26 Nisan 2024 Cuma

Bu evlerde her türlü pislik işler yapılıyor

Bu evlerde her türlü pislik işler yapılıyor

Isparta

Belediye Meclis Üyesi ve El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın,Damgacı Sokak’ta bulunan 3 metruk evde uyuşturucudan fuhuşa kadar her türlü pislik işlerin yapıldığını ileri sürerek, “Bu binaların bir an önce elden geçirilmesi, yıkılacak onların yıkılması lazım

 

 

BASİT TADİLATLARLA AYAKTA DURMALARI MÜMKÜN

 

Damgacı Sokağın Isparta’nın sit sokaklarından birisi olduğunu ifade eden Canan Aydın, “Burada antik 100-­200 yıllık evler var. Buevler ya kaderlerine terk edilmiş ya da çok bakımsız halde. Kaderine terk edilmiş evler şuanda yıkılmış durumda ama bakımsız olanların onarımları ve basit tadilatlarla ayakta kalması mümkün. Biz tarihin yok olmaması adına El Ele Derneği olarak İl Özel İdarenin bize verdiği evden başladık. Orayı yaşanabilir,iyi bir ortam haline getirdik. Şuanda Isparta’nın cazibe merkezlerinden biri oldu. Nişan, düğün, her türlü organizasyonların yapıldığı bir ortam haline geldi” dedi.

 

2 EV İÇİN KAFE DÜŞÜNÜYORUZ

 

Öte yandan Derneğe ait köşkün karşısında bulunan 2 boş evin sahiplerinin de kendileriyle bağlantıya geçtiğini ve evlerini yap işlet devret modeliyle kiraladıklarını belirten Aydın, şunları söyledi: “Ev sahipleri bizim yaptığımız işi görünce onlar da biz size evimizi verelim dediler. Yap işletdevretmodeliyle 5 yıllığına 2 ev daha kiraladık. Şuanda onların basitonarımlarıyla uğraşıyoruz. Onları da yaşam alanları haline getireceğiz. 5 yıl kullanacağız ve ondan sonra ev sahiplerine oraları geri vereceğiz. Yinetalebimiz var. Bize versinler onaralım. 2 ev için kafe düşünüyoruz.Isparta’daböyle bir şeye ihtiyaç var. Tarihi koruyacağız. Bu anlamda çok anlamlı çalışmalarımız var.

 

GENÇLERİEN KAFELER CADDESİ’NDE MUTLU OLDUKLARINA İNANMIYORUM

 

Burada amaç alternatif bir sokak oluşturmak. Kafeler Sokağına sıkışmış olan üniversite gençliğini biraz yaymak istiyoruz. Orası çoksıkışık halde. Gençlerin orada çok mutlu olduklarına inanmıyorum. Bir alternatif sokak oluşursa çok daha güzel olacak. Damgacı Sokak zaman içerisinde gerçek değerini bulacak ve o sokakta kafeler, çay bahçeleri gibi oturma alanları tarihi alanlar içinde çok daha şık olacak.

 

BU EVLERDE HER TÜRLÜ PİSLİK VAR

 

Diğer taraftan Damgacı Sokak’ta şuanda atıl vaziyette duran 3 metruk ev bulunduğunu kaydeden El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, Buralarda uyuşturucudan fuhuşa kadar her türlü pislik var. Ben bunu Belediye Meclisi’ndede gündeme getirdim. Sağ olsun zabıta ekipleri gelerek bu binaların önlerini bir şeylerle kapattılar ama bu bir önlem değil. Onları da yıkıyorlar. Bu binaların bir an önce elden geçirilmesi, yıkılacak onların yıkılması lazım.Böylelikle çok daha Isparta için yararlı olacağını düşünüyorum. O evlerde yapılmasın başka evler yaparlar mı sorusu aklına geliyor fakat herkes kendi yaşam alanında önlemini alırsa bu sorun çözülür. Barodan aldığımız verilere göre Isparta, uyuşturucu bağımlılığı konusunda ilk sıralarda. 12 yaşına kadar düşmüş uyuşturucu bağımlılığı var. Bu çok iç acısı bir şey. Hangimizin ne zaman torununun, çocuğunun buna bulaşabileceği belli değil. çocukları kolayca ağlarına düşürebiliyorlar.

 

ANNESİ KIZ İLE OĞLANI YAKALADI

 

En son 12 yaşındaki bir çocuğun annesi feryatlar içinde metruk evlerden birine geldi. çocuğunu orada uyuşturucuya alıştırmışlar. Kızile oğlanı orada yakaladı. Kıyamet koptu. Polis geldikten sonra asayiş güçlerimiz elinden geleni yapıyor ama çocuk bir kere alışmış. Bunun baştanönlenmesi gerekiyor. Göz göre göre şehrin merkezinde böyle şeylere izin verilmesi insani bir davranış değil.”

 

YOL YAPIMI YARIDA KALDI

 

Son olarak Damgacı Sokak ve Aldan Sokak’ta belediyenin başlattığı yol yapım çalışmalarının durdurulduğunu ifade eden Aydın , “Bir an önce bu çamurun kaldırılmasını talep ediyoruz.” Dedi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR