28 Mart 2024 Perşembe

BOMBA AÇIKLAMALAR

BOMBA AÇIKLAMALAR

Isparta

 

Memur-Sen Isparta İl Temsilcisi Vekili İhsan ARICI, CHP İl Başkanı Vedat Şenol’a cevap verdi.

 İŞTE O AÇIKLAMALAR

ARICI; Memur-Sen olarak siyasîlerin yapmış oldukları basın açıklamalarına cevap vermemeyi ilke etmemize rağmen, CHP İl Başkanı Sn; Vedat ŞENOL’un yapmış olduğu basın açıklamasının kurumsal olarak sendikamızı da muhatap alması sebebi ile cevap vermemiz gerektiğini düşünüyoruz.

4688 Sayılı Memur Sendikaları Kanunu’na göre bir devlet memurunun, memur sendikalarına üye olabilmesi, yönetim kuruluna seçilebilmesi ve sendika başkanı olabilmesi için görevinin başında olan bir memur olması gerekiyor. Herhalde CHP il Başkanı Sn; Vedat ŞENOL bunu bilmiyor.

Bir sivil toplum örgütü olan sendikalar, üyelerinin özlük haklarının yanı sıra toplumu ilgilendiren her konuda diğer sivil toplum örgütleriyle platform oluşturabilir, basın açıklamaları ve mitingler yapabilir.12. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile ilgili yapılan açıklama da bu bağlamda yapılmıştır. 

Yapmış olduğumuz açıklamanın da bir yanlışlığı yoktur. Hala açıklamamızın arkasındayız, arkasında olmaya da devam edeceğiz. 12 Eylül 1980Darbesi’ne sebep olanların, bir kısım seçmeni tasvip etmemesine rağmen birleşebilen 9 Siyasî Parti’nin ve Paralel Yapı’nın hemen bir halka etrafında kenetlenmesi ve Başkan’ımızın memuriyeti icabı giydiği ve Şerefle taşıdığı Cübbesi kullanılarak yapılan haberin Mahallî’den Millî Basın’a taşınması da kararımızın doğruluğunu ispatlamıştır. Bu arada Memur-Sen İl Temsilcimiz Sn;Osman AKÇIL’ın Türkiye’miz geneli reklamının yapılmasına vesile olanlara da teşekkür etmeden geçemeyeceğiz, malumunuz olduğu üzere reklamın kötüsü olmazmış!

Kaldı ki, halkımız ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçecek. Böyleönemli bir olayla ilgili olarak bizlerin de elbette bir görüşü olacaktır.Başkaları bizim görüşümüze katılmayabilir. Bundan da tabiî bir hal yoktur. Ancak,basın açıklamasında kullanılan fotoğraf ile farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Memur-Sen İl Temsilcimiz Sayın Osman AKÇİL, sendika ile ilgiliyapmış olduğu basın açıklamalarında görev yaptığı kıyafetle bir açıklaması olmamıştır. CHP İl Başkanı’nın açıklamasında ise kullanılan dil de ne yazık ki küçümseyici, ayrıştırıcı ve ötekileştiricidir. Zihniyetlerini yansıtan bir dil kullanmışlardır.

Ülkemizi yarınlara layıkıyla taşıyacak kafası salim siyasetçilere bu dönemde daha çok ihtiyaç vardır. Bu sebeple CHP Isparta İl Başkanı Sayın Vedat ŞENOL’un katılımcı demokratik hayatımızın vazgeçilmezi olan sivil toplum örgütlerimizden Sendikaların, ülkemizin ve milletimizin tarihî hayat sürecindeki en önemli olay sebebi ile kendi düşüncesini açıklamasını takdirle karşılaması gerekirken, tarafçılık yaparak kendi yakasında olmayanı tukaka olarak değerlendirmesini basmakalıp bir yaklaşım olarak görüyoruz. 

Sayın Başkan’ımız Osman AKÇİL Bey’in açıklaması, kurumsal bir kimlik ve sorumlulukla yapılmıştır. Bu ve benzeri açıklamaların bir onay ve tasvip makamından geçmesi demokratik işleyişte düşünülemez. Sendika olarak ülkemize ve temsil ettiğimizüyelerimize yaptığımız her açıklamanın bir değerlendirilmesi ve hesabının verilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bu idrak ile kurulduğu günden bu yana hergeçen gün demokratik işleyiş sürecinde ağır aksak yol alan Devletimizin en tepe temsil ve karar organı Cumhurbaşkanlığı Makamı’nın, bizzat vatandaş, halk tarafından seçilmesi sürecinde Sayın Başkan’ımızın, adımıza yaptığı açıklamanın Cumhuriyet’imizin daha fazla Demokratik Cumhuriyet olması yönünde bir tercih olduğunu sevinçle milletimize takdim ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

  

 

 

                                                                                            

                                                                    

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

imamlık bittimi?

05 Ağustos 2014 Salı 21:50

25 yılını doldurmuş imamların rotasyonu onaylandı. öğretmenlerden sonra imamlar da zorunlu yer değiştirecek.

32

05 Ağustos 2014 Salı 18:08

sız sendıka baskanısınız dımı yazık adamına gore davranıyorsunuz ıstedıgınızın ekmegıyle oynayıp ıstedıgınızı vezir edıyorsunuz sonrada kul hakkından allahtan secımden bahsedıyorsunuz bu konu merkezle alakalı degıl ılcelerdede aynısını yapıyorsunuz bızzat sahıt oldum bazı seylerınıze ama hakkımı helal etmıcem sana ve cevrendekı syaset yapıp kul hakkı yıyenlere

Selma

04 Ağustos 2014 Pazartesi 22:14

Karikatür gibi bu sendikacı be birisi bıyığını kes gözlük çerçeveni değiştir desin şuna

Jjj

05 Ağustos 2014 Salı 08:49

Kız selma meraklıysan adamın bıyığını sen kesiver, kendi gözlüğünü de takıversene.

Ali BİLİR

04 Ağustos 2014 Pazartesi 17:37

SİZ ÖNCE MEMURLARINIZIN HAKKINI KORUYUN.GÖREVİNİZ SENDİKACILIK YAPMAK.HÜKÜMETİN VERDİĞİ ZAMDAN DAHA AZINI İSTEMEK DEĞİLDİR SENDİKACILIK.

CHP

04 Ağustos 2014 Pazartesi 11:51

CHP seçilemedikçe sağa sola sarmaya başladı böyle sağa sola sarmayla partinizin oylarında yüzde 1 lik artış bile olmaz hadin gidin şimdi işinize bakın

ahmet soylu

04 Ağustos 2014 Pazartesi 10:36

İKİ SEÇİM ARASINDA 40 BİN OY FARK VAR SAYIN ŞENOL SİZ MİLLETİN CÜBBESİYLE UĞRAŞACAĞINIZA BUNUN HESABINI VERİNİZ SEÇİM YAKLAŞIYOR DİYE KENDİNİZE ŞİMDİDEN BİR KILIF BULMAYA ÇALIŞMAYINIZ

spartans

04 Ağustos 2014 Pazartesi 00:21

adam kanun maddelerinide göstererek cevabını vermiştir.üstüne birşey söylenemez.CHP de yerel seçimlerde oylarını MHP ye kaydırarak zaten baştan göstermiştir tek başına muhalefetlik görevini bile beceremeyeceğini...

HOCA

03 Ağustos 2014 Pazar 23:12

Bu adam açıklamasını camide mi yapmış ya da cuma hutbesinde mi yapmış?Bir sendika başkanı olarak yapmış.Bu da yanlış bir durum değil.Tekelci CHP il başkanına da akl-ı selim ol demişler.Ayık gez,açıklamalarını da ayık kafayla yap demişler.Tekel bayiinden kafanı çıkar,şöyle bir etrafına bak demişler.

VATANDAS

03 Ağustos 2014 Pazar 22:42

1.)REKLAMIN KÖTÜSÜ OLMAZ DEYIP ZEM ZEM KUYUSUNA ISERSEN , REKLAM OLURSUN , AMA KIYAMETE KADAR LANETLE ANILIRSIN !KAYNAK:CÜBBELI 2.)DAHA DÜN CEMEAT VE YALVACTAKI HAFIZ HOCA AKP DESTEKLEMIYENLERI , BASKASINA OY VERENLERIN CEHENNEMLIK OLDUKLARINI SÖYLÜYORLARDI ! BU GÜN NE DURUMDALAR ! 3.)BU IKTIDARIN ILK ICRAATLERINDENDIR IMAMLARIN MAASINI YÜKSELTIRKEN , IMAMLARA SIYASET YAPMAYI YASAKLAMISTIR !

emekliiii

09 Ağustos 2014 Cumartesi 20:34

siz milletle ugraşacagınıza gidin memurun hakkını koruyun koltugu degil ben bir faydanızı görmedim hakkımı helal etmiyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR