29 Mart 2024 Cuma

BU YANLIŞA DÜŞMEYİN

BU YANLIŞA DÜŞMEYİN

Isparta

Vali Seymenoğlu: Usta öğreticiler para kazanacak diye kurs açılmaz

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte açılan kurslarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle geçmiş dönemlerde usta öğreticilerin para kazanmaları için kurslar açıldığını ifade eden Vali Seymenoğlu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerine “Bu yanlışa düşmeyin” uyarısında bulundu.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte açılan kurslar noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Seymenoğlu, ara eleman yetiştirme noktasında, talep edilen kursların açılması gerektiğine dikkat çekerek, usta öğreticiler üzerinden önemli uyarılarda bulundu.

“Yıllarca kaymakamlığımda bunu yaşadım. Bir Usta öğreticiliğim diye birisi çıkıyor, elinde belgesi var . Ona ücret verebilmek için kurs açıyoruz. Kim varsa diyelim 10 tane halı usta öğrencisi, 20 ahşap boyama, hepsi bir yerden buluyor. Yeğenini, kayınpederini, babasını ve akrabasını buluyor ve kurs açılıyor. Bu yanlış. Bir kişi ücret alsın diye, 10-15 kişi mağdur etmiş oluyoruz. Onun için piyasanın ihtiyacı neyse o yapılmalı. İşveren ve iş insanlarla görüşerek bu karar verilmeli. Ara eleman yetiştirmek için kurs açılmalı.

Vali’den kurs talimatı

Aynı kursun farklı kurumlarda açıldığını vurgulayan Vali Seymenoğlu, kursu tamamlayan vatandaşların fazla olması nedeniyle bazılarının açıkta kaldığını belirterek, “Isparta kurslar hangi alanda ihtiyaç varsa o alanda açılmalı” dedi.

Farklı kurumlarda da aynı kurslar açılıyor. Isparta'da kurslar hangi alanda ihtiyaç varsa o açılmalı." dedi.  Örnek olarak belediye, halk eğitim, esnaf odaları hepsi halıcılık kursu açtığını hatırlatan Seymenoğlu, talep çok olunca eğitim alanların işe giremediğini ve bunun planlaması mutlaka yapılması gerektiğini, kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sbt

20 Şubat 2020 Perşembe 10:07

Dokt****ı işsizlere bak sayın valim. Kurslara katılım gönüllülük esasına dayanır. Ama işsizlik zorunlu olmuş.

Isparta

19 Şubat 2020 Çarşamba 19:31

Valim üniversiteyede bir el atın. Babasının çiftliği gibi kullanır olmuş hocalar.

Helal Sn Valim

19 Şubat 2020 Çarşamba 14:32

düşünen vali..devlet adamı

19 Şubat 2020 Çarşamba 13:55

tüm ülkede eksik olan planlama.üni veya lise tercihleri de dahil.ülkenin bütün notu yüksek çocukları avukat-doktor olmak zorundaymış gibi..zibil gibi mezun var bu iki alanda da ama ortalık hastalıktan ve çözülmeyen mahkeme davalarından geçilmiyor.niye mühendis olmasın bu çocuklar?ve niye meslek lisesine giden çocuk serseri muamelesi görüyor? işe yarar, ihtiyaç olan ayrımsız hangi iş olsa öğrenmiş olan ister lise mezunu olan ister üniyi okuyan kim varsa hepsi bu ülkenin zeki çocukları demektir.

GENÇ SENİRKENTLİ

19 Şubat 2020 Çarşamba 13:37

VALİM TAM BİR VATANSEVERSİNİZ BUNLARLA MÜCADELE EDİN SORUŞTURMA AÇIN ALLAHA KARŞI SORUMLULUĞUNUZ VAR BUNLARIN VE DEVLETİN PARASINA KİM EL UZATMIŞSA İŞTEN ATIN MAHKEMEYE VERİN

Mehmet

19 Şubat 2020 Çarşamba 11:24

Kulüp başkanımız ne derse haklıdır

Muhittin Demirdağ

19 Şubat 2020 Çarşamba 10:40

Bu devran böyle sayın valim. Herkes kendi eşi dostu akrabası ugruna liyakat kalmadı ne devlette ne okullarda ne üniverstelerde nede özel sektörde. Herkes işi bilen insana değil eşine dostuna kıyak geçiyor..!

Eğitimci

19 Şubat 2020 Çarşamba 10:33

Helal olsun be Vali Bey'e sonunda bu işe bir dur diyebildiler, bu açılan bazı kursların sonunda da bir cacık çıkmıyor dostlar alışverişte görsün hesabı yeter ki usta öğreticinin cebi dolsun, tabii burdan iyi niyet ve temenniyle açılanlara sözüm yok kimse üstüne alınmasın

sade vatandaş

19 Şubat 2020 Çarşamba 10:14

Sayın Valim, siz çok yaşayın emi ve Isparta'dan hiç gitmeyin. Vizyon sahibi olmak başka bir şey. Bu Vali başka vali.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR