19 Nisan 2024 Cuma

BUGÜN HERKES BİRBİRİNE BU SORUYU SORDU

BUGÜN HERKES BİRBİRİNE BU SORUYU SORDU

Isparta

Isparta'da bugün kelebek bolluğu yaşandı. Herkes birbirine bu kelebekleri sorarken yetkililerden açıklama geldi.

Kentin her noktasına yayılan kelebekler vatandaşlarda ilgi uyandırırken, kelebeklerin herhangi bir zararı olmadığını belirtildi.

Isparta'da bugün yoğun olarak kelebek görüldü. Bu kelebek türünün ‘diken kelebeği’ olduğu ve ‘VanessaCynthia cardui” olarak da bilindiği kaydedildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

Diken Kelebeğinin kuzey yarımkürenin tamamı, Afrika ve Avustralya kıtaları ile küresel olarak en yaygın dağılış gösteren kelebek türlerinden biri olduğu bilgisi verilen duyuruda, “Türkiye’nin tüm illerinde bulunmaktadır. Bu tür, göçmen kelebeklerdendir. Baharda kuzey Afrika’dan Avrupa’ya göç ederler. Çayırlar, makilikler, orman alanlarında yaşarlar. Konukçuları devedikeni, hatmi çiçeği türleri, galagan, ebegümeci, ısırgan, boğa dikeni gibi yabani bitkiler ile beslenir. Bu kelebek türünün mevcut tarımsal yapımıza herhangi bir zararı yoktur. Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur” denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Nerede Sağlıklı Yaşam

13 Nisan 2019 Cumartesi 14:03

Eskiden Tarım'da İlaç ve Dışarıdan Tohum Alıp Kullanılmazdı Meyvada Zepzede Hiç Hastalık Olmazdı İnsanlarda Kuronik Hasta Ol Tarım'da Kullanılan İlaçı'da İnsan'na Kullanılan İlaçı'da Tarım'da Kullanılan Tohumunda Türkiye'ye Aynı Firma Satıyor, Bu Firmalar İnsanlara Şifamı Yayıyor? Yok sa Hastalık mı Yayıyor? Zatan Türkiye'de En Yüksek Yetkili Ağızdan Hastalar Müşteri Denilmemişmiydi? Devlet Hastaneleri Müşteri Karantili Şehir Hastaneleri Olarak Özel Sektöre Hastalar Hasta Karentili Satılmadımı.?

BAHA

13 Nisan 2019 Cumartesi 11:19

Akit: "Kelebekleri Siyonistler Isparta'ya bıraktı. Neslimiz kurutmak istiyorlar.."A Haber: "Isparta'da kelebek sevinci yaşanıyor"

bmoonlight

13 Nisan 2019 Cumartesi 01:30

Kelebeğin ömrü ****et de göçecek kadar uzundur. Kelebeğin ömrünün 1 gün olduğu uydurma bir şeydir. 2 3 yıl yaşayan kelebek türleri var. Bilmeden herkes bol keseden sallamasin

Burçin

13 Nisan 2019 Cumartesi 00:09

Kelebeğin ömrü göçecek kadar uzun değildir. Yetkililer halt etmiş. Üstelik kıtalar arası göç falan çok komik bir açıklama olmuş.

Burçin

13 Nisan 2019 Cumartesi 00:07

İthalat arttıktan sonra bu tarz şeyler görülmeye başladı. Daha çok hastalık ve bu tarz yaşamlara tanık olabiliriz. Gemilerle gelen ithal yiyeceklerin arasında larva olarak geliyor. Rusya vb ülkelerin bizim tarım ürünlerimizi geri gönderme sebebini sanırım anladınız. Bu besinlerin üzerinde larva halinde bir çok yaşamlar ve bun yaşamlarla mikrobik hastalıklar yayılır.

meryam

12 Nisan 2019 Cuma 22:29

köpek düşmanlığını bıraktın kelebek düşmanlığına mı başladın bomba 32

Artık Yediğimiz İçdiyimiz Kurt Oldu

12 Nisan 2019 Cuma 19:32

Bu Kelebekler Tarım'da Meyve ve Zepzelere de Larva Bırakıp da Kurt Oluşumunu Yayan Kelebekler Bumlar mı? Artık Yediğimiz İçdiyimiz Meyve ve Zepzeler Daha Çiçek-ken Kelebekler Larva Bırakıyor Sonra Kur'da Dönüşüyoe, Daha Sonra çiftçi Kurtlarla Zirayi İlaçla Çok Mücadele Ediyor Fakat Ürünleri Kürtan Kurtaramıyor Hem'de Çiftçinin Çok Parası Zirayi İlaca Gidiyor.

Ahmet

12 Nisan 2019 Cuma 18:11

Benim de bugün çok dikkatimi çekti. Ancak ben Latince adını ya da türünü, nereden geldiğini değil de 40 yıldır Isparta'da görmediğim bu kelebek türünü neden bugün gördüm, nereden çıktı, keşke bunu açıklasalardı yetkililer. Latince adını öğrendiğimde hayatım değişmedi.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR