19 Nisan 2024 Cuma

BOMBA 32 YİNE GÜNDEM YARATTI!

Bomba 32 Haber Sitesi’nin gündem yarattığı o haberi ulusal medyalar manşetlerinde geniş yer verdi.

Isparta

İŞTE O HABER

ISPARTA’da koruma altına alınan ve avlanması yasak yaban keçisini vuran iki avcı, hayvanı taşırken Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin kurduğu fotokapan ve uydu takip sistemine yakalandı. Kimliği tespitedilen avcılara toplam 20 bin lira para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin doğal yaşam ve nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanların tespiti amacıyla kullandığı fotokapan ve uydu takip sistemi, kaçak avcıların da yakalanmasında kullanılıyor.

Av koruma ekipleri, fotokapan ve uydu takip sisteminintespit ettiği kaçak avcıları yakalayıp para cezası uyguluyor.

Isparta Şube Müdürlüğü av koruma ekipleri tarafından bir süredir takip edilen iki kaçak avcı, fotokapan ve uydu takip sistemi sayesinde yakalandı. Koruma altına alınan ve avlanması yasak 3 yaşındaki bir erkek yaban keçisini vuran iki kaçak avcı, fotokapan tarafından hayvanı taşırken görüntüledi. Yüzlerindeki kar maskesine rağmen kimliği tespit edilen kaçakavcılara av koruma ekipleri tarafından toplam 20 bin lira para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6’ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, "Bölge müdürlüğümüz genelinde sahalara yaban hayatı ve kaçak avcılık ile mücadele için fotokapan yerleştiriyoruz. Bu fotokapanlar değişik teknolojiye sahip. Video ve fotoğraf kaydı yapanları var. İlgili arkadaşlar kontrol ediyor. Yaban hayatı gözlemliyoruz. Hem de kaçak, illegal avcıları tespit ediyoruz. Sütçüler bölgesinde yaban keçisi var. Kaçak avcılar vardı.Takip ediyorduk. Fotokapanın yerleştirilme nedeni kaçak avcılardı. Kaçakavcılar fotokapan kaydına girdi. Isparta Şube Müdürlüğü ekipleri jandarma ile işbirliği yaparak cezai işlem uyguladı. Uygulamalarımız artarak devam edecek.Değişik takip için araştırmalarımız var. Hiç tavizimiz yok" diye konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ozzy

23 Şubat 2016 Salı 19:09

Yapılan yorumlar hoşunuza gıtmıyor mu? Ne yazalım pardon? Sayın edıtor efendi???

doğasever

23 Şubat 2016 Salı 13:59

ceza caydırıcı değil

MAHMUT AKSU

23 Şubat 2016 Salı 13:41

Bu kaçak avcıları kesinlikle savunmuyoruz. iyiki yakaladınız. fakat tarafınızdan 1 adet yaban keçisi vurulmuş yakalanmış diye naralar atılırken bu yaban keçilerinin yaşam alanlarını dağlarını mermercilere katliam izni vermenizi anlayamıyoruz. bir keçinin vurulmasımı önemli, yoksa bu keçilerin yaşam alanlarının yok edilmesimi sizce hangisi? (Bence herikisi)değerli basını, k**** 32 tv yi bu hayvanların yaşadığı alana dağlara bir ****ürecek çekim yapacak cesaretiniz varmı? korkmayın hadi ****ürün

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR