27 Nisan 2024 Cumartesi

BU SENE BEN KESEYİM GELECEK SENE SEN KES TUTUMU DİNİMİDİR

BU SENE BEN KESEYİM GELECEK SENE SEN KES TUTUMU DİNİMİDİR

Isparta

Kurban ibadeti ile ilgili Isparta İl Müftüsü Bayram Şahin önemli açıklamalarda bulundu. Müftü Şahin, karı kocalara "Gönül alma şeklinde 'bu sene ben keseyim, önümüzdeki sene siz kesersiniz' şeklindeki bir uygulama doğru değildir" dedi.

Müftü Şahin; Ailedeki eşlerden birinin kurban kesip diğerinin kesmemesi, bu sene ben keseyim gelecek sene sen kesersin tutumu dinimidir. Herkes kendi sorumluluğunun gereğini yerine getirmek zorundadır. Herkes dinen zenginse, eşler ayrı ayrı zenginlikleri kendilerine farklı sorumluluk getirir, ondan dolayı bu sene ben keseyim, gelecek sene sen kesersin şeklindeki bir tutum doğru bir tutum değildir. İbadet sorumluluğunu insandan kaldırmaz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bizim sizin kadar maaşımız yok

15 Ağustos 2019 Perşembe 13:57

Adamın tuzu kuru herkesi kendileri gibi sanıyorlar.luks içinde yaşadıkları için herkesi öyle zannediyorlar

Küçük hüsam

14 Ağustos 2019 Çarşamba 21:08

Yaw he he müftü bey amca sen öyle yap.

Süleyman Eren

14 Ağustos 2019 Çarşamba 18:51

Bi karışmadığın kurban kalmıştı

Barış

14 Ağustos 2019 Çarşamba 15:28

Bir sene sen bir sene ben diyenler zaten ancak bir kurbana gücü yeten ailelerdir.Yaşayan bilir.Bu davranış aile içi gönül almadır.Bu da bir ibadettir.Din adına fetva verenler inananların davranışlarına tek pencereden bakmamalı.Böyle yapanları tenkid edeceklerine bir güzellik arasalar daha iyi olur.Çünkü din;müjdedir,güzelliktir,sevindirmedir,korkutmamadır.Artık kurban ibadetinin Müslümanlar arasında tartışma konusu olduğu bu devirde,masumane ve haram da olmayan bu ibadetleri zorlaştırmayalım.

UYANIK ADAM

14 Ağustos 2019 Çarşamba 12:55

Bazı müslümanların maalesef kenarda köşede altını var bankada faizde parası var, iki üç tane evi var kurbanı bir tane kesiyor zekat vermiyor. Dostlarım gerçek fakirleri tenzih ediyorum fakirim edebiyatı yapanlara inanmayın onlara eskiler kirli çıkın derlerdi bilirsiniz. Bütün zenginler hakkıyla zekatını verse ülkede aç insan kalmaz. Bankalarda milyonları olan yüzlerce insan var ama bankada üstüne başına baksanız Hint fakiri zannedersiniz. Geçin bunları

Ali Veli

14 Ağustos 2019 Çarşamba 12:18

Herkes senin gibi oturduğu yerden çuvalla para kazanamıyor malesef... Öyle bir iş ayarla söz sana da bi tane keserim ayıpsın ;)))

Yalnız Kurt

14 Ağustos 2019 Çarşamba 11:25

Şu an bir çok ailenin aile diyorum kişi değil ekonomik gücü bir kurban kesmeye yetiyor. Zenginler zaten aile boyu dana giriyor. O bir kurbana da çocuklar komşulara karşı utanmasınlar diye kesiliyor ibadet olarak kabul olur olmaz bilemem.

Arası Memet

14 Ağustos 2019 Çarşamba 10:25

Müftü efendi abey Tabakhane camisine diye cuma günü toplanan paranın müftülük binasına harcandığı söyleniyor dinen caiz mi.

Vatandaş

14 Ağustos 2019 Çarşamba 10:01

Bence haddinden fazla kurban kesiliyor ve çok israf oluyor Buna bir çeki düzen vermek lazım.

Ak

14 Ağustos 2019 Çarşamba 09:26

Müftü efendi bu lafın zenginlikten mi söylendiğini zannediyordu acaba

İnsanlık

14 Ağustos 2019 Çarşamba 07:36

Kurban kesmek farz ibadeti değildir.Ancak yine her zaman olduğu gibi dini sömūrū aracı yapıyorlsr .Normalde 32 tl olan eti kurbanda 50 tl ye getiriyorlar.Bunun neresi din.Ayrıca hayvanlar uyuşturarak kesilemez mi? Dinen bir sakıncası yok.Hayvanlar çevresinde onlarcası kesillirken görūyor.Kendinizi O nun yerine koyun. İnsanlık mı bu.?

Cennet kuşu

14 Ağustos 2019 Çarşamba 01:10

Asıl sen 6000 binliraya anca kestirebileceği hayvana kurban zamanı gelince 10,000 lira isteyen insanlara bir şeyler söyle bunlardan bahset

Emekli avukat

14 Ağustos 2019 Çarşamba 01:01

İnsanlar biliyor zaten nasıl kesileceğini veya kesilmeyeceğini gücü yeten kesiyor zaten beyin bulandırmayın müftü bey

Devrimci32

14 Ağustos 2019 Çarşamba 00:54

Bekara karı boşamak kolay...ülkenin yarıdan fazlası açlık sınırında yaşıyor evine et girmiyor bunlarda bir yetmez herkes kurban kessin derdinde şaka gibi neyle besleniyor bu kafalar anlamak zor...

Deniz

14 Ağustos 2019 Çarşamba 00:28

Müftü efendi akıl vereceğine para ver...ensardaki çocuklara gık çıkarmayın sonra çıkıp vaaz verin hade len

KADİR AKTAŞ

14 Ağustos 2019 Çarşamba 00:28

MÜFTÜLER İYİ MAAŞ ALIYOR MAŞALLAH KESESİNE GÖRE KONUŞMUŞ

Vatandaş

13 Ağustos 2019 Salı 23:24

İyi de para karıya ya da kocaya ait değil ki ailenin ortak bütçesi kocası çalışıyor eşi ev hanımıysa hanımının bir geliri yok nasıl kesecek bu mantıkla kocasından aldığı "borç parayla" mı kesecek karı/koca müşterek karar verip kesiyor ve ibadetini yerine getiriyor takdir Allah'ın. Bence kafa bulandırmaya gerek yok. Çok hassas insanlar var bu konuda onları da zor durumda bırakmış oluyorsunuz.

Vatandaş

13 Ağustos 2019 Salı 23:15

Bu kurban ibadetinin de popülize edildiğini düşünüyorum. Hadiste gücü yetenin kurban kesmesi buyuruluyor. Elbette insanların ibadetine karışmak gibi bir haddim yok ama borç içinde olan insanlar artık çevre baskısından çekindikleri için kurban kesmeye başladılar. Direk sen ne kesiyorsun şeklinde soruyorlar. Sana ne arkadaş ne kestiğimden. Ben sana keseceğimi ima edersem eğer o zaman sor ne kesiyorsun diye. Bir de kesemeyeceğini söylüyorsun utanmaz "niye kesmiyorsun" diye hesap soruyor.

Isırgan

13 Ağustos 2019 Salı 22:54

Kurban fiyatlarından haberin varmı senin her ikisinde kessin müftü efendi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR