20 Nisan 2024 Cumartesi

BÜTÜN ENGELLER KALKTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Davraz Kayak Merkezi İmar Planı Revizyonunu onayladı. Böylece Davraz’a sosyal tesisler dahil, yatırım yapılmasını önü açıldı.

Isparta

Isparta’nın geleceği ve ekonomisi için büyük önem taşıyan Davraz Kayak Merkezine yatırımın önündeki bütün engeller kalktı.

 

Davraz Kayak Merkezine sosyal tesisler dahil, diğer büyük yatırımların yapılması için gerekli olan “İmar Planı Revizyonu” Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

 

Davraz Kayak Merkezinde tuvaletten, sosyal tesislere,otelden diğer yatırımlara kadar bugüne kadar gecikmenin nedeni İmar Planı Revizyonu çalışmalarıydı. 2012 yılında başlayan çalışmaların sonucunda hazırlanan İmar Planı Revizyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Planın onaylanması için Isparta Valisi Vahdettin Özkan ile AK Parti Milletvekilleri büyük çaba sarfetti.

 

1/25.000’lik İmar Planı Revizyonun onaylanmasının ardından 1/ 5000 ve 1/ 1000’lik planlar hazırlanacak.

 

Yetkililer, planın onaylanması ile birlikte Davraz Kayak Merkezinin ihtiyacı olan bütün tesislerin yapılabileceğini ve gerekli çalışmaların başladığını açıkladılar.

 

Özellikle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tesislerin yapımını öncelik verilecek.

 

Davraz Kayak Merkezinde bu yılki kar yağışı nedeniyle turizmcilerin Davraz’a yatırım için plan yaptıklarını da gelen bilgiler arasında.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hüseyin gedik

05 Nisan 2015 Pazar 01:12

Davraz Kayak Merkezinin geleceğini yeniden oluşturmak için revize imar planlarının yapılmasında büyük çaba sarf eden eskimeyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç'ın çaba ve ****retlerini de unutmamak gerekir. Ayrıca Abdullah Kılıç Davraz ' a son yapılan 2 adet Telesiyejde de ve yeni yapılacak 5. Mekanik tesis için Bakanlıktan önemli destek alınmasını sağlamıştı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR