saatlik savunması damga vurdu. Dün öğleden sonra esasa ilişkin savunmasınabaşlayan İbicioğlu'nun savunması bugüne kaldı. Savunması iyice uzayanİbicioğlu'nu Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı sürekli uyardı. İbicioğlu'dansavunmasını toparlaması istenirken, savunma sınırını aştığı konusunda da uyarıgeldi. Ancak İbicioğlu'nun savunmasını uzatması üzerine Yazıcı, 'Mahkemeyi senmi ben mi yönetiyorum?' diyerek savunmasını kesmesini istedi. Bunun üzerineİbicioğlu 'Savunmamı kestiniz kayıtlara geçsin' dedi. İbicioğlu, tahliyesinitalep ederek 5 saatlik savunmasını bitirdi. Tutuklu sanık Eski Isparta ValisiMemduh Oğuz da savunmasında, Bylock kullanıcısı olmadığının son gelen KOMraporuyla ortaya çıktığını belirtirken, dönemin Süleyman Demirel ÜniversitesiGenel Sekteri Aziz Bayrak'a şantaj yaptığı suçlamalarını da kabul etmedi. Oğuz,hakkında çıkan karar ne olursa olsun hakkını herkese helal ettiğini söyledi.

 

Savunmalar Uzayınca Kesin Karar Çıkmadı

 

Memduh Oğuz'un savunmasının ardından, Mahkeme Başkanı HacıMustafa Yazıcı, tüm uyarılarına rağmen sanıkların savunmalarını uzataraktekrara düştüklerini bu nedenle duruşmayı ertelemek zorunda kaldıklarınısöyledi. Mahkeme, duruşma sonunda KOM'dan gelen Memduh Oğuz hakkındaki Bylockçözümlemesini içeren raporun, İstanbul'da Fatih Oğuz hakkında yürütülensoruşturma dosyasına eklenmek üzere İstanbul'a gönderilmesine, sanıklarıntahliye taleplerinin reddine, tüm tutukluların tutukluluk hallerinin devamına,bir sonraki duruşmanın da 4-7 Aralık 2017 tarihleri arasında görüşülmesinekarar verdi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR