20 Nisan 2024 Cumartesi

BU MÜDÜRÜ HANGİ GÜÇLER KORUYOR?

2014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’ne yapılan operasyonda 23 kişinin 11 milyon 465 bin lirayı zimmetine geçirdikleri iddia edilmişti. Operasyonun soncunda Isparta dahil İstanbul, Bursa, Samsun ve Elazığ'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Aralarında SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Döner Sermaye İşletme Müdürü M.O'nun da bulunduğu 23 kişiyi gözaltına alınıp, Isparta adliyesine sevk edilmişti.

Isparta

Öte yandan şüphelilerin zimmetine geçirdikleri 11 milyon 465 bin lirayı İstanbul'da kurdukları 8 paravan şirket ve bankalar aracılığıyla akladıkları, daha sonra dikkat çekmemek için önce örgüt üyeleri arasında dağıttıkları, ardından tekrar toplayarak "paralel yapı"ya gönderdikleri yönünde inceleme yapıldığı kaydedilmişti.

Isparta adliyesinde görülen dava sırasında en çarpıcı görüntü ise şuan da halen bir kurumun başında görev yapmakta olan müdürün davayı başından sonuna kadar takip edip şüphelilere destek verdiği emniyet güçleri tarafından da tespit edilmişti. FETÖ/PDY davasında yakalama kararı bulunan eski Rektör Yardımcısı firari Prof. Dr. Numan Tamer’inde çok yakın dostu olan ve cemaat arasında “Bizim Altın Çocuk” diye tabir edilen bu müdürün halen görev yapması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanıyor.  

BU MÜDÜRÜ KİM KORUYOR?

O kurum müdürü bir dönem Isparta’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ve mahkeme tarafından da adli kontrol ile serbest bırakılmıştı. Daha sonra ise görev süresi bitmesine rağmen bazı güçler tarafından tekrar aynı göreve getirildi. Müdürlük görevinde 2’nci dönemini devam ettiren müdürün paralel yapıya halen daha destek verdiği iddia edilirken,görevde kalmasının ise kocaman bir ? olarak akıllarda kaldı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Olabilir

07 Nisan 2016 Perşembe 18:14

Bu iş sanki sağlığa da bulasacak gibi..

Meraklı

06 Nisan 2016 Çarşamba 23:23

Şu ismi açık yazsanız

M

06 Nisan 2016 Çarşamba 19:04

Derhal müdahale edilsin .zaten ıspatda bundan çok var.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR