24 Nisan 2024 Çarşamba

BU YAPIM ISPARTA İÇİN BİR ŞANS

BU YAPIM ISPARTA İÇİN BİR ŞANS

Isparta

Taraf olmadığını ya da bir tarafın karşısında da olmadığınıdile getiren Yüce, şöyle devam etti; ‘’Birini kayıracak, diğerini dışlayacakbir yapım zaten yok. Bu gerçekten şans olarak değerlendirilebilir. Benim içinde hizmet etmek için bir fırsattır. Siyasi üslup ve nezaket olarak farklıolacağını düşünüyorum. Mutlaka muhalefet partilerinde de kıymetliarkadaşlarımız var. Hiç kimsenin şahsına bir şey söylemem. Benden yerelyönetici ya da başka muhalefet temsilcisiyle ilgili inşallah olumsuz bir şeyduymazlar. Bunu yapmamaya gayret ederim. Milletimiz 1 Kasım’da bizi seçersebunun ağır vebali ve sorumluluğu benim üzerimde olacak.

 

ŞU KURUMUN BAŞINA ŞU GELSİN, DİĞERİNİ ALALIM BAŞKA

 

BİRİNİ ATAYALIM GİBİ ŞEYLER DOĞRU ŞEYLER DEĞİL

 

Genel siyasetin klasik anlayışı için hangi parti iktidaragelirse gelsin bir tarafa ‘Ayrıcalık tanıyor’ diye düşünülür. Bunlar zamanzaman olmuştur da. Ben böyle bir şeyle uğraşmak istemiyorum. Şu kurumun başınaşu gelsin, diğerini alalım başka birini atayalım gibi şeyler doğru şeylerdeğil. Rabbim beni yanlış bir şeye ait etmesin. Mutlaka yanlışlarımız,eksiklerimiz olabilir. Ama inşallah bu istikamette oluruz diye tahmin ediyorum.

 

GÜL İÇİN GEREKEN NEYSE YAPILACAK

 

Öte yandan Isparta’nın kıymetini bilmek lazım. 10 bin aileyaklaşık 60 bin kişi gül işinden geçimlerini sağlıyorlar. Güzel rakam. Amabunun önünün açılması ve daha iyi yere getirilmesi lazım. Dünyada kozmetiksanayi artık o kadar gelişti ki sadece kadınlar güzelleşmek istemiyor. Erkeklerde güzelleşmek için para harcamaya başladılar. SDÜ’deki ve Gülbirliktekiarkadaşlarla konuştum. Bulgaristan ve Yunanistan gibi ülkelerle bu konudarekabet ediyoruz. Burada ciddi bir kozmetik sanayinin ve onunla ilgililaboratuvarlarının kurulması gerekir. Buradan bir ham maddeyi belki Avrupa,Amerika’ya gönderiyoruz. Onun 50 kat üstüne parfüm olarak geri geliyor. 5avroluk şey bize 50 avro olarak geliyorsa bizim de onu dünyaya 50 avro olarakihraç etmemiz lazım. Hepimiz kafalarımızı, fikirlerimizi, gönüllerimizi birleştiripgülü daha da geliştirmemiz lazım. Gülü canlandırılacak adımları üniversitemiz,gül üreticileriyle, merkezi otoritemiz, Ankara’ya bir araya gelip, konuşacağız.

 

BİZİM ESAS İŞİMİZ ISPARTA’YI EKONOMİK OLARAK KALKINDIRMAKOLACAK

 

Diğer taraftan elma meşakkatli bir iş. Bir sefer insanlarbunu topluyor ve bir yıl geçimlerini sağıyorlar. Aynı gül gibi elma da Avrupapazarlarından kilosu 3-5 avrodan satılıyor. Ama buradan 1 liranın altındanüreticinin elinden çıkıyor. Bunun için sadece devlet adamlarının yapacağışeyler yok. Üreticilerimizin de yapması gereken arazi toplulaştırmaları,aralarında kurdukları birlikler, birliklerin iyi işletilmesi ve dünya pazarınasevki için zincir halinde yapılması gereken işler var. Bizim esas işimiz,mesaimiz bunlar olacak. Çevremize baktığımızda Konya, Denizli, Afyon, Antalyagibi iller bir şekilde parlamış şehirler. Isparta bunlardan daha çokpotansiyele sahip bir şehir. Bunları beraber yapacağız’’ dedi.

 

Ötey andan Said Yüce’nin halk ile buluşması devamediyor.Halk’ın Yüce’ye güveninin tam olduğu gözlendi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MUSTAFA

17 Ekim 2015 Cumartesi 09:14

inşallah öyle olur sayın vekil nur cemaatinde meşhurdur bu adam kayırmak dışlamak ama umarım siz öyle deilsinizdir

MAHMUT AKSU

16 Ekim 2015 Cuma 17:09

Sütçüler ilçesi çandır köyündeki tamamen kanunsuz hukuksuz her tarafı pislik dolu ihanet dolu rüşvet dolu doğa katliamlarını vali hazretlerine ve orman müdürüne sorarak bir soruşturma açabilecekmisin. her şeyden önemlisi seçimlerden önce k****32 tv ve değerli basını alarak çandır köyüne gidebilecek o dağlarla yüzleşebilecekmisin. eğer gerçekten bizleri ayırt etmiyor isen hadi bakalım sait bey sizi çandır köyündeki tamamen kanunsuz doğa katliamlarını incelemeye davet ediyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR