25 Nisan 2024 Perşembe

BU NE ÖZEL ÖFKE!

Akdeniz Gazetesi'nin sahibi İsmail Rüştü Çelik, 2011 yılında AK Parti'de İl Başkanlığı için aday olmuştu ancak göreve seçilemeyerek hüsrana uğramıştı. İşte o tarihten bu yana kendisinin o koltuğa oturamayışının ardından birinci sorumlu olarak Milletvekili Recep Özel'i her platformda hedef göstermişti. Ve her seçim öncesi Özel'in aday olmaması için çaba gösterirken, AK Parti'ye zarar verici haberlere imza atmıştır.

Isparta

Yine seçime az bir süre kala geçtiğimiz haftalarda Milletvekili Özel'in ilgisi olmayan bir atama ile adını geçirmiş ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmiştir. Daha sonra yine kendisinin ilgisi ve bilgisi dahilinde olmayan Tarım İl Müdürü ile ilgili bir başka konuda yine Milletvekili Özel'i ön planaçı kararak kamuoyuna bir kez daha yanlış bilgi vermiştir. Son olarak hırsını alamayan İsmail Rüştü Çelik ihtiraslarını yine gazetecilik önüne geçirerek 20 İl Genel Meclis üyesini canı gönülden isteyerek imza toplamasını da İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'a fatura ederek bir kez daha Özel'e olan kinini kusmuştur.

İŞTE AKDENİZ'İ OGERÇEK DIŞI HABERİ!

Türkiye'de erken genel seçim ve seçim hükümeti kurulması tartışmalar yaşanırken Anadolu'da siyaset tayin, terfi ve benzeri görev değişiklikleri ile meşgul oluyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından Isparta'da da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu II Müdürlüğü kadrosuna yapılan atama AK Parti'nin 2 milletvekili arasındaki krizi gün yüzüne çıkardı.AK Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in talebi üzerine KYKİl Müdürlüğü'ne yapılan atama, AK Parti Milletvekili Recep Özel tarafından durduruldu. Milletvekili Ozel'in Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın onayından çıkan atamayı KYK Genel Müdürlüğü nezdinde durdurduğu iddia edildi. Kamuoyuna KYK İl Müdürü olarak atandığı açıklanan Ali Göçer'in atamasmın KYK Genel Müdürü'nün masasında beklediği öğrenildi. Milletvekili Recep Özel'in bu atamaya karşı çıktığı KYK'de Yurt Müdürü olarak görev yapan akrabası Mustafa Erçevikbaş'ın İl Müdürü olmasını istediği edinilen bilgiler arasında.

İŞTE AKDENİZ GAZETESİ'NE YAKIŞMAYAN O HABER!

1 Kasım'da yapılacak erken genel seçim için hızla devam eden süreç 18 Eylül'de farklı bir havaya bürünecek. Zira partilerin aday listeleri 18 Eylül günü saat 17.00'da YSK'ya sunulacak milletvekilliği aday listesi ile belirlenecek. Siyasette her ne kadar 1 Kasım erken genel seçimine aynı listelerle gidileceği' yönündeki hava esse de bazı illerde daha çok oy almak için listelerin değişebileceği, sürpriz isimlerle yola devam edilebileceği konuşuluyor. AK Parti'nin 7 Haziran 2015 seçiminde bir önceki genel seçimlere göre 20 bin oy daha az oy aldığı Isparta da bu iller içerisinde olabileceği belirtiliyor.

27 aday adayının Isparta Milletvekilliği adaylığı için başvurduğu Ak Parti'de dikkatler mevcut milletvekillerine çevrilmiş durumda.3.dönem kuralına istisna getiren AK Parti'de birinci sıranın yeniden Süreyya Sadi Bilgiç olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 7 Haziran seçimine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dakika müdahalesi ile 2.sıradan giren Recep Özel'in durumu isenet değil. Listede değişiklik yapılacaksa Recep Özel'in yerine 2.sıradan daha fazla oy getirebilecek farklı bir ismin konabileceği belirtiliyor. Ankara kulislerinde AK Parti'nin Isparta'da aynı liste ile seçime gireceği de konuşuluyor.

Listelerin şekillenmesine 1 haftadan daha az bir süre kala liste şekillenmesini etkileyecek hareketler de başladı. Milletvekili Recep Özel'e yakınlığı ile bilinen İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, bugüne kadar görülmemiş bir destek hareketine imza attı. Ali Bolat'ın meclisin eylül dönemi çalışmaları kapsamında yapılan parti grup toplantısında AK Partili üyelere daha önceden hazırlanmış 'milletvekillerine destek' dilekçesini imzalattığı öğrenildi. Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'in aynı sıradan yeniden listede yer alması, Isparta listesinin değiştirilmemesini kapsayan dilekçe,  20 üyenin destek imzasından sonra Genel Merkeze gönderildi. Sadi Bilgiç'in olmasını isteyen, Recep Özel'in olmamasını isteyen bazı İl Genel Meclisi üyelerinin '2 milletvekili için ayrı ayrı liste oluşturulsaydı keşke' şeklinde itirazda bulundukları ancak hazırlanan listeye yinede destek verdikleri öğrenildi.

 

İŞTE RECEP ÖZEL İLE ALAKASI OLMAYAN YİNE ÖZEL'E FATURAEDİLEN TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE İLGİLİ GERÇEK DIŞI O HABER!

Tarım İl Müdürü Cenk Şölen'in görevinden istifa etmesi içinpartililer tarafından tehdit edildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nabaşvurduğu öğrenildi.

7 Haziran 2015 genel seçimleri bitti, Türkiye nasıl bir hükümet kurulacağını merak ederken yerelde siyaset maalesef bildiğiniz gibi.Atama, tayin ve görevde yükselme gibi konuların öncelikli olduğu yerel siyasette amaca ulaşmak için her yol mübah görülüyor. İşte siyasetin çirkin yüzüne bir örnek...

Isparta Tarım İl Müdürü Cenk Şölen, 7 Haziran genel seçimlerinde memleketi Konya'dan milletvekili adayı olmak için 10 Şubat'ta hem görevinden hem de memuriyetten istifa etti. Ancak Şölen, 7 Nisan'da belli olanmilletvekilliği aday listesinde yer bulamadı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Şölen'in istifası nedeniyle boşalan Isparta Tarım İl Müdürlüğü görevine vekaleten Yener Yıldırım'ı görevlendirdi. Yıldırım da hiç vakitkaybetmeden yeni görevine başladı. Bu arada Cenk Şölen, diğer devlet memurları gibi göreve dönüş hakkı için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na başurdu.Bakanlık da Şölen'i zaruri olarak kadrosunun bulunduğu Isparta İl Tarım Müdürlüğü'ne atadı. Bu atama nedeniyle boşa çıkan İl Müdür Vekili Yıldırım da rapor alarak izne ayrıldı.

Yaşanan bu süreçten sonra idari belirsizlik ve dalgalanmanınolduğu Tarım İl Müdürlüğü'nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan bir olay 'bu kadarda olmaz' dedirtecek türden. İddialara göre, AK Parti Milletvekili Recep Özel'e yakın olan bir il yönetim kurulu üyesi Tarım İl Müdürü Cenk Şölen'i makamında ziyaret ederek uygun bir üslupla görevden istifa etmesini, dolayısıyla Ispartaİl Müdürlüğü kadrosunu boşaltmasını istedi. Cenk Şölen'in bu talebe şiddetle karşı çıkması üzerine parti yöneticisi ile müdür arasında oldukça sert bir diyaloğun yaşandığı öğrenildi.

Görevinden ayrılması, Isparta İl Müdürlüğü kadrosunu boşaltması istenen Tarım İl Müdürü Cenk Şölen'in bu olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğu öğrenildi. Şölen'in dilekçesinde görevden istifa etmesiiçin tehdit edildiğini belirttiği bildirildi. Bakalım Tarım İl Müdürlüğü'ndeki idari kriz nasıl çözülecek. AK Parti Milletvekili Recep Özel'in Isparta İl Müdürlüğü'ne Yener Yıldırım'ı istediği edinilen bilgiler arasında.

TAKDİR KAMUOYUNUN!


 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

VATANDAŞ

15 Eylül 2015 Salı 19:08

İ. Rüştü çelik menfaatcidir bunu tüm ıspartalı bilir

Doğrucu Davud

15 Eylül 2015 Salı 16:36

Ak Parti'nin kuruluşunda olmayanlar, O zor zamanlarda baskıcı rejim ve bürokrasiden çekinerek selamı sabahı bile korkarak verenler sonradan AK Partili oldular ve bir takım nimetlerden faydalanamadıkça sağa sola çamurluk yapmaktalar. Unutmayın bu dünyanın ahireti de var İftira ve karalamadan önce düşünün sonra hesap vermek kolay olmaz.

Vatandaş

15 Eylül 2015 Salı 13:08

İ.Rüştü Çelik kimmiş, Ali Bolat kimmiş.Ne zaman akpartili olmuşlar ?

Vatandaş

15 Eylül 2015 Salı 13:08

İ.Rüştü Çelik kimmiş, Ali Bolat kimmiş.Ne zaman akpartili olmuşlar ?

S.T

15 Eylül 2015 Salı 10:49

meyve veren ağaç taşların. içiniz rahat olsun, ikinci sıra olmasa da o (recep özel) gönlümüzde birinci sırada milletvekildir.

İsmail Rüştü ÇELİK

15 Eylül 2015 Salı 06:45

Bahsedilen tehdit olayı mahkemelik bir konu.Recep ÖZEL'E yakın İl Yönetim Kurulu üyesinin adını İl Başkanı olan zat açıklasın bi zahmet.Bizi karıştırmayın demekle o koltuklar dolduruluyor.

İsmail Rüştü ÇELİK

15 Eylül 2015 Salı 06:42

Önce Recep ÖZEL siyasete girerken gece saat 3.30 da kimi devreye sokarak uykudan kimi uyandırdıklarını LİZ PASTANESİNDE nasıl yalvardığını unutmasın.Oldumu TARKAN sen bunları hiç bilmezsin.Bilmedigin konularda fazla burnunu ****

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR