23 Nisan 2024 Salı

BOLAT TEKRAR BAŞKAN

İl Genel Meclisi'nde mevcut Başkan Ali Bolat yapılan seçimde en çok oyu alarak tekrar başkanlığına seçildi.

Isparta

İl Genel Meclisi’nde ikinci Ali Bolat dönemi

İl Genel Meclisi Nisan ayı ilk meclis toplantısını düngerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesi olan İl Genel Meclisi Başkanlığıseçimi 33 meclis üyesinin oy kullanımı ile yapıldı. Yapılan gizli oylamasonucunda 20 oy alan Ali Bolat tekrar İl Genel Meclisi Başkanı seçilirken, AliCengiz Kocabaş 12 oyda kaldı. Oyların bir tanesi de boş kullanıldı.

Gerçekleşen oylama sonucunda 2016 – 2019 yılları arasında İlGenel Meclisi Başkanlığı yapacak olan Ali Bolat, bir konuşma yaptı. BaşkanBolat konuşmasında, “Ortak kavgamız ve kaygımız Isparta olmalıdır. İlk dönemdebaşladığımız projeleri ikinci dönemde bitireceğiz” dedi.

ORTAK KAVGAMIZ VE KAYGIMIZ ISPARTA OLMALI

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, seçimin ardından yaptığıaçıklamada şu ayrıntılara yer verdi.

“Bilindiği üzere 2016 – 2019 yılları arası yeni İl GenelMeclisi’nde görev alacak olan meclis başkanımız, katip üyelerimiz, meclisbaşkan vekili arkadaşlarımız, komisyon üyesi arkadaşlarımızın bu ay ki birincitoplantıda seçimlerini yapacaktık. Birinci olarak meclis başkanlığı seçiminigerçekleştirdik. Teveccühleriyle beni bu makama ikinci dönem de layık görenmeclis üyesi arkadaşlarımın tamamına şükranlarımı, saygılarımı, hürmetlerimizsunuyorum. Bana ikinci defa İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı tebliğ ettiler. Oyveren vermeyen bütün arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. İnşallahikinci dönemde birinci dönemde vermiş olduğumuz sözlerimizin devamını yapacağızve projeleri tamamlayacağız inşallah. Daha önce de belirttiğim üzere köylerdeyaşayan, kırsal alanlarda yaşayan vatandaşımız hizmetin en iyisine layık, enönemlisine layık. Isparta şehir merkezinde yaşayan ve her türlü hizmete sahipolan şehir merkezindeki vatandaşlarımız nasıl hizmet alıyorsa, kırsal alanda yaşayanvatandaşlarımız da aynı hizmeti alma hakkına sahiptir. Aynı şekilde bizde buhizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürmek için hizmetlerimize devam edeceğiz.Dolayısıyla il meclis başkanlığımda söylemiş olduğum gibi ortak kavgamız veortak kaygımız Isparta olmalı diyorum, hepinize saygılarım, selamlarımıiletiyorum. İnşallah ikinci dönemimiz Isparta’ya hayırlı uğurlu olmasını YüceAllah’tan temenni ediyorum” dedi.

KEREM ARAZ, “MECLİSİN BAŞKANI OLUN”

İl Genel Meclisi Başkanlığı seçiminin ardından MilliyetçiHareket Partisi Grup Sözcüsü Kerem Araz, yeniden başkanlığa seçilen AliBolat’a, “Öncelikle tekrar başkan seçildiniz. Tebrik ediyorum. Bundan sonrainşallah meclisin başkanlığını yaparsınız” dedi. Bunun üzerine İl Genel MeclisiBaşkanı Ali Bolat’ta Kerem Araz’a, “Teşekkür ederim. Burada tek bir meclis var,başka meclis yok. Ben İl Genel Meclisi’nin başkanlığını yapıyorum” diyerekcevap verdi.

ALİ CENGİZ KOCABAŞ, ALİ BOLAT’I TEBRİK ETTİ

İl Genel Meclisi Başkan Adayı olan MHP İl Genel MeclisiÜyesi Ali Cengiz Kocabaş, Ali Bolat’ın başkanlığının açıklanmasının ardından,başkanlık kürsüsüne giderek, Başkan Bolat’ın elini sıktı ve görevinde başarılardiledi.

MECLİSİN BİRİNCİ VE İKİNCİ BAŞKAN VEKİLLERİ SEÇİMİ YAPILDI

İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminin ardından, gündemindiğer maddeleri olan birinci ve ikinci meclis başkan vekillerinin seçimiyapıldı. Yapılan seçimlerin sonucunda Sütçüler İl Genel Meclisi Üyesi MustafaErener’in tek başına aday çıkması sonucunda 20 oy alarak İl Genel MeclisiBirinci Başkan Vekili olarak seçildi. Gelendost İl Genel Meclisi Üyesi NecdetSatılmış da 20 oy alarak İl Genel Meclisi İkinci Başkan Vekili olarak seçildi.MHP ve CHP grupları ise aday çıkarmadı, boş oy kullandı.

Daha sonra da komisyon üyeleri seçimi yapıldı. Komisyonseçiminin ardından meclis toplantısı sona erdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

...

05 Nisan 2016 Salı 07:44

Tebrikler başkanım

adnan oktar

04 Nisan 2016 Pazartesi 16:47

hayırlı olsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR