19 Nisan 2024 Cuma

Bu AYIP Sana Yeter ŞARKİKARAAĞAÇ

Bu AYIP Sana Yeter ŞARKİKARAAĞAÇ

Isparta

Isparta’nın Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Aslandoğmuş köyünde biyolojik gölet, havuz ve doktor balıklar konseptini içeren günübirlik tedavi ve rehabilitasyon merkezi projesi tasarlandığı öğrenildi. Eğer proje hayata geçirilirse sağlık turizminin de ilk adımı atıldı.

 

Şarkikaraağaç’ta Turizm’in çeşitlendirilmesi için sağlık turizmi adına önemli bir proje hayata geçirildi.. Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Aslandoğmuş Köyü’ne yapılan biyolojik gölet, havuz ve doktor balıklar konseptini içeren günübirlik tedavi ve rehabilitasyon merkezine BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) tarafından yaklaşık 600 bin TL para harcandı.

 

İçerisinde 2 adet biyolojik yüzme gölet havuzu bulunan tesis öylece kaderine terk edildi.

 

Uzun yıllardır Aslandoğmuş Köyüne  “DEVLET YATIRIM YAPMIYOR” diyen zihniyete karşı bugün gelinen durum ne yazık ki içler acısı.

 

Daha yapımı tamamlanalı 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde teslim alınan Aslandoğmuş köyünde bulunan doktor balıkların yaşayacağı havuzların biyolojik bir gölet olarak yapılmasına rağmen tesiste kimyasal madde kullanılmadan tamamen doğal yöntemlerle ekolojik döngü sağlanacaktı. Fakat kısa bir süre bakımı yapılmayan ve sağlık turizmi adına atılan bütün yatırımları boşa çıkardı. Ayrıca yine yüklenici firma tarafından yapılan fayans işçiliği de gözler önünde. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra hangi resmi yetkili bu yapılan işi devraldığı ise merak konusu. 

 

Şarkikaraağaç Ekspers gazetesi 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR