25 Nisan 2024 Perşembe

BÜTÇENİN İKİ KATI EK ÖDENEK ALDIK

İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı bütçe gerçekleşmesi 52 milyon TL. Ancak bunun yüzde 50'sinden fazlası personel maaşları ve cari giderlere harcandı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç'in aracılığıyla yatırım ve hizmetler için sağlanan ek ödenek tutarı ise 111 milyon 921 bin TL.

Isparta

İŞTE BİLGİÇ'İN GÜCÜ

            2015 seçimlerine kadar Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başkan vekili, seçimlerden sonrada komisyon başkanı olarak görevlendirilen Süreyya Sadi Bilgiç, Ankara kaynaklarının Isparta'ya da akıtılması yönünde önemli bir görev üstlendi. 2015 mali yılında İl Özel İdaresi'nin toplam bütçesinin 2 katından fazla para, ek ödenek olarak 60'a yakın farklı kalemdeki yatırım ve hizmetlerde kullanılmak üzere çeşitli bakanlıklar tarafından gönderildi.

           Yatırım,proje ve ödenek konusunda Ankara'nın büyük bir kaynak olduğu, ancak bu kaynağın siyasi güç, konum, doğru proje ve ısrarlı takipler neticesinde seçim bölgelerine aktarıldığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. Siyasette gücü olanın seçim bölgesine büyük yatırımlar ve ödenekler kaptığı geçmişten bugüne kadar vaki olmuş bir durumdur.

           Türkiye'nin ekonomik yönetiminde önemli bir yeri olan, mali yük getirecek kanun tekliflerinin karar merci olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Süreyya Sadi Bilgiç ile sağladığımız konumun Isparta'ya katkısı rakamlarla da ortaya çıkıyor. 2007'den 2015 seçimine kadar Plan ve Bütçe Komisyonu'nda etkin bir rol alan, 1 Kasım seçiminden sonra da AK Parti Genel Merkezi kararıyla Komisyon Başkanlığı görevine getirilen Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ek ödenek konusunda siyasi gücünü kullanmasını bildi. Zira, 2015'de Isparta'ya İlÖzel İdaresi'nin toplam bütçesinin 2 katı ek ödenek sağlandı.

            Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, İl Genel Meclisi kararıyla belirlenen İl Özel İdaresi'nin 2015 yılı bütçesinin yaklaşık kesin hesabı belli oldu. İl Özel İdaresi, 2015 mali yılında 52 milyon TL'lik bütçe gerçekleşmesi sağladı. Ancak bu ödeneğin tamamı hizmet ve yatırım olarak kullanılmadı. Ödeneğin 21 milyon TL'si İl Özel İdaresi çalışanlarına maaş olarak ödendi, 5-6 milyon TL'lik kısmı ise elektrik, akaryakıt, su, ısınma gibi cari harcamalar için kullanıldı. Yani 52 milyon TL'lik İl Özel İdare ödeneğinin yarısından fazlası cari harcamalar için kullanıldı. Geriye kalan kısmı ise İl Özel İdaresi'nin köylerde kendi yaptığı yatırımlar ile Sağlık, Milli Eğitim, Turizm, Gençlik ve Spor gibi kurumların Isparta'da yaptığı yatırım ve hizmetler için değerlendirildi.

            Ancak İl Özel İdaresi'ne 2015 mali yılında çeşitli bakanlıklardan 60'a yakın farklı kalemdeki hizmet ve yatırımlar için gelen ek ödenekler de var. Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleri ile Isparta'ya 2015 mali yılında çeşitli bakanlıklardan aktarılan ek ödenek tutarı ise 111 milyon 921 bin TL. Ek ödenek Sütçüler Melikler Köprüsü yapım işi, Barla Köyü altyapı hizmetleri ve mekansal tasarım projeleri başta olmak üzere Milli Eğitim, Sağlık, Turizm, Gençlik ve Spor gibi yatırımcı kuruluşların projeleri için kullanıldı. İl Özel İdaresi yetkililerinin, doğrudan yatırım için kullanılan 11 milyon 921 bin TL'lik ödeneğin 60 ayrı kalemde değerlendirildiğini bildirdiler.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR