27 Nisan 2024 Cumartesi

BU AMELİYATTAN SONRA SORUNUM ORTADAN KALKTI

Antalya'da oturan 17 yaşındaki Ebru İrinesil, Isparta Devlet Hastanesi'nde yapılan 1 saatlik ameliyatla avuç içi terlemesinden kurtuldu.

Isparta

Antalya'da üniversite sınavlarına hazırlanan Ebru İrinesil,bir süre önce avuç içi terlemesi şikayetiyle Isparta Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu İrinesil'in ameliyat olmasına karar verildi.Kalp damar cerrahları Opr. Dr. Harun Düver ve Murat Yıldırım'ın 1 saatlik başarılı ameliyat sonucu İrinesil, avuç içi terlemesinden kurtuldu.

'BAŞARI ORANI YÜZDE 97'

Yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Opr. Dr. Harun Düver,"Hastamız el terlemesi şikayetiyle geldi. Bu sosyal hayatını ve yaşamını olumsuz etkileyen bir durum. Biriyle tokalaşamıyor. Sınavda oluşan stresten dolayı el terlemesi daha fazla oluyor. Bu nedenle ameliyatını yaptık. Yüzde 97başarısı olan bir ameliyat. Yaklaşık 1 saat sürdü. Hastamızı kuru bir elle taburcu edeceğiz" dedi.

SİNİR YAKILARAK İPTAL EDİLİYOR

Ameliyatın koltuk altından girilerek yapılan işlem olduğunu söyleyen Opr. Dr. Düver, "Sadece terlemeye neden olan 'sempatik sinir'dediğimiz bir bölge var. O bölgeyi kontrol eden sinirin iptal edilmesi,yakılması işlemi. Halk arasında ETS yöntemi olarak biliniyor. Kolay bir ameliyat" diye konuştu.

140'INCI AMELİYAT

Avuç içi terlemesinin gençlerin yoğunlukta olduğu toplumun yüzde 2- 3'ünde genelde heyecan ve strese bağlı ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu anlatan Opr. Dr. Harun Düver, "Bulaşıcı bir durum değil. Bir hastalık değil ama kişinin sosyal yaşantısını bozduğu için rahatsızlık oluşturuyor. Kişi tokalaşamıyor, her zaman elini saklama ihtiyacı duyuyor.Sınav sırasında kağıdı ıslanıyor. Bu yüzden ameliyat öneriyoruz. Bu hastamız bizim 140'ıncı ameliyat ettiğimiz hastamız. Bu 4-5 yıl içinde oluşan bir sayı.Isparta'da hasta sayısı çok" diye konuştu.

Avuç içi terlemesi nedeniyle özellikle sınavlarda büyük zorluk çektiğini kaydeden Ebru İrinesil ise "Kendimi bildim bileli terleme var. Dışarı çıktığımda da insanların bakışlarından rahatsız oluyorum. Büyük birsorun gibi bakıyorlar. YGS'ye gireceğim. Bu ameliyattan sonra sorunum ortadan kalktı" dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

tugçe

14 Eylül 2015 Pazartesi 14:49

soğuk bi dr yanıya yaklaşılmıyor.

Zeki Kesener

14 Eylül 2015 Pazartesi 14:10

Hastalarını bir arkadaşıyla sohbet ediyormuş gibi dinleyen sevgili doktorum. Ellerinize sağlık.

M:Harun Düver

14 Eylül 2015 Pazartesi 14:07

hastalarımızın iyileşmiş olması bizim en yeğane mutluluğumuz ve kazancımızdır. hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.....

DEVLET HASTANESİNDEN BİRİ

14 Eylül 2015 Pazartesi 12:57

ABİCİM BUNLAR FASO FİSO BEN KALP DAMAR CERRAHININ AORT DİSEKSİYONU YAPIYORMU DAMAR TIKANIKLILIĞI AMELİYATI YAPIYORMU BEN BUNA BAKARIM DİSEKSİYON NEDENİYLE SEVK SIRASINDA ÖLEN HASTALARIN SAYISINI UNUTTUK,KÜÇÜK İŞLERİ BIRAKIN GERÇEĞE BAKIN

deli

14 Eylül 2015 Pazartesi 11:54

Sağ eli terliyorsa para gelecektir.Gereksiz yere para şansını tepmiş. Şimdi eli terlemeyecek ve para şansı azaldı.Bu doktorları insanların para kazanmasına engel oldukları için kınıyorum.Sağlık Bakanlığı 184 doktor şikayet hattını arayıp şikayet etmek lazım.

Mustafa Nihat ÖNAL

14 Eylül 2015 Pazartesi 11:51

Op.Dr.Harun DÜVER başarılı ameliyetlara devam ediyor.Sayelerinde ben de varisim nedeniyle çok başarılı bir ameliyat geçirmiştim.Sadece doktorluğu değil, insani yaklaşımı da en üst düzeyde..Kendisine teşekkür ediyorum; başarılarının devamını diliyoeum. Kendisini tebrik ediyorum. Mustafa Kemal'in başlıkta yazdığım sözü Sayın Op.Dr.Harun Düver ve onun gibileri için söylenmiş sanki..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR