29 Mart 2024 Cuma

BU BİR GELENEK!

BU BİR GELENEK!

Isparta

ISPARTA’DA Ramazan Bayramı’nın tadı köylerde çıkıyor.  Gelendost ilçesine bağlı bazı köylerde bayram namazı sonrası bütün köylüler bir alanda toplanarak bayramlaşıyor. Uzunkuyruklar oluşturan köylüler bu geleneği yıllardır sürdürüyor.

ISPARTA’NIN KÖYLERİNDE BAYRAM HAVASI BİR BAŞKA!

Gelendost İlçesine bağlı bazı köylerde bayram bir başka kutlanıyor. Bayramın ilk günü bayram namazı sonrasında bütün erkekler bir alana toplanıyor. Önce mezar ziyaretinin ardından sonrası büyük bayramlaşma başlıyor. Küskünlükler unutuluyor, barış ve kardeşlik vurgusu ön plana çıkıyor. Herkes birbiri ile kucaklaşıyor. 

Fotoğraflarda gördüğünüz gibi uzun kuyruklar oluşturan köylüler birbirleri ile bayramlaştıktan sonra ev ziyaretleri ile bayram devam ediyor.





YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baki yeşil

07 Temmuz 2016 Perşembe 07:23

Bomba 32 ye yakışmamış "bu bir gelenek " değil dinimizin güzelliği kuran ve sünnet ışığındaki davranış bayramlaşma gelenek değildir Gelenek kaynağı belli olmayan alışılagelmiş güzel davranışlardır. Bazı giysiler,eşyalar,yapım teknik ve malzemeler yemekler düğün müzik vesaire davranışlar din gelenekselleşirse dejenere olur din hayatın kendisidir yaşanır ve yaşatılır

Baki yeşil

07 Temmuz 2016 Perşembe 07:17

İslam güzellik,mutluluk dini, kuran mutluluk kitabı Allah kullarını mutlu yaşasın istiyor,yoksa allahın hiçbirşeye ihtiyacı yok,herşey bizim için ama insan ne nankör aslı bir damla su,irin, et parçası dönüp isyan edip dünyaya dalıp nefsine uyup esfele sahiline iniyor tövbe de etmiyor. Allah derinliklerde **** güzellikleri yaşayarak ihya etmeyi bu millete tekrar nasip etsin.

ali

06 Temmuz 2016 Çarşamba 16:37

bu uygulama ısparta büyük hacılar köyünde kuruluşundan bu yana uygulanmaktadır.bayram namaz cıkışı dewamında mezarlıkları ziyaret

Eferecep

06 Temmuz 2016 Çarşamba 15:32

Gelendost Yenice Köyü' nde yapılan bu kutlama seremonisinin tarihi bir anlamı da var..Asaletli bir köy olduğu anlaşılmakta.. darısı diğer köylerin başına..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR