28 Mart 2024 Perşembe

BU PROJELERLE YAŞAM TEKNOLOJİYLE KOLAYLAŞACAK

BU PROJELERLE YAŞAM TEKNOLOJİYLE KOLAYLAŞACAK

Isparta

IYAŞ Selçuklu Ortaokul’u öğrencileri tarafından yaşamın teknolojiyle kolaylaştırılmasını amaçlayan birçok konuda fayda sağlayan projeler üretildi.

TÜBİTAK 4006 Proje Fuarı’nın açıldığı IYAŞ Selçuklu Okul Müdürü Ramazan Tezcan, "Bu çalışmaların çocuklarımızın bilim ruhunun geliştirilmesinde çok katkısı olduğunu düşünüyoruz. Uyguladığımız her senesinde gittikçe güzelleşen ve derlemesi daha hoş olan, daha çocuklarımıza özgü projelerin geliştiğini görmekteyiz" dedi. IYAŞ Selçuklu Ortaokulunda üretilen çalışma ve projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Proje Fuarı kapsamında okul salonunda görücüye çıktı. Projeler arasında en dikkat çekici olanları ise, yaşamın kolaylaştırılmasını amaçlayan ‘Akıllı Ev’, elektriksiz ortamda doğal yolla elektrik ihtiyacını sağlayan ‘Mutfağımızdaki Gizli Elektrik’, yayaların trafikte telefon kullanımı yüzünden dalgınlık ve dikkatsizlik sonucu geçirdiği kazaları önlemek amacıyla yapılan ‘Telefona Lazerli Bariyer’, tatile çıkıldığında ve eve gelinemeyen durumlarda, cep telefonu kontrolüyle ev akvaryumlarındaki balık ölümlerinin önlendiği ‘Akıllı Akvaryum’ projeleri ile ‘Kültürüne Sahip Çık’ isimli projeler oldu. Projelerden ikisi bölge ve Türkiye çapında derece elde ederken, diğer projelerin de sosyal hayatta uygulanması halinde ciddi kazanımlar oluşturulabileceğine dikkat çekildi. Açılışı gerçekleştirilen proje fuarına çok sayıda davetli, farklı okullardan öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Projeleri başında bekleyen geleceğin bilim adamı adayları, meraklılarına projelerini tek tek en ince detayına kadar anlatarak sorulan sorulara da yanıt verdi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

üni

26 Nisan 2019 Cuma 22:32

Vallaha helal olsun müdüre işi anlamış 7 24 haber reklam iyi öğrencilerin tercih etmesi için uğraşıyor bir gün makamına gidip teşekkür etmek istiyorum diğer müdürler gibi sadece makamında oturmadığı için

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR