20 Nisan 2024 Cumartesi

BUNUN ADI RESMEN VAHŞET

BUNUN ADI RESMEN VAHŞET

Isparta

Keçisi’nin karnından işte bu yavru çıkarıldı. Vicdan yoksunu5 kişiye 71 Bin 735 TL idari ceza uygulandı.

 

Doğa Koruma ve Millî Parklar VI. Bölge Müdürlüğü’nün(Isparta- Antalya ve Burdur) operasyonu ile ortaya çıkarılan kaçak avcılıkeylemi yürekleri sızlattı. Vicdansızlar, 2’si hamile 3 Yaban Keçisi’nibebekleri ile birlikte öldürdü, 1’ini de yaraladı.

 

CEZA YAĞDI: Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nünoperasyonu ile yakalanan 5 vicdansız kişi 71 Bin 735 TL tazminat ve idaricezaya çarptırıldı.  4915 sayılı KaraAvcılığı Kanunu’na göre avda kullanılması yasak olan 4 adet av tüfeğine elkonuldu.

 

VİCDAN YOKSUNU KİŞİLERİN VAHŞETİ

 

ONLARIN DA YAŞAM HAKKI VARDI

 

Doğa Koruma ve Millî Parklar VI. Bölge Müdürlüğü (Isparta-Antalya ve Burdur) Sarıkaya Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Akmuar Mevkii’ndebir Tabiat Ana vahşetini ortaya çıkardı.

 

Anılan bölgede 9 el silah sesi duyulması üzerine Finike DoğaKoruma ve Millî Park Şefliği operasyon başlattı.

 

Silah sesinin geldiği noktaya ulaşan ekipler, aynı alandayan yana bırakılmış vaziyette 2 dişi Yaban Keçisi’nin ateşli silahla vurularaköldürüldüğünü tespit etti.

 

Yapılan incelemede yaban keçisinin 1 tanesinin hamile olduğuanlaşıldı.

 

Diğerinin ise 1,5 yaşında olduğu tespit edildi.

 

Hamile yaban keçisinin karnının açılması sonucu rahminde 1adet yavru olduğu tespit edilmiştir.

 

Alanda yapılan araştırmalar esnasında bu hayvanlardan ayrıolarak yaklaşık 4 yaşında erkek bir yaban keçisinin de ateşli silahla vurularaköldürüldüğü tespit edildi.

 

Ayrıca avlanmış Yaban Keçilerinin yanında avcıların mont,sırt çantaları, çuval, çakı vb. eşyaları ile hayvanların etlerini taşımak içingetirildiği tahmin edilen çok sayıda poşet tespit edilmiştir.

 

Olay yerindeki çanta, mont vb. eşyalardan yola çıkanekipler, Kumluca Jandarma Komutanlığı’nın desteği ile ava karışan 5 kişiyeulaşılmıştır.

 

İlgili şahısların ifadelerinde avcılığı kendilerininyaptıklarını belirtmişler, mevcut tespit edilen hayvanların dışında 1 adetteyaralı yaban keçisi olduğunu, yaralı hayvanı arama çalışmaları esnasında korumaekiplerini görerek sahadan kaçtıklarını ifade etmişlerdir.

 

Yasadışı avcılık faaliyeti sonucu 1 i hamile 3 yabankeçisini ateşli silahla öldüren, birini de yaralayan 5 kişi hakkında toplam71.735,00 TL tazminat ve idari ceza uygulandı.

 

Ayrıca ilgili şahıslarca avda kullanılan ve 4915 sayılı KaraAvcılığı Kanunu’na göre avda kullanılması yasak olan 4 adet av tüfeğine elkonuldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

zekii

17 Mart 2016 Perşembe 14:52

Orman müdürü ne derece etkili bilmem ama gerçekten bu ve benzeri hayvanların, canlıların yaşayabileceği yerler kalmadı artık.Her taraf mermer ocağı.Bu canlılarda beslenebilmek, yaşayabilmek için çok dar bir alanda sıkıştı kaldı.Bunu da herkes biliyor.Yeterli denetimlerde olmayınca sonuç bu.Sonumuzu kendi elimizle hazırlıyoruz,sonrada şikayet ediyoruz.Az kaldı.Hava kirli,su kirli,toprak kirli.Doğal yaşam yoksa insanda yoktur.Hep birlikte TÜKENECEĞİZZZ.

resmen cinayet

17 Mart 2016 Perşembe 14:10

Allah bunları yapanların evlerinide bu şekilde yapar inşeallah masum hayvanların ne günahı var üç kuruşluk zevk için bunlar yapılmaz Allaha havale edelim o eniyisini bilir..

MAHMUT AKSU

17 Mart 2016 Perşembe 13:57

Bu avcılara sadece para cezası verilmesi yetmez. hapis cezası gerekirki caydırıcı olsun. ama herkesin atladığı bir şey var. orman müdürü tamamen yalan yanlış sahte raporlarla bu hayvanların yaşam alanlarını mermer ocaklarına peşkeş çekerek yok etti. hayvanlar sadece belirli bir böl****e sıkışıp kaldı. sadece kendi koltuk hesaplarına göre karar verenlerin bu hayvanlara verebileceği bir yaşam hakkı yoktur. yüreği yetiyorsa çandır köyüne değerli basını ****ürsün bu hayvanların dağlarını göstersin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR