26 Nisan 2024 Cuma

BU HABERE DİKKAT ISPARTA BU UYARILAR YENİ !

BU HABERE DİKKAT ISPARTA BU UYARILAR YENİ !

Isparta

Son günlerde sıcaklıkların eksi derecelerde seyretmesi su sayaçlarının da donup patlamasına neden oluyor. Yetkililer, su sayaçlarının zarar görmemesi için soğuğa karşı korumaları yönünde uyardı.  Vatandaşları bu konuda daha önce bir zaman zaman uyardıklarını ve son günlerde su sayaçlarıyla ilgili şikayetlerin arttığını belirten yetkililer, düşen sıcaklığın su sayaçlarının donarak zarar görmesine neden olduğunu ifade ettiler.

DURMAZ; “SU SAYAÇLARINA ATEŞLE MÜDAHALE ETMEYİN”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşları uyaran Su Sayaçları Tamir Atölyesi Sahibi Etem Durmaz, donan sayaçlara sıcak suya da ateşle müdahale edilmemesi gerektiğini kaydetti.

 “SAYACI HAVA ALMAYACAK ŞEKİLDE MUHAFAZA EDİN”

 Su sayaçlarının bulunduğu yerlerin hava cereyanına karşı korunması için açık bölümlerin kapatılması ve kırık camların yenilenmesi gerektiğini ifade eden Durmaz; “Sayaçlar ve açıkta kalan su boruları, izocam,cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık ve rüzgar almayacak şekilde düzenlenmelidir” uyarısında bulundu.

“VANA PATLARSA DERHAL BELEDİYEYE BİLDİRİN

” Durmaz, Sayacın donması veya patlaması durumunda derhal vananın kapatılarak, Belediye’nin ilgili birimine telefonla veya şahsen başvurmaları gerektiğini belirtti. Durmaz ayrıca, sayaç okuyucu personelin sıkıntı yaşamaması için su sayaçlarını kapatırken kapak bölümünün rahat açılabilecek şekilde yapmalarını istedi.

AKSİ HALDE…

Su Sayaçları Tamir Atölyesi Sahibi Etem Durmaz, donan sayaçlara ateş ve sıcak su ile müdahale edilmemesi gerektiğini özellikle vurgulayarak, aksi halde sayaçlar bir daha kullanılamaz duruma gelebileceğini sözlerine ekledi.

BU UYARIYA DİKKAT!

Cuma gününden itibaren etkisini gösteren ve devam eden soğuk hava dalgası şiddetini artırıyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. Batı Akdeniz’de yarın akşamsaatlerine kadar fırtına, iç kesimlerde ise gündüz orta kuvvette, gece kuvvetli buzlanma ve don beklendiği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre,bölgede hava parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Isparta ve ilçeleri sisli geçecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmeyen Batı Akdeniz'de rüzgarın kuzey yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Sahilde gece haáf, iç kesimlerde gündüz orta kuvvette,gece kuvvetli buzlanma ve donun etkili olacağı tahmin ediliyor

BU HAFTAYA DİKKAT ISPARTA TEDBİR ALINMALI

 Pazartesi ve Salı günleri de eksi 7 derece olması bekleniyor. Soğuk havanın Çarşamba günü de etkili olacağı ve Perşembe günü de en düşük sıcaklığın eksi 7 derece olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle buzlanma, don ile yer yer sis beklendiğinden,yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

ISPARTA İÇİN  5 GÜNLÜK  HAVA DURUMU 

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandaş

30 Ocak 2017 Pazartesi 15:54

belediye yetkilileri açıklama yapıyor. tamam biz saatları muhafaza ediyoruz. AMA okumaya gelen arkadaşlar kapakları açık koyup gidiyor... kışın sıkıntılı saatlartı okumasınlar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR