26 Nisan 2024 Cuma

BONZAİ ALARMI!

Barolar Birliği'nin uyuşturucu için kurduğu hattı Isparta’dan kısa sürede çok sayıda insanın aradığı ve "bağımlılıktan kurtulmak için" çare istediği öğrenildi.

Isparta

Türkiye Barolar Birliği'nin özellikle "bonzai"kullananlar için kurduğu ancak bütün uyuşturucu kullananların aradığı 444 8998numaralı hattı kısa süre içinde Isparta’dan çok sayıda vatandaşın aradığı vekendilerinin "bonzai ve uyuşturucu" belasından kurtulmaları içindestek istediği öğrenildi. Türkiye Barolar Birliği yönetiminin de bunun üzerinebilgilendirme çalışmalarında Isparta’yı üçüncü sıraya aldığı ve Ocak ayınınbaşında Isparta’ya gelerek çalışmalarla ilgili bilgilendirme çalışması yapacağıöğrenildi.

Yetkililer, özellikle bonzai kullanımının sürekli arttığınıbelirterek ailelere bu konuda uyardı. Emniyetin sıkı denetimi nedeniyle okulyakınlarında 1 TL'lik şeker halinde bonzai satışının yapılmaya başlandığınıbelirten yetkililer, toplumun bütün kesimlerinin bu beladan kurtulmak içinseferber olması gerektiğinin altını çizdiler. Türkiye Barolar Birliği'ninSağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte kurduğu 444 8998numaralı hattı arayan vatandaşların ismi gizli tutuluyor ve bağımlılıktankurtarmak için her türlü destek veriliyor.

Isparta’da bonzai ile birlikte uyuşturucu kullanımının dayüksek olduğu belirtilirek, kayıtlı 1500'ün üzerinde uyuşturucu kullananvatandaş olduğu, kayıtlı olmayan uyuşturucu kullanıcıları ile birlikte bu sayınınüç binin üzerinde olduğu belirtiliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

GalipTekeli

08 Ocak 2018 Pazartesi 08:19

Uyuşturucu kullanıcı kullanan bir çocuk babasıyım iki kez polisi aradım hiçbir tepkide bulunulmadıbunun hiçmi cezası yok ne yapmalıyım gözümün önünde eriyip gidiyor

isimsiz

30 Aralık 2014 Salı 03:42

Ceza verilsin demişsiniz fakat ceza insanı caydırmaz inada sürükler.

daha çok denetim

28 Aralık 2014 Pazar 13:23

özellikle liseli ve üniversiteli gençler için bu maddelerin kullanılması ve yaygınlaşmasının önlenmesine yönelik emniyet tarafından daha çok denetim yapılmalı. ayrıca kullanıcılar için de caydırıcı cezalar verilmeli.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR