29 Mart 2024 Cuma

BU ACILAR SON OLSUN ARTIK !

Şehit Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş Dinar'da Defnedildi

Isparta

Hakkari Yüksekova- Şemdinli yolu üzerindeki köprüyeteröristlerin yerleştirdiği patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasındapatlatması sonucu şehit olan 2 askerden biri olan Jandarma Uzman Çavuş İzzetAlper Taşbaş (39) Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesindeki askeri törenin ardındanbaba ocağı Akçaköy’de toprağa verildi.


 

Şehit Taşbaş için Dinar Hükümet Konağı önünde törendüzenlendi. Törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AfyonkarahisarValisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg.Gökhan Gülmez, milletvekilleri, şehidin eşi, çocukları, yakınları ve çok sayıdavatandaş katıldı. Şehit için cadde ve sokaklar Türk Bayraklarıyla donatıldı.Ellerinde bayraklarla tören alanını dolduran binlerce vatandaş terör örgütüaleyhine slogan attı.


 

Tören sırasında şehidin ablası ve annesi tabuta sarılarakuzun süre gözyaşı döktü. Şehitin kız kardeşi İlknur Aygünoğlu, kardeşinintabutuna sarılarak, “Karagözlü Alperim bizi bırakıp nereye gittin?Albayrakalara mı sarılıp gelecektin? Kurban olurum senin adına ben, seni şehitedenlerin Allah belasını versin. Şimdi mutlumusunuz?” diyerek ağıtlar yaktı.



 

Şehit Taşbaş, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıve yapılan duaların ardından omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Bu sıradabazı vatandaşlar PKK aleyhine sloganlar attı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş İzzetTaşbaş’ın cenazesi Akçaköy’deki mezarlığa defnedildi.

 BABA EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

 Taşbaş’ın Dinar’a bağlı Akçaköy’deki baba evine Türk bayrağıasıldı. Şehidin evine taziyeye gelenler baba Nazmi, anne Saliha ve eşi ÜmmühanTaşbaş’a başsağlığı dileğini iletti. Ümmühan Taşbaş’ın çocukları Begüm veEcrin’in eğitimi için Dinar’da bulunduğu, şahadet haberi üzerine Akçaköy’egeldiği. 16 yıllık uzman çavuş olan İzzet Taşbaş’ın küçük kızının bu yılanasınıfına başladığı öğrenildi.



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR