25 Nisan 2024 Perşembe

BÖLGELER VE KENTLER İÇİN  TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

BÖLGELER VE KENTLER İÇİN  TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR ÇALIŞMA

Isparta

Prof. Dr. Erkan POLAT’ın yürüttüğü ve tamamladığı ülkemiz için önemli bir çalışma yakında hayata geçiyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın(GMKA) himayesindebölge için yeni ve esnek bir model geliştiren Prof. Dr. Erkan POLAT’ın bu çalışması Türkiye’ye örnek niteliğinde.

“Güney Marmara Bölgesel Kalkınma ve Mekânsal Gelişme Strateji Planı (2014-2023)”adlı çalışma ülkemizin tüm bölgelerinin ve illerinin de ihtiyacı olan, Türkiye’de yeni ve özgün bir planlama kurgusu özelliği taşıyor.

Bu çalışma, Balıkesir ve Çanakkale illerinden oluşan Güney Marmara Bölgesi’nin tarihsel, doğal, kültürel, sosyal, ekonomik, çevresel, kentsel ve kırsal tüm sorunlarınabütün olarak yaklaşıp, bu sorunlaraçözüm üretmeyi amaçlıyor. Günümüz Türkiye’sinde sağlıklı, dengeli ve yaşanabilir bölgesel gelişmenin ve kalkınmanın sağlanmasına rehber olacak bu çalışma, ülkemizin mekânsal planlama, yerleşme ve yapılaşma konularına yoğunlaşıyor.

Kentsel ve bölgesel planlama alanında Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 için yeni bir bölgesel kalkınma ile mekânsal gelişme stratejisi ve bölge planı vizyonu olarak dikkat çekiyor. Ülkemizin tüm bölgelerinin ve kentlerininde ihtiyacına cevap verecek olan bu planlama kurgusunun yeni ve esnek bir “Stratejik Bölgesel Planlama Modeli” olarak tariflendiği belirtiliyor.

Korona ile mücadele eden ülkemizde büyük kentlerimizin nasıl yapılanması gerektiği ve sorunlarına nasıl çözümler üretilmesi gerektiği hususunda da rehber olma özelliğinde olan bu çalışma, sağlıktan turizme, tarihten kültüre, ticaretten ulaşıma tüm alanlarda küresel ölçekte çözümler öneriyor. Aynı zamanda Türkiye’de bir Kalkınma Ajansı tarafından ilk kez gerçekleştirilen üst ölçekli Mekansal Stratejik Plan örneği olarak da bir ilk olma özelliği taşıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

28 Ekim 2020 Çarşamba 14:48

Memleketinde okumuş bir insan olarak Sayın Erkan Polat Hocamız her zaman planlama derslerini sevdirmiş bir hocadır. Onun sayesinde iyi yerlere geldim ve onun öğrettikleri sayesinde ilerleyebildim. Hocamızın güzel çalışmalar yapması ve haberlerde yer alması beni ayrıca gururlandırdı.

Sadece Öğrenci

28 Ekim 2020 Çarşamba 14:44

Mesut K.'ya katılıyorum. Örnek çalışmalarla Isparta'mız ve üniversitemiz öne çıkıyor. Başarılar dilerim...

SDÜ lü

28 Ekim 2020 Çarşamba 13:42

Arife tarif gerekmezmiş. Sadece Isparta’ya değil Türkiye’ye katkı sunmuşlar, ellerine sağlık. Meyveli ağaç taşlanır hocam yola devam edin, biz sizin dününüzü de biliyoruz bugününüzü de.

Uzaktan Ogrenci

28 Ekim 2020 Çarşamba 13:35

Başarılarının devamını dileriz hocam. Uzaktan da olsa tek takip ettiğim ders sizin ulaşım dersi

Akademik

28 Ekim 2020 Çarşamba 13:29

Ispartanın da yakından tanıdığı değerli bir bilim adamı kendisi.

Bilen kişi

28 Ekim 2020 Çarşamba 13:17

Yorum yazan arkadaş senin Isparta’ya katkın nedir? Sadece bina yol mu yapmak gerekir? Bilim insanı olarak bilim üretmiş hoca, film mi yapsaydı?

Mesut K.

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:50

Süleyman Demirel'in ismini taşıyan bu Üniversitede Türkiye'de örnek çalışmaların olması ne güzel birşey.

Halka Cevap

28 Ekim 2020 Çarşamba 11:31

Her bilim insanının başarısı bize en büyük mirasın bilim ve akıl olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatır. Isparta ile en büyük ilgisi bu. Bağlantıyı kurabildin mi?

Halk

28 Ekim 2020 Çarşamba 08:30

Isparta ile ilgisi nedir?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR