19 Mart 2024 Salı

BU CEZAYA İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ

BU CEZAYA İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ

Isparta

Araçların camında film olması nedeniyle vatandaşlara ceza kesilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Tüketicilerin Haklarını Savunma Derneği Başkanı Ahmet Salgut, "Polisler cezayı Karayolları Trafik Kanunu'nun 'görüşü engelleyecek veya kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya" diye devam eden maddeye göre kesiyor" dedi.

 

"YARGITAY'IN KARARI VAR"

 

Salgut, "Dışarıdan aracın içinin görünüp görünmemesi değil, cam filmi nedeniyle sürücünün dışarıyı göremediğine bakılmalı. Yargıtay'ın görüşü engellenmeyen cam filmi için kesilen cezanın kaldırılmasıyla ilgili kararı var" diye konuştu.

 

"YASAL GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ"

 

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş da, "Cam filmi denilince akla siyah, aracın içini göstermeyen cam filmleri geliyor. Bunun kullanılmasına biz de karşıyız. Ancak aracın içinin rahatlıkla dışarıdan görünmesini sağlayan cam filmleri mevcut. Bu cam filmlerinin UV koruması yüzde 99 oranında. Yani sağlık açısından da güvenlik açısından da uygun. Bunlara da yasak getirilmesini anlayabilmiş değiliz. TOBFED olarak bu hatadan bir an önce dönülmesi için yasal girişimlerimizi başlatacağız" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

MUK 032

01 Kasım 2017 Çarşamba 14:12

CİARA VARMI CİARA ?

Ispartali

31 Ekim 2017 Salı 20:12

Bune ya cam film serbest deyip sonra yasak deyip milletle dalga mı geciyorlar millet kendi şahsi aracına film yaptıramicak mı vergisini veriyoruz vize yaptırıken ulastirma bakanliga kesilen para gene bizden sigorta yaptiriken yarisi gene devlete gidiyor bu neyin nesi Allahını seversen zaten lsparta daki polisler kaba ve artis hic anlayis yok

Barut Osman

31 Ekim 2017 Salı 16:55

Warex Abarth gibi eksozla milletin kafasını .ütüleyen, hasta yaşlı demeden eşek gibi arabalarını anırtan araçlara öncelik versinler, acilen bağlanmalı ve sahiplerine psikolojik eğitim verilmelidir.

Barış

31 Ekim 2017 Salı 15:54

Hiiiç kusura bakmayın müstahaksınız

Cezayı yazanlar tecrübeli olsun

31 Ekim 2017 Salı 13:03

Yapacakları kuralın kanunun içine ettiler zaten vermişler trafik şubeye bi çaylak artist polis fabrikasyon karartılmış cama ceza yazarken zor iptal ettirdim durumu anlatıyorum film yok cam siyah neyini sökeyim ben bilmem karşılık verme ben işimi yapıyorum diyor

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR