28 Mart 2024 Perşembe

BOŞANAN KADINLARIN BİR ÇOĞU ESKİ EŞİNDEN ŞİDDET GÖRÜYOR

BOŞANAN KADINLARIN BİR ÇOĞU ESKİ EŞİNDEN ŞİDDET GÖRÜYOR

Isparta

Isparta Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, “dosyalardan görüleceği üzere kadına karşı şiddet oranı önemli ölçüde artmaktadır. Ülkemizde ortalama her üç kadından birinin ...

Isparta Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, “dosyalardan görüleceği üzere kadına karşı şiddet oranı önemli ölçüde artmaktadır. Ülkemizde ortalama her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü, hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranının Türkiye genelinde en az %35 olduğu bilinmektedir” diye açıklama yaptı.

Isparta Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, 25 KASIM "KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ORTADAN KALDIRILMASI İÇİN ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ" dolayısıyla şu açıklamayı yaptı:

“Cinsiyete dayalı şiddeti; kadınlarda fiziksel, cinsel, psikolojik herhangi bir zarar ya da üzüntü doğuran veya bu sonucu doğurmaya yönelik, özel yaşamda veya kamu yaşamında gerçekleşebilen, her türlü davranış, tehdit, baskı veya özgürlüğün keyfi biçimde engellenmesi olarak tanımlamaktadır.

Ülkemizin temel gerçekleri esas alındığında kadına yönelik şiddetle mücadelede halen istenilen seviyede başarı sağlanamadığı ortadadır. Kadınlarımız bugün dünden daha yoğun bir şekilde şiddete maruz kalmaktadır. Her geçen gün gerek ulusal basından gerekse kamuoyunun dikkatle takip ettiği dosyalardan görüleceği üzere kadına karşı şiddet oranı önemli ölçüde artmaktadır. Ülkemizde ortalama her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü, hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranının Türkiye genelinde en az %35 olduğu bilinmektedir. Boşanan kadınların eski eşlerinden %78’i fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Kadınlara yönelik her türlü şiddeti engellemek için ciddi yasal önlemler alınmalı, şiddet gören kadınların korunması ve yaşam hakkı sağlanmalıdır.

BM Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile de koruma altına alınan, insanın “insan” olmasından doğan ve kendisine sıkı sıkıya bağlı olan temel hak yaşam hakkının, pozitif ayrımcılık hükümlerinin uygulandığı bir hukuk sisteminde korunması, sosyal ekonomik şartların iyi etüt edilerek, gerçekçi bir bakış açısı ile şiddete karşı çözüm arayan politikaların oluşturulması konusunda Isparta Barosu Kadın Hakları savunucuları olarak her zamankinden fazla emek vereceğiz ve daha çok ısrarcı olacağız. Üzerimize düşen sorumlulukların her geçen gün ağırlaştığının bilincindeyiz. Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” sözlerini kendisine ilke edinmiş bizler tüm kadınlar adına, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadeleye hukuksal alanda etkin biçimde, var gücümüzle devam edeceğimizi bildiririz.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Duruma düşme

26 Kasım 2018 Pazartesi 18:58

Boşanan kadınların eski eşlerinden %78’i fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Bu orana nereden ulaştınız paylaşma şansınız var mı? Bir saattir internette arıyorum ben bulamadım da...

Eh beee

26 Kasım 2018 Pazartesi 18:52

Bir tane şiddeti olmadığı halde eski karısının uzaklaştırma davası açtığı erkekleri unutmayınız...

Sen biliyon

26 Kasım 2018 Pazartesi 18:51

Evliliğinde evli erkekler ile görüşüp boşanacağım diye yola çıkıp istediğini elde edip daha sonrada karşı tarafın huzurunu bozmak İçin eski kocamdan korkuyorum bana zarar verebilir diye dava açan ve utanmadan bununla övünen bayanlarımız var

Yanlış

26 Kasım 2018 Pazartesi 16:35

Şiddete kesinlikle karşıyız öncelikle bunu belirtmek istiyorum ancak bu oranların çoğu kadının art niyetli olarak iftira atma yöntemiyle oluşmuş davalardır. Art niyetli Kadınlar nafaka alabilmek için veya huzursuz etmek için şiddet gördüklerini söyleyebiliyor örnekleri çok

Aklı beşer

26 Kasım 2018 Pazartesi 15:43

Kadın hakkı diye diye ne oldu, muvaffak olabildiniz mi? Alın size kadın hakkı, kadınları okadar şımarttınız ki, kadınlar boşanıyor, ertesi gün utanmadan başka adamlarla yatıp kalkıyor, utanmadan eski kocasının parasını nafaka adı altında yiyor. Sizi kasemle temin ederim, bir arkadaşım var, diyor ki Allah günah yazmasa bu doğrarım kadını diyor, çünkü insanın aklı uçuyor artık, o derece yoldan çıktı kadınlar.

vay be

26 Kasım 2018 Pazartesi 14:58

bir tane şiddet olayı dahi olmadan ceza alan kocalar hatta şiddeti eski karısından görenler ne olacak...

eyy gg

26 Kasım 2018 Pazartesi 14:57

her geçen gün kadına verilen bu tür hakları art niyetli kullanmaya başladılar ki, tüm kadınlar erkekleşti....

ıspartalı

26 Kasım 2018 Pazartesi 14:55

evet kadına şiddete karşıyız ama o kadar çok kişi bunu art niyet olarak kullanıyor ki ayrıldıktan sonra karşı tarafa huzur vermemek için bana şiddet yapacak diye korkuyorum diyerek karşı tarafın haklarını gasp etmektedir ve adalet buna çözüm bulamamaktadır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR