20 Nisan 2024 Cumartesi

BU KÖYDE 1 AYDA 4 MUHTAR DEĞİŞTİ

BU KÖYDE 1 AYDA 4 MUHTAR DEĞİŞTİ

Isparta

Yalvaç’ın Çetince köyünde 31 Mart yerel seçimlerinde en çok oyu alarak muhtar seçilen Yahya Yürekli, 24 Mayıs’ta istifa etti. İstifasının ardından Yalvaç İlçe seçim kurulu toplanarak yeni muhtarlık seçimin 2 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

2 Haziran seçimlerinde köyde toplam 697 geçerli oyun 184’ünü alarak en çok oyu Mehmet Ali Er almış oldu ancak itiraz geldi. İtiraf üzerine Yalvaç ilçe seçim kurulu vermiş olduğu kararda 7’ye karşı 1 oyla itirazın reddine karar verdi.

Ancak bu sefer itiraz bir üst merci olarak Isparta seçim kuruluna taşındı ve burada itiraz kabul edildi. Mehmet Ali Er’e muhtarlık mazbatası verilmedi. Ardından ikinci sırada 175 oy alan Selahattin Adıgüzel’e mazbata verilmesi gerekti.

Ancak ona da itiraz geldi ve Yalvaç İlçe Seçim Kurulu bu itirazın kabulüne karar verdi ve üçüncü sırada 115 oy alan Ayşe Adıgüzel muhtar seçilmiş oldu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Garip

13 Haziran 2019 Perşembe 19:53

Ne çetinceymiş arkadaş , ıspartada var bir muhtar entrika yalan herşey var ...

Çetin eli Mustafa

12 Haziran 2019 Çarşamba 05:07

Yediğin hurmalar, bir gün gelir bit yerlerlni tırmalar hesabı, geçmişin, siciline v, s temiz olursa hiç bir şey olmaz. Hak eden, ettiğini bulur. Ayşe hanıma muhtarlık hayırlı uğurlu olsun inşallah.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR