25 Nisan 2024 Perşembe

Bu topraklarda Kazandığımızı bu Topraklarda bırakıyoruz

Bu topraklarda Kazandığımızı bu Topraklarda bırakıyoruz

Isparta

İşadamı Şevket Demirel'in eğitim sevdası bitmiyor. ORMA'ya ait 30 milyon değerindeki arsasını TED Koleji'ne hediye etti, 30 milyon TL'lik yeni kampüs yatırımını da  kendisi karşılıyor. SDÜ İslamköy Kampüsü yatırımları da cabası... İşadamı Şevket Demirel, sağlık sorunları nedeniyle yaşamını İstanbul'da sürdürüyor. Ancak İşadamı Demirel, önceki gün Kanal 32'de yayınlanan Basın Kulübü programına telefonla bağlanarak Isparta halkınasürpriz yaptı. TED Isparta Koleji'nin konu alındığı programa canlı telefon bağlantısı yapan İşadamı Şevket Demirel, çok önemli mesajla verdi.Eğitimin ve yabancı dil öğreniminin önemine dikkat çeken İşadamı Demirel, amacını ve hedeflerini şöyle anlattı:

 HERKES LİSAN BİLMELİ 

Burada amaç yapılan eserin vatandaşlara duyurulması veonların istifadesini temin etmektedir. Bir yönüyle kolej, tedrisat yapan okuldemektir. İngilizce tedrisat meselesi dünyada ticari sınırlar ortadan kaldırantüm dünyadan insanların satış yapan

alım yapan hale geldiğinde imkan kazandı. Dünyada 4’te 3’üİngilizce konuşuyor. Sizin de ondan istifade etmeniz için İngilizce bilmenizgerekir. İkincisi vicdan meselesidir. 1993 yılında açılan üniversitemizin anabilim dallarında mutlaka İngilizce tedrisat yapılmasını tavsiye ederekgelmişimdir. Bu iş idareler, devlette bazı atıl düşünenler, 'Türk kültürünü yoketmek ister' diyenlerin yanlış ifadeleriyle devam etmektedir. Bugün lazım olanşey yeni yetişen gençlerin lisans bilmesi. Aksi takdirde dış ülkelerde vememleketimizde iş kurmaları güç olacaktır. Bu bir nevi okuduğum yılarlın iintikamıdır.1940 yıllarında Isparta Ortaokulu’nda ne İngilizce ne de Fransızca hocamızvardı. Üniversite olarak kendi gayretimizle yürüdük geldik. Gördük ki,mesleğimize yükselmek için mutlaka lisans bilmek lazım. Meslek yalnız mühendislik lazım. Doktorlukta,politikada yükselmek için lisan lazım. Hatta başarılı işadamı olmak için delisan lazım.

 İKİNCİ DİL MUTLAKA ÇİNCE OLMALIDIR

 Dünya o kadar hızlı gelişiyor ki, Amerika ve Doğu cenahıbirleşik hale geldiği için ikinci tercih edilen dil Çince olması iddialarıbaşladı. Bu doğrudur. Bugün biz Çin’den mal alıp satıyoruz. Isparta’da temeliniattığımız yeni bir tesisimiz vardır. Bu da havaya atılan sıcak gazla elektriküretmektir. Bu tesisin teknolojisi Çin’de olduğu, için oradan aldık. İngilizcebilen kolejlerin müfredatlarına Çin, Rusça ve Japonca’da ilave edilmesigerekecektir.

 

ŞİMDİKİ NESİL ŞANSLI

 'Isparta’nın kalkınması lazımdır' iddilarının yanında benimgayem geçmişten intikam almaktır. Biz susuz bir zeminde yetişmiş bir ağaç gibi olduk. Şimdikiler avantajlı.İlimizin önemli eğitim müesseseleri var. Bu müesseselerin süratle artması için buradan yetişenlerinlisan öğrenerek başka ülkelerde mastırlar yaparak, orada öğrendiklerini Isparta’ya ve dünyaya aktarmalarıkaçınılmazdır.

 DEMİREL AİLESİ 60 MİLYONLUK YATIRIMI TED'E HEDİYE ETTİ

 O okul 'Ben 40 çocuk mezun ettim, bunun 10 tanesi KOÇ,Sabancı bursu aldı' diyorsa o okul başarılı demektir. TED Koleji son yıllardaaldığı burslarla ve başarılı öğrencileriyle İstanbul’da önemli üniversiteleri kazandılar.İnşallah yakında doktor, mühendis olarak gelirler. Burası hemen hemenTürkiye’nin en eski eserler konusunda pratiği olan bir mimar tarafından projesihediye edildi. Benim burada gösterdiğim büyük gayret ve fedakarlığı görünce'ben de katkıda bulunacağım'

dedi ve hediye etti. Bende destek verdim. 30 milyon arsaparası 30 milyon maliyet olmak üzere 60 milyondur. Bu okulumuzu çocuklarımızapırıl pırıl her şeyiyle beraber hediye etmiş olacağız. Bu bakımdan herkesmüsterih olsun."

 ŞEVKET DEMİREL KAMPÜSÜ İNŞAATI 2015'DE BAŞLIYOR

Isparta eğitim sahasında kazandığı bu eseri dahabüyükleriyle kutlamalıdır. Önümüzdeki dönemde yeni üniversite girdik.Isparta’daki kültür yatırımını daha da geniş hale getirmek için yeni bir kampusyaratıyoruz. SDÜ Isparta Üniversitesi Şevket Demirel İslamköy Kampusu 4fakülteli kampusu 2015’te harekete geçireceğiz. Buradaki plan ve projehazırlıkları çalışılmış vaziyettedir. Bunları devler yapmıyor. Benim teşkilatım,benim kurduğum şirketler yapıyor. Onu kabul etmek lazım. Bu topraktakazandığımızı bu toprakta bırakmak düşüncesindeyiz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

GARIBAN

25 Haziran 2014 Çarşamba 22:07

OLECEGI MI AKLINA GELDI ACABA BUGUNE KADAR GELEN BUTUN YATIRIMLARI ENGELLEDININIZ TAS USTUNE TAS KOYDURMADINIZ

MAHMUT AKSU

25 Haziran 2014 Çarşamba 15:58

Evet çok şeyler duyuyoruz. ama hep kulaktan dolma bilgiler. nasıl bir toplum oldukki her konuda ahkam kesebiliyoruz. Demirel ailesinin ıspartamıza yaptığı yatırımlar hiç bir zaman göz ardı edilemez. bir göltaş ve orma da aileleri ile beraber yaklaşık 10000 kişi ekmek yiyor. yok şunu engellemişler yok bunu engellemişler hep o ondan duymuş o bundan duymuş birinin çıkıp bu konuda bir açıklama yapması lazım. bu insanları bu kadar kul hakkına ****mak lazım.

mehmet ali

25 Haziran 2014 Çarşamba 15:55

eğitimden başka nereye hediye edecekti, en güzel yatırım alanı eğitimdir.çocuğunun eğitimine önem veren anlar ancak bunu.okulları çocukların bırakıldığı kreşler gibi görenler değil..

flavor

25 Haziran 2014 Çarşamba 14:19

DEMİREL AİLESİ 60 MİLYONLUK YATIRIMI TED'E HEDİYE ETTİ hediye edecek başka kurum bulamadınmı.ıspartayı sömürmekten ıspartaya dışardan yatırım yapacakların önünü keserek.. demirel ailesini zengin etmekten başka bir iş yapmamışlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR