03 Haziran 2024 Pazartesi

Başdeğirmen’den Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklama

Başdeğirmen’den Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklama

Isparta

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye olarak gölden yılda sadece 13 milyon metreküp su aldıklarını kaydeden Başkan Başdeğirmen, Şimdi Ağustos’un sonuna kadar hava böyle giderse Isparta’nın su alabileceği bir alan kalmıyor bu gölde diye konuştu.

Eğirdir Gölü’nde Isparta’nın içme suyunu aldığı yer ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Başdeğirmen, Bu alanın TM1, buradan bastığımız su TM2’ye, oradan sonra da Isparta’ya arıtmaya gittiğini belirterek; “Bu göl, 5 Milyar metreküp kapasiteli bir göldür. He yıl bu gölde 400 Milyon metreküp civarında su buharlaşıyor. 150 ila 200 milyon metreküp arası bahçe sulamalarına, sadece 13 milyon metreküp de biz alıyoruz. Isparta’nın tamamen 1 yılda kullandığı su miktarı 23 Milyon metreküptür. Bu 23 Milyon metreküp suyun 13 milyon metreküpünü bu gölden, bu alandan alıyoruz. 400 Milyon metreküp buharlaşma, 200 Milyon metreküp sulama olan yani 600 Milyon metreküp, bizim dışımızda kullanma var. Biz sadece 13 Milyon metreküp su alıyoruz. Geri kalan 10 Milyon metreküpü de Darıderesi ve Andık Deresi’nden gelen suyla Isparta’nın ihtiyacını karşılıyoruz. Şimdi burada Ağustos’un sonuna kadar hava böyle giderse Isparta’nın su alabileceği bir alan kalmıyor bu gölde. Biz 1 haftadır boruların olduğu alanları genişletmeye çalışıyoruz. Çevresindeki biriken yosunları ve toprağı, çamuru kaldırarak daha derine indirmeye çalışıyoruz. Sadece 30 santim su alabileceğimiz bir alan kaldı. Suya zam yaparken buranın en çok israfını önlemek ve tasarrufa girilmesi gerektiği düşüncesiyle bunları sizlerle istişare ederek yaptık. Eğer bu 30 santim içerisinde Ağustos sonuna kadar yağış olmazsa, farklı bir şekilde artezyenlere bölmek zorunda kalacağız. Yağışlar yok, kar yağmadığı sürece bu gölün yükselmesi mümkün değil” diye konuştu.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı 322

22 Mayıs 2024 Çarşamba 00:09

İsraf bitmedikçe kuraklık kapıda keşke suya zam yapacağınıza kota koysaydınız kamu alanlarında şarıl şarıl akan çeşmeler ayrıca mermer ocakları 4 bir yanda gölü besleyen su kaynaklarını kesiyor yurt dışına ihracat olsun diye sulanan meyve bahçeleri kuraklık kesin ve kesin karşılaşacağımız sorunnn

Vatan Mah.

21 Mayıs 2024 Salı 21:50

Aksu çayı Eğirdir gölüne verildi verildi...Verilmedi göl kurur.Göl çevresinde meyvecilik. Yüksek yerlerde sözde tarım diye barajla su kaynaklarını kes.Fahiş sulamalarla zehir taciri elmacılığa eyvallah çek.Ne olacaktı başka.Koskoca göller bölgesi Türkiye'nin gözde güzelliklerini barındıran bölge ibretlik kuraklık öykülerine gebe.Gidip Baykal gölünün nasıl kuruduğuna bakın, herkesin elinin altında telefon var yazın YouTube'a izleyin içler acısı göz göre göre cenneti cehenneme çeviriyoruz.

Vatan Mah.

21 Mayıs 2024 Salı 21:49

Aksu çayı Eğirdir gölüne verildi verildi...Verilmedi göl kurur.Göl çevresinde meyvecilik. Yüksek yerlerde sözde tarım diye barajla su kaynaklarını kes.Fahiş sulamalarla zehir taciri elmacılığa eyvallah çek.Ne olacaktı başka.Koskoca göller bölgesi Türkiye'nin gözde güzelliklerini barındıran bölge ibretlik kuraklık öykülerine gebe.Gidip Aral gölünün nasıl kuruduğuna bakın, herkesin elinin altında telefon var yazın YouTube'a izleyin içler acısı göz göre göre cenneti cehenneme çeviriyoruz.

Ramazan aytekin

20 Mayıs 2024 Pazartesi 22:42

45 yıl öncesi Japonlar buralar da kuraklık olacagı nı söylemişti ben mi yalnış anlıyorum bunlar mı kör koca ğöller bölğesiyiz? Sandallar toprak üstünde kalmış ğöller kurumuş çöl resimleri ğördüm içimi korku ürperti başımıza gelebilir diye düşünürken BURDUR GÖL ü kilometrelerce çekildi yeraltı sondaj ları barajlar, elmalıkları söktük kirazları bagları sulamadık tehlike tamtamları çalıyor öbür iştahlı doymayan lar yüzlerce dönüm elmalık dikiyor birkaç aile zengi olacak diye binlerce ton şu kullanı

Erdem

20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:42

Beton tesisleri suyu bitirdi suçu elmacılara attılar

Doğrumu

20 Mayıs 2024 Pazartesi 09:14

Abi şu vahşi sulamanın artık önüne geçin ya. Hangi y.y yaşıyorsunuz.. varsın elma rekoltesi düşsün depolar elma çakılı daha geçen yılı elması bitmedi... şu recep özele de yardim edin de elma borsasını kurşun...depocular multi milyoner oldu..

Vatandaş

20 Mayıs 2024 Pazartesi 08:35

Batıkent Mahallesi'nde çoğu kişi boş alanları çevirip sebze dikiyor. Daha önce belediye hattına yazdım, değişen hiçbir şey olmadı. Bu kadar bilinçsizce su tüketimi olursa olacağı bu. Son aşamaya gelince bir şeyler yapıyor nedense.

Eğirdirli vatandaş

20 Mayıs 2024 Pazartesi 03:49

Burada en büyük sorun yağışların yeterli olmaması , tarımın nasıl yapılacağının planlanmaması, Çöl çevresinden göle gelen suların barajlar İle önünün kesilmesi , bu barajları yapan müteahhitler kimlerdir , bu baraj yapımlarına kim izin vermiştir , kim kimi tanımaktadır bunlar açıklanmalıdır . Yağış az olduğu yıllarda su kullanımı aynı oranda kesilmelidir . Gölün sahibi kimdir , kim yönetiyor bilinmelidir. İşin uzmanları bu konularda konuşmalıdır . Uzmanları ne derse uygulanmalıdır .

Çiftçi

20 Mayıs 2024 Pazartesi 03:23

Çiftçilere 3 ay su verilirdi ve göl kış ayı sürecinde kendini toplardı. Ancak göl kurusun diye çevresinr yapılan göletler, kovada santralına suyun salınması ve Antalya ya suyun verililmesi, Isparta İl merkezine yıl 12 ay suyun verilmesi vs. ki buna can mı dayanır. Sayın başkanım göl için hayyalessaleh artık. Gözümüz aydın. Ama yinede bol ve çift maaşlı tuzu kurular dünyadan bi haber olanlanlar gölün durumunu rızkını topraktan arayan çiftçilere kesecektir. Allah hakkımızda hayırlısını versin.

Esnaf

20 Mayıs 2024 Pazartesi 02:59

1. Göle gelen su kaynaklarının önünü açın baraj HES vs . ne varsa şartsız surtsuz. 2. Gölden tarım için su alımı kim olursa olsun ne durumda olursa olsun kati suretle yasaklayın. Yok elma biter yok falan olur ben anlamam yarın suyumuz kalmayacak onun elması baraji beni ilgilendirmez

Bilgi düşüncede kalmasın

20 Mayıs 2024 Pazartesi 02:27

Belediye içerisinde bunu çözebilecek fikir de mühendisler olduğunu düşünüyorum bence bütün birimlerdeki mühendislerinizi toplayıp bir fikir alışverişinde bulunun sayın başkanım

kabacalı

20 Mayıs 2024 Pazartesi 01:39

ıspartada 20.000 sığınmacı var .,biliniz.suya 20.000 ortak

Sedat b

20 Mayıs 2024 Pazartesi 01:30

Aksu barajı gönen vs vs salın o suları bakın nasıl doluyor dagdan akan suyu hapsederseniz dolmaz tabikide

Egirdir dr

20 Mayıs 2024 Pazartesi 00:57

Bölge halkı göl ile ilgilenmiyor

Atın bunları

19 Mayıs 2024 Pazar 23:26

DSİ yi kapatın hiç olmazsa bundan sonra başka gölü kurutamasınlar. Bu kadar iş bilmez işgüzarı bir araya nasıl topladılar acaba. Bir de bunları Birliklere Başkan yaptılar. Senirkentte hiç su vermeden Bi dünya para topluyorlar sondajlardan. Bu tarih oldu daha su yok. Bitirdiler gölü de tarımı da.

Selim

19 Mayıs 2024 Pazar 23:05

Göllerin üzerine yüzer güneş enerji panelleri koyulabilir.Elektrik üretim yapılır. Buharlaşmanın bir miktar önüne geçilmiş olur.

Egirdirli vatandaş

19 Mayıs 2024 Pazar 22:36

Baraj yaparak rant sağladığınız isletmelerin sularını tekrar göle akıtırsanız bu beldelerin sahibi olan çiftçiler ile ugrasmazsiniz, halk sulama yapmasın ama gölü görmemiş zenginler baraj yapip para kazansin sonra hep birlikde su yok diye aglıyoruz.

Gülden sayar

19 Mayıs 2024 Pazar 22:27

Ne zamandır can çekişiyor yapın artık geregini

Farzet

19 Mayıs 2024 Pazar 22:18

Ulen Aksuya kar yağmadı,Aksu'nun suyu ancak kendine yeter.Akp'ye oy verdiğiniz için bunlar başınıza gelecek.Başınızın çaresine bakın.

Farzet

19 Mayıs 2024 Pazar 22:16

Çocuk yaparsanız ve dışardan göç su tüketimini çoğalır.

Kadının adı yok

19 Mayıs 2024 Pazar 21:00

Acil nüfus planlaması yapılmalı tüm dünyada enerji kaynakları su kaynakları tükenmek üzere. Planlı nüfus artışı olmalı. İnsanlık çoğaldıkça doğanın tahribatı çoğalıyor. Bu konu neden ele alınmaz bilmiyorum. insanlar her türlü felaketi hakediyor aslında...Dünya taşıyamıyor insanları artık diyor ki inin sırtımdan...

Sarp

19 Mayıs 2024 Pazar 18:52

İş işten geçtikten sonra GÜNAYDIN derler

Vatandaş

19 Mayıs 2024 Pazar 18:18

Aksudan su geliyor yaka deresi, Yakaafşar deresi ve Karacahisar pınar gözü suyu kot olarak Eğirdir gözünden yüksek altını çizerek söylüyorum sadece sulama olmayan Ekim-mayıs 8 aylık sürede Göle verilirse anca kurtarabilir değilse başka çare yok!!!

Akıllı ol

19 Mayıs 2024 Pazar 17:44

Yetiş rumuz lu kim kurtaracak kim senin aklına

Heyye

19 Mayıs 2024 Pazar 16:59

Aksudan takviye gelsin göle. Bak. Nasıl yükseliyor seviye. Barajlar yüzünden bu göl bu hale geldi. Birde o kovadaya su salındığı için

Vatandaş

19 Mayıs 2024 Pazar 16:38

Golü besleyen barajları açın gölden kanalla köprünün oradan kanal gidiyir sanırım kovadaya gidiyormuş onuda kapatın göl kurtulur düşüncesindeyim.yoksa elma sulamayla içmeyle bitmez o göl kaçağı kesin

Onacli Ağa

19 Mayıs 2024 Pazar 16:23

Aksu çayı eğirdir golune bağlanacak başka çare kalmadı bir an önce 13 km kanal açılıp şu gole verilmeli

Yetiş

19 Mayıs 2024 Pazar 16:22

Bu gölü ancak sen kurtarırsın Isparta’nın babasıı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR