18 Nisan 2024 Perşembe

BU SEÇİM BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

BU SEÇİM BİR DÖNÜM NOKTASIDIR

Isparta

Eğirdir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Osman Nuri Özmeral'in seçim bürosunun açılışı bugün gerçekleştirildi

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Özmeral: "Bu seçim bir dönüm noktasıdır."

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Eğirdir Belediye Başkanlığı için aday olan Osman Nuri Özmeral'in seçim bürosunun açılışı bugün gerçekleştirildi.

Belediye Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunun, bugün saat 14.00'de yapılan açılış töreninde bir konuşma yapan, 2009-2014 yıllarında Ak Parti'den Belediye Başkanı olarak görev yapmış olan Osman Nuri Özmeral, sadece belediye ses yayın cihazından, mütevazi bir şekilde duyuru yaptıklarını söyleyerek katılımcılara teşekkür etti.

Vatandaşların beş yılda bir, belediye başkanı, il genel meclisi, belediye meclisi üyelerini ve muhtarları seçme haklarının bulunduğunu anlatan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Özmeral özetle şunları söyledi: "Tercih hakkınızı kimsenin tesiri altında kalmadan, hür iradenizle yapmanızı diliyorum. Ben, sessiz çoğunluğun sesi olarak yola çıktım. 2009-2014 yıllarında belediye başkanı olarak memleketimize hizmet ettim. Hizmet süremde kalpleri kırılanlar, yanlış anlamalardan kırılan hemşehrilerim olmuşsa öncelikle onlardan özür diliyorum. Benim hiçbir zaman kötü niyetim olmamıştır. Güçlü görünen partilerden aday olmak ne kadar kolaysa, bağımsız aday olmak o kadar zor ve güçtür. Halkımız beni arıyor, çocuğum çalışıyor... esnafız... gelemiyoruz... diyorlar. Arkadaşlar yürekli olun, korkmayın!... Korku toplumu olmak iyi değildir. Korkmanıza gerek yok. Sandıkta oylar gizli atılacak. Kimseler görmeyecek."

Belediye Başkanı seçildiği halde kimsenin asla zarar görmeyeceğini dile getiren Özmeral, Çalmayacaksın... Çaldırmayacaksın... Çalışacaksın... ilkeleriyle yola çıktıklarını ifade ederek konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Arkamızda saygıdeğer halkımız var. Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımızdır. Milletvekillerimiz bizim Milletvekillerimizdir. Ancak Milletvekili ve idareciler ayrı telden çalıyorlarsa, bizim için çalışmıyorlarsa bizim değillerdir. Bugüne kadar Eğirdir'e bir devlet hizmeti gelmediyse bunun vebali Eğirdir'e yatırım verdirmeyenlerindir. Şarkikaraağaç'ta Fen Lisesi var. Şimdi Eğirdir'e de açacağız diyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nda bunun belgesi var mı? Projesi var mı? Artık gerçekleri konuşma zamanıdır. Vereceğiniz oyları, 5 yıl muhasebesini yapıp öyle verin... Benim dönemimde hükümetten belediyeye bir yatırım gelmedi. Biz kendi yağımızla kavrulmayı biliriz..."

"YOLLARIMIZ HALA YAPILMADI..."

2013 yılında ihalesi yapılan Isparta-Konya karayolu güzergahında bulunan ilçemiz merkezinde 600 metrelik sıcak asfaltın hala dökülemediğini, kavşakların yapılamadığını, Köprübaşı Köprüsünün yapılamadığını dile getiren Özmeral "son beş yıl ilçe başkanlığı yapan Belediye Başkan Adayına soruyorum; Beş yılda hangi icraatı yaptınız? Hangi hakları savundunuz? Satın aldığınız ve halen kullandığınız büronuzda 110 cm'lik işgaliye meselesini çözemediniz." diye konuştu.

İÇME SUYU

"Belediye Başkanı sizi temsil edecek kişi olmalıdır" ifadelerini kullanan Özmeral, içme suyunun ucuzluğu veya pahallılığı üzerinden siyaset yapmanın yanlış olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Suyun tonunu 1 TL yapacağız dediler, baktılar bir küsur Lira, sonra vazgeçtiler, kayış attılar. Katı atık vs. ilaveler var... Şimdi de ayarlama yapacağız diyorlar... Elektrik, personel gibi önemli giderler var. Biz, makul bir seviyede suyu vereceğiz diyoruz...

Eğirdir'de otopark sıkıntısı çekiliyor. Otopark ücreti kesinlikle alınmayacak. Ancak belirli otoparklardan, saati 1 TL gibi, hizmet karşılığı ücret alınacak... Bilgisayarda hazırlanan, kopyala yapıştır teleferik projesinden bahsediyorlar. Biz, Eğirdir Kalesi'nin restorasyon ve ışıklandırma projesini yaptırdık, inşallah onu da gerçekleştireceğiz..."

"ADAYLIKTAN ASLA ÇEKİLMEM..."

Özmeral "Belediye Başkanı adayı olmam için halkımızdan sürekli talepler, istekler geldi. Bunun için, memleketimize hizmet için aday oldum. Her bir çalışmamı kendi paramla yapıyorum. Adaylıktan çekilecekmiş diye yalan atıyorlar. Adaylıktan çekilmeyecek ve hiçbir partiye yamanmayacak bir kişi varsa o da Osman Nuri Özmeral'dir. Son günde söylense bile asla inanmayınız. Halkımız için gece gündüz demeden çalışıyorum ve çalışmaya da devam edeceğim. Seçmenlerimizin toplanacağı nokta bağımsız aday olan Osman Nuri Özmeral'dir.

Belediye Başkanı seçilmem halinde, belediyemizde hiçbir işçi, hiçbir memur zarar görmeyecek. Bir sürü işçi için söz veriyorlar. Benim tek kimseye sözüm yoktur. Bağımsız adayın meclisi yok diyorlar. Seçilecek meclis üyeleri Eğirdir'li hemşehrilerimiz değil mi? Biz herkesi kucaklayacağız, her problemi de çözeceğiz" dedi.

"DOĞAL GAZ İÇİN 5 SENEDE NE YAPTINIZ?"

31 Mart Yerel seçimlerinde, Eğirdir Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Osman Nuri Özmeral seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada doğalgaz konusuna da değindi. "Doğalgazın gelmesini biz mi engelledik?" diye soran Özmeral, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Doğalgazın Eğirdir'e gelmesini en çok isteyenlerden biri benim. 2013 yılında ilk teşebbüse geçen, toplantılarla halkımızla buluşan benim. Aslında doğalgaz konusu, belediye ile hiçbir alakası olmayan bir konu. Beş yıl ilçe başkanlığı yapan bir arkadaş şimdiye kadar getirememiş, şimdi getireceğiz diyor. Beş yıl içerisinde getiremeyenlerden hesap sormak lazım. Hiç kimseden korkmayın. Güçlü olan Eğirdir halkıdır. Vicdanlarınızın muhasebesi ile Eğirdir güzel günlere kavuşacaktır. Bu seçim bir dönüm noktasıdır. İsabetli bir karar verirken Parti mi, aday mı diye düşünelim. Bu seçimler çok sürprizlere gebedir, söz saygıdeğer halkımızındır." dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR