25 Nisan 2024 Perşembe

BU HABER ÖRNEK OLSUN !

BU HABER ÖRNEK OLSUN !

Isparta

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde oturan çiftçi 71 yaşındakiHüseyin Karıncalı, evi ve tarlasını Kızılaya bağışladı.

 

Yalvaç'a bağlı Yarıkkaya Köyü'nde eşiyle birlikte oturan Hüseyin Karıncalı, mal varlığını Kızılay'a bağışlama kararı aldı. Yapılangörüşmenin ardından Hüseyin Karıncalı, köydeki ahşap ev ve 30 dekar arazininkendisi ve eşi vefat ettikten sonra Kızılay'a devredilmesi yönünde noterhuzurunda bağış yaptı.

 

Hiç çocuğu olmadığını söyleyen Hüseyin Karıncalı,"Öldükten sonra mallarımı bölecek bir çocuğum bile yok. Kızılay dünyanınneresinde bir felaket olsa oraya kadar uzanıyor. Çadırını, sıcak yemeğinigötürüyor. Hastalara kan tedarik ediyor. Beni televizyonda dinleyenlerdeduysunlar ki bağışını Kızılay'a yapsınlar. Ben öldükten sonra amel defterimaçık kalsın diye böyle bir hayır kurumuna noterden devrettim. Doğru bir kararaldığıma inanıyorum, huzurluyum" dedi.

 

Kızılay Yalvaç Şube Başkanı Eyup Mumcu da duyarlıdavranışından dolayı Hüseyin Karıncalı'ya teşekkür ederek kendisini genelmerkezin gönderdiği plaketle ödüllendirdi. Türk Kızılayı'nın dünyanın neresinde olursa olsun doğal afetlerde yardıma koştuğunu aktaran Mumcu,, "Hüseyin bey gibi duyarlı vatandaşlarımızın yardımları sayesinde ayakta duran kurumumuz.Kendisi de bu duyarlı vatandaşlarımızdan birisidir. Allah kendisinden razıolsun" diye konuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR