19 Nisan 2024 Cuma

BU KÖYÜ ÇOK SEVDİLER !

Türkiye'ye gelen bir grup Çinli, İncesu Köyü'ndeki Soku taşında yöresel müzikler eşliğinde keşkek dövdü.

Isparta

Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'ne bağlı İncesu Köyü'nde düzenlenen festival için Çin Taiwan'dan turistler geldi. Köyü gezen Çinliler'in, yöresel müzikler eşliğinde Soku taşında keşkek dövmesi ilginç görüntüler oluşturdu. 

 Bir akaryakıt firması tarafından örnek köy seçilen Isparta İncesu'da her yıl festival düzenleniyor. Festival kapsamında 40 kişilik Çinli bir turist kafilesi köye geldi. Köylüler Çinlileri bağrına bastı. Neredeyse tümköy halkı, onlarla tek tek ilgilendi. Köydeki tarihi ve turistik yerleri gezenÇinliler daha sonra köy meydanında ilginç bir işe kalkıştı. 

 Neredeyse unutulmaya yüz tutan Soku taşında keşkek dövme,İncesu'da halen devam ediyor. Eline dibek alan Çinliler, köylülerin söylediği yöresel türkülerin eşliğinde keşkek dövdü. Oldukça eğlenceli vakit geçiren Çinliler, köyden ayrılırken duygu anlar yaşadı.

 ÖRNEK KÖY NE DEMEK?

 Ekoturizm Köyü'ne dönüştürülen İncesu’da Türkiye’nin köy ölçeğinde yapılan ilk arazi planlaması ile tarım arazilerinin toprak analizi gerçekleştirildi. Kullanılmayan üç kuyu aktif hale getirildi ve sulama sistemi yenilendi. Tarımsal üretimin kalitesinin artırılması için de konunun uzmanları,üreticilere eğitimler verdi. Diğer yandan köyün fiziki özellikleri iyileştirildi. Kültür merkezi, satış stantları oluşturuldu, çocuk parkı kullanılabilir hale geldi, kahvehane binası yenilendi. Köye özgü değerler ortaya çıkarıldı ve bu değerlere ilişkin pazarlama çalışması başlatıldı. Ev pansiyonculuğu yapabilecek haneler belirlendi ve görev alacak kişilere öncelikle ‘görgü kuralları ve misafir ilişkileri’ ile ‘temizlik ve hijyen’eğitimleri verildi.

 Okuma-yazma, biçki-dikiş, bilgisayar, ilk yardım,girişimcilik eğitimleri verilirken, yöreye özgü İncesu düz dokumaları, kilim ve kök boya üretimi, aşçılık, fırıncılık gibi meslek edindirme özelliği taşıyan kurslar devam ediyor.

HABER KAYNAK : WWW.KUPURHABER.COM


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR