19 Nisan 2024 Cuma

BU İŞ İHMALE GELMEZ !

BU İŞ İHMALE GELMEZ !

Isparta

Kış aylarına yaklaşılan şu günlerde Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, vatandaşlara çağrıda bulunarak başta baca temizlikleri olmak üzere, gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulundu.

 

Bacalarda biriken kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğu ve vatandaşların kış öncesi mutlaka bacalarını temizletmesi gerektiğini söyleyen Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Baca yangınları en çok kış aylarında meydana gelmektedir. Isparta’daki binalarda oluşan yangınların yüzde 17si bacalardan kaynaklanmaktadır” dedi.

 

Kış mevsimi başlamadan soba ve kalorifer bacalarının temizliğinin yapılmasının can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıdığına dikkat çeken İtfaiye Müdürü Halil Açar, “Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor. Bunedenle her yıl onlarca vatandaşımız hayatını kaybediyor. Ayrıca çıkan yangınlarda da ciddi maddi zarar meydana gelmektedir.

 

Sonbaharda veya kış sonrası ilkbaharda gündeme gelen teknik konulardan biri olan baca temizliği, soba zehirlenmelerinin de önüne geçiyor.Kirli bir baca, yakıtın doğru yanmasını engellerken, oluşan partiküller de bacalarda ciddi tıkanıklara sebebiyet veriyor. Temiz bir bacanın, yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf sağladığı ve çevre kirliliğini de önlediği ortadadır” görüşlerinde bulundu.

 

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar baca temizliğiile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede önemli uyarılarda da bulundu:

 

“Baca çıkışları aşırı rüzgârlara karşı tedbir için, en azçatı seviyesinden 100 santimetreden yüksek olmalı. Baca temizliğinde bacalarıyakarak temizlemeye teşebbüs edilmemeli.

 

Yılda 2 kez bacalar temizlettirilmeli. Temizlenmeyenbacalarda oluşan kurumun baca yangınlarına neden olduğu unutulmamalı. Tıkalı veiyi çekmeyen bacaları kullanarak can güvenliği tehlikeye atılmamalı. Bacalarda oluşan çatlaklara karşı önceden önlem alınmalıdır. Kaliteli yakıtkullanılmasına özen gösterilmeli. Baca yangınlarının çatı yangınlarınasebebiyet vereceği unutulmamalı. Bacanızda sorun çıktığında İtfaiye 112aranmalıdır”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI

21 Kasım 2015 Cumartesi 13:44

HAYIR SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT ETMELİYİZ YAZMIŞIZ ANCAK FOTOĞRAFTAKİ ÇALIŞANLAR HERHANGİ BİR İŞ GÜVENLİĞİ ÖNLEMİ ALMAMIŞ. BU ÜLKEDE SOBA ZEHİRLENMESİNDEN ÇOK İŞ KAZASINDA ÖLEN İNSANLARIMIZ VAR. BİRAZCIK ÖZVERİLİ OLMALIYIZ. ÖNCE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ!!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR