19 Mart 2024 Salı

BURDUR'DA FETÖCÜLER BİR BİR KAÇIRILIYOR

BURDUR'DA FETÖCÜLER BİR BİR KAÇIRILIYOR

Asayiş

Bölgemizde bulunan ve Burdur'da yıllardır hizmet veren Bomba15 Haber Sitesi'nin gündeme getirdiği haber ulusallarda manşet oldu.

Aydınlık'tan Hikmet Çiçek, Bomba 15 Haber Sitesi'nin yaptığı haberi gündeme taşıdı.

Burdur’da FETÖ kapsamında operasyon yapılacak kişilere menfaat karşılığı bilgi sızdırıldığı ve kaçmalarının sağlandığı iddia edildi.Bilgi Erdoğan'a da iletildi

Burdur’un yerel gazetelerinden Bomba 15, 2 Nisan 2016 günü nüshasında “Burdur Türkiye'nin ünlü markalarından Köfteci Ramiz Plus'la tanıştı” haberini veriyordu. Türkiye'nin ünlü gıda markalarından Köfteci Ramiz’in Enes Hilal'in işletmeciliğinde açılışı yapılmış ve Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan da dualarla yapılan açılış törenine katılmıştı. Açılış sonrası misafirlere Köfteci Ramiz'in eşsiz lezzetleri sunulmuştu.

Enes Hilal, AKP Burdur Gençlik Kolları Başkanı’ydı. 27 Şubat 2014 günü bir sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Babası Mehmet Hilal, Burdur’da Fethullah Gülen Cemaatine yakınlığıyla tanınıyordu. Hilal’in Cemaat-AKP kavgasından dolayı istifa ettiği söyleniyordu. Hilal, sadece gençlik kolları başkanlığından değil AKP’den deistifa etmişti.

25 Temmuz 2016 günü Isparta’da yapılan FETÖ operasyonunda Mehmet Hilal gözaltına alındı, fakat daha sonra serbest bırakıldı. Hakkında yurtdışı yasağı konulmadı. Şimdi Mehmet Hilal ve oğlu Enes Hilal firarda.Yurtdışına kaçtıkları sanılıyor. Bu kişilere kaçma fırsatının kimler tarafından ve nasıl verildiği anlaşılamadı.

ESKİ AFAD MÜDÜRÜ DE FETÖ'CÜ ÇIKTI

Burdur Acil ve Afet Durum (AFAD) İl Müdürü Mehmet Oral,FETÖ/PDY operasyonunda 8 Kasım 2017 günü Burdur Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Oral 10 Kasım günü çıkarıldığı mahkeme tarafından terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklandı. 21 Ocak 2017 gününün ilk saatinde cezaevinden “adli kontrolle” tahliye edildi.

Oral, Burdur’da FETÖ’cü olarak biliniyordu. Burdurlular,“Neden serbest bırakıldı?” sorusuna yanıt alamadılar. Oral, 13 Mayıs 2017 günübu kez Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 81 ilde emniyetten sorumlu mahrem imamlar hakkında başlattığı soruşturma kapsamında yeniden tutuklandı. Oral’ın Burdur’un “mahrem imamı” olduğu anlaşıldı. Mehmet Oral neden serbest bırakılmıştı? Bu sorunun yanıtı da bilinmiyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yediğin hurmalar bir gün tirmalar

29 Haziran 2017 Perşembe 09:19

Abdullah Abdullah fetocusun evet seni biliyor ve izliyorum eninde sonunda maskenin düşecek o inden çıkacaksın unutma hizmetin İslam'a değil ABD ye olduğunu ölünce mı anlayacaksın

Doğan Peçenek

28 Haziran 2017 Çarşamba 23:53

SDÜ yönetiminde olup ta adları basında ayyuka çıkmış bazı kişilere sıra gelmek ü

Abdullah Abdullah

28 Haziran 2017 Çarşamba 23:00

Demek Enes Hilal , AKP genclik kollari baskaniydi, ve 27 Subat 2014 tarihinden sonra, seri bir sekilde suc islemeye basladi, devlet de yakasina yapisti, bu nebicim adalet arkadas, Erdogan dune kadar beraber yurudugu butun dava arkadaslarini satti, Ahmet Davutoglu'na dis geciremedigi icin, milletin sectigi basbakani harcadi, Abdullah Gul ve Bulent Arinci da harcadi, simdiki yol arkadaslari ise Dogu Perincek, Cem Kucuk , Joleliler ve benzerleri, bu haberlerler insanlari kandiriyorsunuz.

hayretsin

29 Haziran 2017 Perşembe 13:50

abdullah abdullah doğu perinçekle dost olan kim? dayanağın nedir? perinçekle beraber hayır kampanyası yürüten chp-fötö ve hdpkk idi. milletin seçtiği başbakanı harcadı derken milletin seçtiği cb gözüne batsın emi

Gulu dible gulu

28 Haziran 2017 Çarşamba 22:51

Yuh ulan size. Gözünüzün önündeki hainleri göremiyorsunuz gidip sucsuz insanlara terorist yaftasi yapistiriyorsunuz

ak partili hemide gercek

28 Haziran 2017 Çarşamba 20:52

burdur ak parti vekiline selam verin kurt içte dışarıda aramayın vesselam

oda birşeymi

28 Haziran 2017 Çarşamba 17:47

onlarda bir şeymi ıspartada numan tamer, hakan türkkahraman ve niceleri bir anda yok oluverdiler..................

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR