20 Nisan 2024 Cumartesi

BÜYÜK YATIRIM!

BÜYÜK YATIRIM!

Isparta

Aksu Yılanlı'da AK Parti Isparta Milletvekili ve Hükümet adına Recep ÖZEL  Yılanlı Soğuk Hava Deposu sahibine TKDK desteğiyle 1.800.000 TL'lik çeki  takdim etti.

Yılanlı Soğuk hava Deposu Enerji Gıda Tarım San. Tic. Ltd.Şti. tarafından Isparta’nın Aksu İlçesi Yılanlı Köyü’nde yaptırılan 3000 ton/yıl kapasiteli soğukhava deposu bugün saat 11.00'de Mevlid-i Şerif okutulmasıyla başladı.

               Tarımve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü destekleriyle yaptırılan Yılanlı Soğuk hava Deposu açılış törenine; Isparta Vali Yrd. TahirDemir, Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Y.Ziya Günaydın, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Tarım İl Müdürü CenkŞölen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, üreticiler ve çok sayıda davetli yağmur ve dolu yağışına rağmen büyük ilgi göstererek katıldılar.

               Saat11.00’de Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan açılış töreninde katılımcılarayemek ikram edilirken, törende konuşan Şirket ortaklarından Mustafa Tulum,bölgenin ihtiyacı olan bu soğuk hava deposunun yapımında destek sağlayan KırsalKalkınma Ajansı’na  ve emeği geçenlere teşekkür etti.

              Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatör vk. Ali Tokerise  yaptığı konuşmada “Ülkemizin adayülke statüsünde bulunduğu AB nin katılım öncesi mali yardım aracı IPA’nın Kırsal Kalkınma fonlarını yönetmek için kurulan TKDK’nın faaliyet gösterdiği 42 ilden 1’i de Isparta’mızdır.

               AB standartlarında yeni işletmeler kurulması mevcut işletmelerin AB standartlarına ulaştırılması, istihdamımızın ve milli gelirimizin arttırılması, kaliteli ve AB standartlarında ürünler üretimi gibi hedeflerle kurulan Kurumumuz faaliyetinebaşladığı yıldan bu yana, İlimize kazandırdığı yatırımlar ve ödediği hibe desteklerini her çağrı döneminde çeşitlendirerek ve artırarak devam ettirmektedir.   İlk çağrıdan bugüne kadar Kurumumuza toplam bütçesi 111 milyon TL olan 150 proje başvurusunda bulunulmuştur.

               Bu günekadar toplam bütçesi 55 milyon hibe desteği 28 milyon olan 83 proje ilesözleşme imzalanmış, önümüzdeki günlerde incelemesi biten 27 proje ile de sözleşme imzalanacaktır. Şu an yatırımların yüzde 25%i tamamlanmış olup halenilimizin değişik yerlerinde inşaatlar devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki 4-5ay içinde tamamlanacak yatırımlar ile Isparta ekonomisine (110 proje) 71.400.000,00 TL. tutarında yapılacak yatırım kazandırılacak ve bunun karşılığıiçin, 36.655.000,00 TL:’lık hibe desteği ödenecektir.

               Değerli misafirler; önceleri 3 destek kalemi ile başladığımız faaliyetlerimize bugün;Besi ve Süt Hayvancılığından Su Ürünleri Üretim ve İşlenme sektörüne, Et ve EtÜrünleri İşleme, Süt ve Süt Ürünleri İşleme sektöründen, Çiftlikfaaliyetlerine, Arıcılık, Yerel Ürünler, Kırsal Turizme kadar 10’dan fazla kalemle devam etmekteyiz. İnşallah bu destek kalemlerindeki çeşitlilik giderek artacaktır. Nitekim gerek yaptığımız sektör analizleri gerekse yatırımcılar ileyapılan görüşmeler neticesinde bahçe tesisleri, alt yapı hizmetleri,yenilenebilir enerji yatırımları gibi değişik başlıklar destek kalemlerini hemkurum merkezimizde, hem de AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komisyonuna ilettik veiletmeye devam edeceğiz.

               BuradaKurumumuzun farkını ortaya koyan iki hususu belirtmek isterim;

1.      Vergilerdenmuafiyet.

2.       Yatırımtutarı 5 bin Euro’dan 3 milyon Euro’ya kadar değişen tutarlarda projelere yüzde 50-65 oranında hibe destek sağlıyoruz. Meyve ve sebze işleme sektöründeki böylebir yatırımın üst limiti 3.750 bin TL, hibe miktarı 1.800.000 TL.’dir

Değerli misafirler; inşallah önümüzdeki 2 ay içinde yeni birproje çağrısına çıkıyoruz. İnşallah bu dönemde Ülkemizin bu cennet köşesine yeni değerler katacak çok sayıda proje bekliyoruz.

               Benburadan memleketinde böyle bir yatırım ihtiyacını gören ve bir vefa örneği ilebu yatırımı gerçekleştiren Yılanlı şirketi yöneticilerini tebrik ediyorum. Buprojede emeği geçen herkese ve bu gün bizimle olan değerli protokol üyelerimizeve halkımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

Isparta Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın ve IspartaMilletvekili Recep Özel’in tesisin hayırlı olmasını dileyen konuşmalarından sonra Milletvekili Özel, sembolik destekleme çekini, şirket ortaklarından Ahmet Demirekin’e verdi.   Aşçı Tahir Ustanın kazanlar dolusu yaptığı kapama yemekler davetliler tarafından çok beğenildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

savlu

28 Eylül 2014 Pazar 19:29

Sayın özel birazda hizmeti vede yatırmlarını sav a bekliyor busav halkı seçimden seçime hatırlanmak istemiyor seçimde gelirsen bilki kovulursun garanti ederim sayın editör bunu yayınla tarafsïz ol⚽

Ak Partili 32

28 Eylül 2014 Pazar 21:05

Sevgili hemeşerim,valla editör bu haber ile ilgili yaptığım yorumu yayınlamam konusunda inat sergiliyor.Bakalım bunu yayınlayacakmı?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR