25 Nisan 2024 Perşembe

BU HABER DİKKAT !

BU HABER DİKKAT !

Isparta

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun halen yağışlı havakütlesinin etkisinde olduğunu bu yağışlı sisteme ilave olarak, yarın öğlesaatlerinden itibaren yurdun güneybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sisteminetkisine gireceğinin tahmin edildiğini belirtti.
Meteoroloji, yurdun iç kesimlerinde kar yağışı olacağını ve yaşanabilecekolumsuzluklara karşı uyardı.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR
Perşembe günü Güneydoğu Anadolu dışında; Cuma günü Marmara'nın batısı, KıyıEge ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyi dışında ülke genelinde yağış bekleniyor.Yağışların; genellikle yağmur, Çarşamba gecesi ve Perşembe günüsabah saatlerindeBolu, Karabük, Kastamonu,Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta,Çankırı ile Ankara ve Konya'nın batısında yer yer kuvvetli olmak üzere karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

PEŞEMBE GECE BAŞLAYACAK...
Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir'de perşembe günü gündüz saatlerinde dedevam edecek kar yağışlarının perşembe gecesi ve cuma günü sabah saatlerindeBolu,Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta,Burdur,Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Amasya, Ankara ile Konya'nınbatısı veDenizli'nin doğusunda da görüleceği tahmin ediliyor.

HAFTA SONU ETKİSİNİ KAYBEDECEK
Soğuk ve yağışlı sistemin, hafta sonunda yurdun batı bölgelerinde etkisinikaybedeceği ve sıcaklıkların artacağı, doğu bölgelerinde ise etkisinisürdüreceği bekleniyor.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerdekikaryağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşlarındikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

ZİRAİ DON TEHLİKESİNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin başladığı yurtta perşembegünü sabahıBilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar'da perşembe gecesi vecuma günü sabahsaatlerinde Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Afyon, Isparta ve Burdur'dahafif don olayı, cuma akşam ve gecesi ile cumartesi günü sabah saatlerinde BatıKaradeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresinde hafif,bölgenin yüksek kesimleri ile Eskişehir,Kütahya, Afyon, Isparta ve Çankırı'daorta kuvvette zirai don olayının beklendiğini açıkladı. Zirai faaliyetlerleuğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR