20 Nisan 2024 Cumartesi

BU KADAR GOL YEMEMELİYDİK

BU KADAR GOL YEMEMELİYDİK

Spor

Ispartaspor Teknik Direktörü Hasan Şengün, takımın her geçen gün iyiye gittiğini belirterek; “Takım savunmasını iyi yapıyoruz. Orta sahada daha iyi olmalıyız. Şampiyonluğa oynayan bir takım olarak bu kadar gol yememeliydik” dedi.

Ispartaspor Teknik Direktörü Hasan Şengün, BLT Türk Televizyonunda Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş'ın sunduğu ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldu ve programda takımla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ŞENGÜN; “BEN GÖREVE

GELDİĞİMDE TAKIM KURULMUŞTU”

Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu programdaki açıklamalarında ligi ikinci veya üçüncü bitirmenin kendilerini kesmeyeceğini ve hedeflerinin mutlak surette şampiyonluk olduğunu söyleyen Teknik Patron Şengün; “Bilindiği gibi ben takıma sonradan geldim. Ben geldiğimde takım oluşturulmuş ve belli bir sistemde oynuyordu. Zaten benden önceki Hocamız Tarık Söyleyici’ye de söyledim ‘Takımı sen kurdun biz devam ettiriyoruz’ diye. Tabiki takıma sonradan geldim diye işin peşini bırakacak değilim. Başarı için ne gerekiyorsa yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Gelir gelmez, futbolculara durumun önemini anlattım ve Allaha şükür ki, şuanda 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle yolumuza devam ediyoruz. İnşaallah ilk yarının sonunda kadar kalan 2 maçımızı da alarak devreyi en iyi yerde bitirmenin hedefindeyiz.

“PAS YAPMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Takım her geçen gün oturuyor. Sistem yerine oturuyor. Her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Ancak, tabiki bazı sıkıntılarımız var. Yok değil. Örneğin orta sahada daha iyi olmalıyız. Orta saha forvete top aktarmakta zorlanıyor. Dolayısıyla, bu da takımın hücumunu olumsuz etkiliyor. Şuanda takımda gördüğüm en büyük eksiklik ise pas yapmakta sıkıntı yaşıyoruz. Pas yüzdemizi artırmalıyız. Antrenmanlarda bunu sürekli futbolcularıma söylüyorum.

“TAKIM YAVAŞ YAVAŞ RAYINA OTURUYOR”

Ben geldiğimden bu yana takımdaki etkili oyun yüzdesini % 60’lara % 70’lere çıkardık. Bu yeterli mi? Tabiki değil. Daha da yukarılara çıkarmamız gerekiyor. Çıkaracağız ve daha da iyi olacağız. Tabi bu işler öyle hemen olmuyor. Zamanla olacak işler. Biz, kişisel oyun değil takım oyununu en iyi oynamaya başladığımızda başarı zaten kendiliğinden gelecektir. Takım oyunu çok önemli” dedi.

“EVET, İKİ SEZON ÖNCE SARAYÖNÜNDE BİR

TALİHSİZLİK YAŞADIK VE ŞAMPİYONLUĞU KAYBETTİK”

Programda, taraftarlardan gelen soruları da yanıtlayan Teknik Direktör Hasan Şengün, ‘Bilindiği gibi siz 30 Ekim tarihinde Teknik Direktör Tarık Söyleyici ile yolların ayrılmasının ardından Ispartaspor’a geldiniz. İki sezon önce de o dönemde adı Isparta Davrazspor olan takımımızı çalıştırmıştınız. Ancak, iki sezon önce şampiyonluğu Sarayönünde aldığınız bir beraberlikle kaybettiniz. O dönemde neler oldu, şampiyonluğu nasıl ve neden kaybettik? Anlatabilir misiniz?’ sorusuna “Evet, iki sezon önce öyle bir talihsizlik yaşadık. Şampiyonluğu bir golle kaybettik. Ancak, o maçta sahayı sulamışlar, zemin berbattı ve buna benzer bir çok olumsuzluk vardı. Neyse, geçmişte şöyle oldu, böyle oldu diye bahane üretecek değilim. Şampiyon olamadık ve o sezon öyle bitti” dedi.

“BU KEZ SARAYÖNÜNÜ

YENECEĞİZ, BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”

Önceki sorumun devamı olarak sorulan; “Ispartaspor iki sezon önce şampiyonluk mücadelesi verirken ve Teknik Direktör yine siz iken sondan ikinci hafta, Ispartaspor’un bu hafta sonu oynayacağı Sarayönü Belediyespor deplasmanına gitmiş ve oradan aldığı 1 – 1’lik beraberlikle 2 puan kaybederek şampiyonluğu Bucak’a kaptırmıştı. Tarih tekerrür etti ve bu hafta sonu Ispartaspor Sarayönü deplasmanına gidiyor ve Ispartaspor’un başında Teknik Direktör olarak yine siz varsınız. Bu defa Sarayönü’nü yenebilecek misiniz? Bu konuda ne diyeceksiniz veya düşünüyorsunuz?’ sorusunu cevaplayan Teknik Direktör Şengün; “Evet, ne tesadüftür ki, bu hafta sonu yine Sarayönü maçımız var. Ancak, biz hedefimizi mutlak koymuşuz ve şampiyonluk demişiz. Bundan dönüş yok. Onun için tüm maçlarımıza sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu hafta sonu Sarayönü ile deplasmanda oynayacağız ve rakibimizi yenerek şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ MUTLAK ŞAMPİYONLUK”

Teknik Patron Şengün, ‘Ispartaspor’da göreve başladığınızdan bu yana 4 galibiyet 1 beraberlik aldınız. İlk yarının bitmesine iki hafta kaldı. İlk yarıyı kaçıncı bitirmeyi planlıyorsunuz?’ sorusuna ilk yarıdaki son iki maçı alarak şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşmak için çalışacağız” cevabını verdi.

“DEVRE ARASI 2 – 3 TAKVİYE YAPABİLİRİZ”

‘Özellikle orta sahada ve forvette sıkıntı görünüyor. Takım gol atmakta zorlanıyor. Devre arası takviye yapacak mısınız?’ sorusunu cevaplayan Şengün; “Ben forvette bir sıkıntı görmüyorum. Ancak, devre arası yöneticilerimizle oturup konuşacağız. Hangi mevkilerde sorun yaşıyorsak oraları ele alacağız. Muhtemelen takıma 2 – 3 takviye yapabiliriz” dedi.

“EVET, BU KADAR GOL YEMEMELİYDİK”

Teknik Direktör Hasan Şengün, ‘Takım 11 Maçta 13 gol yedi. Şampiyonluğa oynamamıza rağmen takım her maçta birden fazla gol yemiş durumda. Kaledeki sıkıntıyı nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?’ sorusunu cevaplandırırken ise; “Evet, bu soru gerçekten doğru bir soru. Çünkü, biz şampiyonluğa oynayan bir takımız ve bu kadar çok gol yememeliydik. Ancak, ben kalede sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Gerek Ayhan gerek Özcan iyi kaleciler ve her geçen gün daha da iyiye gidiyorlar” dedi.

“TARFTARLARIMIZ BİZİM HER ŞEYİMİZ”

Devre arası kamp programını belirlenip belirlenmediğini yönündeki soruya ‘programı belirledik’ açıklaması yapan Teknik Direktör Şengün, ‘Son olarak gerek şehrin büyüklerinin gerekse taraftarların maçlara ilgisini nasıl görüyorsunuz? Yeşil – Pembeli taraftarlara bir sözünüz, bir çağrınız olacak mı?’ sorusuna da “Tabiki, şehrin büyükleri ileri gelenleri bu işleri iyi biliyorlardır. Gereken yerde gerekeni yapacaklardır. Taraftarlarımız ise bizim her şeyimiz. Onlar olmadan bu iş olmaz. Zira, taraftarlarımızın staddaki desteği futbolcularımıza moral ve motivasyon sağladığı için takıma bir itici güç görevini görmektedir. Onlar bizim 12’nci adamımızdır. Onlar olmadan başarı olmaz. Ancak, ben bu hafta tribünlerde daha fazla taraftar bekliyordum. Fakat, havanın soğuk olması gibi nedenlerden dolayı az oldu. İnşaallah ligin son maçı olan Çal Belediyespor maçında stadyum dolacaktır. Zira, Isparta halkı sporu çok seviyor ve takımına sahip çıkıyor. Bunu ben iki sezon önce Bucak maçında tribünlere 15 bin kişinin geldiğinde gördüm. Isparta o günleri tekrar görecektir” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Nedicen

06 Aralık 2019 Cuma 09:13

Bu kaleciyle az bile yedik

devrim

05 Aralık 2019 Perşembe 19:40

bişey olmaz 2 hafta sonra burnu üstü dikilir

Ispartalı

05 Aralık 2019 Perşembe 19:09

Kaleci Ayhan güven vermiyor devre arası kesin iki orta saha ve birde volkan serimin yanına bir forvetle inşallah osene busene olur

kızıl melek

05 Aralık 2019 Perşembe 18:27

BAL LİGİ ne ya?

metin

05 Aralık 2019 Perşembe 18:00

Kurduğun takımları sanki başarıya ukaltırdında, takımı kurmamış hala oturuyormuş takım transfer istiyormuş dur bakalım hoca daha karaman, Kestel Akşehir maçların var kendi sahandada olsa daha onları görmedin bahane üretmeye erken başlamışsın..

galip

05 Aralık 2019 Perşembe 17:25

Hayatında şampiyonluk görmemiş hocayı kral yaptınız yendiği takımlar düşmemeye oynuyor durun bakalım.. Korkum önceki dönem gibi yine uyduruk maçlarda puan kaybetmesi güven vermiyor bana..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR