26 Nisan 2024 Cuma

BU HABER 110 MİLYON TL'LİK YATIRIMI ELEŞTİRENLERE

BU HABER 110 MİLYON TL'LİK YATIRIMI ELEŞTİRENLERE

Isparta

Anadolu Grubu’nun, Anadolu Etap ve Coca-Cola içecek Isparta fabrikalarının açılışını yapan Cumhurbaş-kanı Recep Tayyip Erdoğan,“Demokrasimiz ve ekonomimiz ile dimdik ayaktayız” şeklinde konuştu.

ISPARTA’da Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Coca-Cola İçecek ve tarım sektöründe faaliyet gösteren Anadolu Etap’ın iki yeni fabrikası açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yatırımcılara ve iş dünyasına önemli mesajlar verdi. Erdoğan, “Ülkemizin ne bireysel, ne de yatırımcı güvenliği konusunda en küçük bir sıkıntısı yoktur. Türkiye’nin hukuk devleti olması konusundaki titizliği pek çok batı ülkesinden daha ileri düzeydedir. Terörle bu boyutta bir mücadele içinde olup ta bizim kadar soğukkanlılığını koruyan pek az devlet olduğunu görüyoruz. Daha bir yıl önce darbe teşebbüsü gibi içinde işgal ihtimali dahil her türlü felaketin bulunduğu bir tehdit yaşamış olmamıza rağmen demokrasimiz ve ekonomimizle dimdik ayaktayız”dedi.




ALDIRIŞ ETMİYORLAR

 

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupa ülkelerinin ülkemize yönelik eleştirilerinin çoğunun kendi iç siyasetlerine yönelik olduğunu biliyoruz. Hollanda’nın 16 Nisan halk oylaması sırasında gereksiz birşekilde ilişkilerimizi germesinin sebebinin kendi seçimleri olduğunu gördük.Geçmişte Fransa ve Avusturya gibi ülkelerde benzer yöntemlere başvurmuşlardır.Şimdi aynı taktiği Almanya’nın da izlediğini müşahaade ediyoruz. Seçimlerden sonra onlarda inanıyorum ki normale dönecek. Ülkemize yönelik haksız ve mesnetsiz suçlamalarla yatırımcıların ve turistlerin gözlerinin korkutulmaya çalışılmasının ne siyasi ne de ticari ahlakla izah edilmesi mümkün değildir.Antalya’da otellerin doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. Ülkemizle ilgili spekülesyonların Avrupa’nın iç siyasetinden kaynaklandığını yatırımcılarda bildikleri ve gördükleri için söylenenlere pek aldırış etmiyor.

 

GÜVENCE ALTINA ALIYOR

 

Birilerinin sürekli gündeme getirdiği OHAL sadece terörle mücadele ile sınırlıdır. OHAL, girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yatırımlarının önünü kesmeye değil onları güvence altına almaya yöneliktir.Sağladığımız teşviklerle girişimcilere oldukça cazip imkanlar sağlıyoruz. Her alanda yatırımcıların önünü açarak büyümemizi geliştirecek adımları atıyoruz.Yöneticisi oldukları medya kuruluşlarında Türkiye ile ilgili olumsuz kampanyalar yürütenlerin tatillerini Türkiye’de geçiriyor olmaları söyledikleri yalanlara kendilerinin de inanmadığını gösteriyor. Bugüne kadar nice badireleri atlatan Türkiye bu iftira kampanyalarının da üstesinden gelecektir.”

 

GÜVEN OLMASA YATIRIMCI GELİR Mİ?




GEÇTİĞİMİZ günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katlan 8 firmanın 4’ünün Alman firması olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Aynı şekilde diğer uluslararası firmalarda ülkemizdeki projelerini hızlandırmayı tercih ediyor. Şehir hastanesi projemizde Japonya Türk işbirliğiile 1.5 milyar dolarlık bir adım atıldı ve Japonlar bu yatırımın yüzde 80’lik kredisini temin etti. Eğer güven olmazsa bunlar gelir mi? Aynı şekilde Almanların en güçlü firması Siemens neredeyse 150 yıldır bu ülkede faaliyet gösteriyor. Hiç bir zaman sadece keseri kendimize yontmadık, ‘birlikte kazanalım’ dedik. İlgili kurumlarımız uluslararası yatırımcıya destek sağlamaya hazır” dedi.

 

ÜRETİCİ YENİ BİR İMKÂN BULDU

 

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, “Anadolu Etap 3Gıda’nın yılda 100 binton meyve işleyeceği yaklaşık 125 milyon lira yatırım değerine sahip bu üçüncü fabrikayı kazandıranları tebrik ediyorum. Isparta’nın elması başta olmak üzere meyveleri burada değerlendirilecek. Bölgemizdeki meyve üreticimiz meyvesini değerlendirmek için yeni bir imkana kavuştu. Diğer yandan Anadolu Grubu 110 milyon lira yatırımla bir içecek şişeleme fabrikası açtı” sözleriyle Isparta’ya açılan iki fabrikayı anlattı.

 

10 YILDA 1.3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

 

ANADOLU Grubu, Anadolu Etap ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, grubun, Isparta’da açılan iki yeni tesisi ilemeşrubat ve tarım sektörlerine global ortakları ile beraber son 10 yılda 1milyar 350 milyon dolar yatırdıklarını söyledi. Özilhan, halen faaliyetlerini 19 ülkede sürdürdüklerini, doğrudan ve dolaylı olarak 70 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve her yıl faaliyet gösterdikleri bölgelere organik olarak 500milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tuncay Özilhan,“Coca-Cola İçecek olarak, 20 yılda Coca-Cola sisteminin dünyadaki en büyük şişeleyicilerinden bir haline geldik. Başarılı iş modelimiz ve örnek uygulamalarımızla tüm dünyada Coca-Cola sistemine öncülük ediyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE’YE İNANIYORUZ


Anadolu Grubu olarak öncelikli hedeflerinin faaliyet gösterdikleri tüm coğrafyalarda değer yaratmak olduğunu belirten Tuncay Özilhan, şöyle devam etti: “Coca-Cola İçecek bizim bu anlamda en gurur duyduğumuz işlerimizden biri. Değer zincirimizin tamamında çok ciddi bir ekonomik ve sosyal ayak izi bırakıyoruz. Tarımdan, ambalaj sanayine,lojistikten, soğutma sanayine kadar birçok sektöre yatırım ve istihdam katkısı sağlıyoruz. Türkiye’deki 300 bin satış noktamızda bulunan 350 bin soğutucumuzun sadece bakım hizmetleri için 1500 kişiye iş fırsatı yaratıyoruz. Türkiye genelinde ise yarattığımız doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi 30 bin.Ekonomiye kattığımız her 1 TL ile 7 TL’lik değer yaratıyoruz. Bizim Türkiye’nin geleceğine inancımız tam. Yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Anadolu Grubu’nun Özgörkey Holding ve Brezilyalı Cutrale firması ortaklığında 350 milyon dolarlık yatırımla faaliyetlerini sürdüren Anadolu Etap’ın Türkiye’deki 3. meyve suyu konsantre fabrikasının açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuncay Özilhan, “Bundan 7 yıl önce, dünyada artan kaliteli meyve suyu konsantresi ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda dünyadaki en modern tarım uygulamaları ile yetiştirdiğimiz taze meyvelerimizi ülkemiz insanı ile buluşturmak için başladığımız bir proje. Üretimin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ediyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE COCA-COLA’NIN YÖNETİM ÜSSÜ HALİNE GELDİ


COCA-Cola sistemi olarak Türkiye’nin büyüme ve gelişmesine şahitlik ettiklerini belirten The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, “Türkiye 200’den fazla ülkeden oluşan küresel Coca-Cola operasyonları içerisinde önemli bir yönetim üssü haline geldi. Birçok farklı sektöre girdi sağlayarak büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hani

14 Ağustos 2017 Pazartesi 07:34

Hem yerel basın hem de ulusal basına baktığımda Coca Colayı ülkenin kurtarıcısı gibi göstermiş. Daha düne kadar her Coca Cola Filistinli kardeşime bir kurşun diyordunuz.Noldu da ikiyüzlü oldunuz.Yani sevgili cumhurbaşkanımız açınca caiz mi oldu. Cumhurbaşkanımızı putlaştırmayın. Kendisi bile ben faniyim derken siz putlaştırmaya çalışıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına.Coca Colaya ve çok sevgili cumhurbaşkanımıza sözüm yok.Biri işi gereği ticaretini yapıyor,diğeri de ülkesindeki açılışı destekliyor

Tebrik

13 Ağustos 2017 Pazar 21:53

Vay arkadaş öve öve bitiremediniz valla. coca Colayı boykot eden en iyi müslüman derdiniz. Bari ikiyüzlü olmayın.

yalvacli

13 Ağustos 2017 Pazar 17:46

Tenkid edenlerispartadaki fabrikadacalisan kadar insanimiza iş sahasi acsin.ondan sonra tenkid etsin.yoksa coca cola icip anti cola retorik yamak yok

Buçaklı

13 Ağustos 2017 Pazar 17:41

Isparta'nın pararsı bankada durur faaaiiiiiz yabancılar yatırım yapar ondan sonra üç beş aklı kıt olan şöyleydi böyleydi! İşte er meydanı göreyim sizi yatırım yapın sıkıyorsa

Şeytan Berna

13 Ağustos 2017 Pazar 17:37

Demokratik bir ülkede yasamiyor muyuz. İsteyen istediğini konuşur. Senin veya başkasının işine gelmek zorunda değil. Demokrasi deyince aklımıza menfaatlerimiz çıkarlarımız gelmemeli.

Barış

13 Ağustos 2017 Pazar 17:07

İlimize sermayenin gelmesinden hiçbir rahatsızlık olmamalı.Olmadığına da inanıyorum.Esasında rahatsızlık;bazı kesimlerin yıllarca istismar ederek ve bundan dini hassasiyeti olan insanlardan oy devşirme siyaseti yaparak bir partiye oy topladıkları''Coca Cola İsrail malıdır,kullanarak Yahudilere destek çıkmayalım.'' diyenlerin bu gün Coca Cola fabrikası açılışına alkış tutmalarınadır.

Ali

13 Ağustos 2017 Pazar 22:46

Kardeşim söylediklerin % 100 doğru. Hatta resmi açılış programında "meyve suyu fabrikası açılışı" yazıyor. Bu ikircikli duruma inan kızıyor. Eğer Coca Cola fabrikası açmak ayıp ise neden açıyorsunuz, yok değilse neden programa Cola açılışı yazmıyorsunuz??????

nokta

13 Ağustos 2017 Pazar 17:04

bomba32 yapılan eleştirilere tahammül edeceksin. ( yorum yapan veya eleştiren ) okuyucularınıza beddua demiyeyim de bu tarz sitemkar başlıklar yakışmamış. ne demek şimdi YAZIKLAR OLSUN - ALLAH SİZİ TAŞ EDER bombaya hiç yakışmadı.ayrıca yapılan yatırım devlet veya hükümet yatırımı degil şirket ve şahıs yatırımıdır coca cola a.ş. yatırımıdır ıspartalılar olarak coca cola a.ş anadolu etap a yatırımını buraya yaptıgı için TEŞEKKÜR ederiz.

Civan

13 Ağustos 2017 Pazar 16:54

İspartaya da bu yakışır emperyalist kuresel sermaye. Tam da isparta icin para gelsin de nerden gelirse gelsin zihniyeti ispartam icin cok iyi olmus

hakıkat

13 Ağustos 2017 Pazar 16:45

bide inkar etmeyın ınsanların aklıyla alay etmeyın sonra bız altadıldık allah bızı affetsın dıyorsunuz.bunca kulun hakkı nolucak allahtan korkun bıraz özelestrı yapın kımse mük****l degıldır

ali

13 Ağustos 2017 Pazar 14:54

hayırlı olsun fabrika, bence istihdam artar ama bişey soracam bilmediğimden kimse yanlış anlamasın. bira üretilecekmi bu tesiste çünkü anadolu grubu benim bildiğim efes grubu

ad

13 Ağustos 2017 Pazar 20:20

Konya'da da bira fabrikası var ama aynı zamanda Konya Türkiye'nin en muhafazakar illerinden biri

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR