18 Nisan 2024 Perşembe

Boşanmalar mercek altında

SGK Isparta’da şaibeli boşananların peşine düştü

Isparta

Aile için geçimsizliğin yanı sıra toplumumuzda sık görülen  boşanma türü de vefat eden anne ve babasının emekli maaşı alabilmek için eşinden anlaşmalı boşanmalar. Halk arasında hileli, kurumun ise ‘şaibeli’ olarak tanımladığı boşanmalarla  Isparta’da da sık karşılaşılıyor. Bunun üzeri harekete geçen SGK boşanan ancak hayatlarını resmi nikahsız sürdüren o ailelerin peşine düştü. Çalışmalarda bakın Isparta’da kaç aile bu yola başvurdu. Kurumun yaptırımı ne oldu. İşte o ayrıntılar….

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kahraman türk

12 Ağustos 2015 Çarşamba 11:05

Burada ki sorun kimin kiminle zina yaptığı değil benim senin verdiğin vergilerle sahte boşanmayla emeklilik maaşı almak bu haramdır ve siz devleti ve kulları kandıra bilirsiniz ama ALLAHI asla yediğiniz o emeklilik parasında gerçekten ihtiyacı olan insanların hakları var .

vatandas

12 Ağustos 2015 Çarşamba 17:05

Bizde farkli bir sey söylemiyoruz.Lakin ciftler gercekten resmen bosandiklari icin , belgelerde bir sahtekalik görünmüyor. Eger zina suc olmaktan cikarilmasaydi, bu ciftler ayrilinca ayni cati altinda ikame edemezlerdi , bu sebeblede bosanip bu dul maasini alamazlardi. Ayrica zina toplumun ahlakini , ve ünsiyeti kirletir. Zinalardan dogan kardeslerin evlenme riski o****uracagindan bütün dinlerde ve toplumlarda mesru grülmez.

vatandas

11 Ağustos 2015 Salı 16:27

ZONGULDAKTA MAHKEME ; BELGELERDE SAHTECILIK YOK; BOSANMISLAR VE ISTEDIKLERI KISIYLE , ESKI KOCASIDA DAHIL EV ARKADASI OLARAK YASAMALARINDA KANUNEN BIR SAKINCA YOK !" DIYEREK SGK´YI HAKSIZ BULMUSTU! EVET DIGER YORUM YAPAN VATANDAS HAKLI" ZINAYI KANUNEN SUC OLMAKTAN CIKARILMASININ SONUCUDUR BU DURUM! DINDAR IKTIDARIN ZINAYI SUC OLMAKTAN CIKARMASIDA AYRICA BIR MANIDAR! BOSANAN CIFTLER 3 KURUS HAKSIZ DUL MAASI ICIN MIRASTAN MAHRUM KALMAYI GÖZE ALABILMELERIDE COK GARIP!

isteyen istediği gibi yaşar

11 Ağustos 2015 Salı 11:02

Türkiyede zina suç değildir. o sebeple devetin karışması çok yanlış geliyor bana. İnsanlar neden bu udurma düştü onu araştıracaklarına tek dert ceza kesmek.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR