19 Mart 2024 Salı

BÜYÜKÇAM AİLESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

BÜYÜKÇAM AİLESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Isparta

Isparta'da halı dokumacılığını yaygınlaştıran, el dokuma eserlerimizin başka şehirlerde alıcı bulmasını sağlayan Büyükçam ailesinin 3.kuşak temsilcisi Mehmet Büyükçam, 68 yaşında vefat etti.  Organları ile başkalarına hayat verecek Pazartesi sabahı evinde geçirdiği beyin kanaması sonrasında Şehir Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırılan Mehmet Büyükçam'ın beyin ölümü akşam saatlerinde gerçekleşti. Ailesi, organlarını başkalarına yaşam kaynağı olması için bağışladı.

Isparta halıcılığının temel direklerinden Çam Halı ile Isparta iş dünyası değerli bir ferdini daha kaybetti. ITSO'da bir dönem meclis üyeliği görevinde bulunan Hasan Büyükçam'ın oğlu Mehmet Büyükçam, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 68 yaşında hayatını kaybetti. Isparta halı dokumacılığını yaygınlaştıran, el dokuma daha sonra makine halılarının il dışında da satılmasını sağlayan Büyükçam ailesinin 3.kuşak temsilcisi Mehmet Büyükçam, dün ikindi namazına müteakiben son yolculuğuna uğurlandı. Hayatta iken babası Hasan Büyüçam ile birlikte İnce Hasgül Isparta İpek ve Yün El Halısı’nın en seçkin eserlerini Isparta Belediyesi Etnografya Müzesi'ne bağışlayan Mehmet Büyükçam, ölümünde de bu özelliğini gösterdi. Ailesi, Mehmet Büyükçam'ın tüm organlarını başkalarında hayat bulması için Sağlık Bakanlığı'na bağışladı. Sağlık Bakanlığı Organ Bağış Birimi, önceki gün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Büyükçam'ın organlarını alıp, Ankara'ya götürdü.

Mimar Sinan Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra defnedilen Mehmet Büyükçam, halıcılık esnafı ile bilinen ailenin 3.kuşak temsilcisiydi. 1920 yılında babaanne Melek Büyükçam'ın başlattığı halıcılık mesleğini babası Hasan Büyükçam ve kardeşleri, oğulları ve yeğenleri ile birlikte sürdürüyordu. Mehmet Büyükçam ve oğullarının  Isparta'nın yanı sıra Antalya'da da Çam Halı Satış Mağaza zinciri bulunuyor.  Büyükçamlar'ın Mehmet Büyükçam gibi 3.kuşak temsilcisi eski Anavatan İl Başkanlarından Bekir Büyükçam'da Ocak-2016'da  İstanbul'da vefat etmişti. Mehmet Büyükçam'ın 2 çocuğu, 2 torunu vardı. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

GÜLDEN KILIÇDAROĞLU

09 Ağustos 2017 Çarşamba 15:34

YANYANA EVLERDEYDİK EVLERİNDE ANNESİ HALI DOKURDU ANNEMDE ZAMAN ZAMAN GİDER ORDA HALI DOKURDU GAZİKEMAL MAHALLESİNDE TÜM EVLERDE HALI DOKUNURDU ÇOCUKLUĞUMUZDA AMA BÜYÜKÇAMLAR BU İŞİN USTASIYDI BUGÜN SAHİP OLDUKLARI HERŞEY İŞTE BÖYLE ANNELERİNİN TEK TEK İLMEKLE ALIN TERİYLE DOKUDUGU GÜNLERDEN GELİYOR SABAH NAMAZINI KILAN ANNELER TEZGAHA OTURURDU BİZLER OKUL SAATİ GELENE KADAR ANNELER HALI BAŞINDAYDI HALI SABIRDIR EMKTİR ESKİDEN ANNELER ÇALIŞMIYORDU SÖZÜNE HİÇ KATILMAM ONLAR EVLERDE HEP HAL

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR