25 Nisan 2024 Perşembe

Burdur'a erken bakan piyangosu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay verdiği geçici Bakanlar Kurulu'nda cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na getirilen Ayşen Gürcan kabinenin ilk başörtülü bakanı oldu.

Isparta

 İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, geçici seçim hükümetinin ilk başörtülü kadın bakanı oldu. Aslen Burdurlu olan Gürcan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı görevine getirildi.

Ayşen Gürcan kimdir

 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, 1963 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Burdur’da tamamladı. 1986 yılında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesini bitirdi. 1987-1989 yılları arasında Eğitim İletişimi ve Planlaması bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Doktorasını Eğitim Teknolojisi Anabilim dalında yaptı. 1990-2005 yıllarında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olarak çalıştı. 2006-2011 yılları arasında Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü yaptı. 2011-2013 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bakan müşavirliği görevinde bulundu. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Eğitim bilimleri, öğrenme-öğretme, eğitim-iletişimi, tekno-psikoloji ve aile eğitimi alanlarında ulusal ve uluslararası yayınları bulunmaktadır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Rüya

30 Ağustos 2015 Pazar 19:16

Bu gidişle rüyamızda görürüz bakanlığı

MEHMET BOYACI

29 Ağustos 2015 Cumartesi 21:34

neyapalım inşallah secimden sonra biz de bı bakanlık yakalarız burdur sonzaman bielik beraberligi var yolları bile sanki karadeniz yoluallah var antalya giderken orayı dercih yapıyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR