28 Mart 2024 Perşembe

BİZİMKİLER BİLLBOARDLARA ASILAN RESİM DEĞİL

BİZİMKİLER BİLLBOARDLARA ASILAN RESİM DEĞİL

Isparta

Göreve gelmesiyle birlikte yok olmuş araç parkuru için 16 milyon lira harcayan ve tüm yatırımlarını kendi imkanlarıyla gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Günaydın başarıdan başarıya koşuyor. Şehrin yüzde 95 oranında altyapı ve asfaltının tamamlandığını söyleyen Başkan Günaydın, yeni dönem projeleri üzerinde bir yıldan buyana çalışıldığını söyleyerek, “Bizimkiler billboardlara asılan resimler değil. Projeler bizde çizilerek yapılıyor. Temelini attığımız yaşlı bakım merkezinin projesi bir yıl öncesine dayanıyor. Bazıları ‘biz söylüyoruz’ diyor, sizinle ne alakası var, biz bir yıl önceden programa alarak temel atmışız. Daha önceden, ‘seçime yarım saat bile kalsa ben temel atarım, ihale yaparım’ demiştim. İddiamız yeni dönem projelerimizi de yaptığımızda Avrupa şehirleri arasında Isparta yer alacak. Bu hedefe göre çizilmiş projeler” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, kış aylarında olunmasına karşın şehrin dört bir yanında devam eden altyapı ve asfalt çalışmalarını yerinde inceliyor. Günaydın son olarak Sermet Mahallesinde devam eden kilit parke döşeme çalışmalarını yerinde inceledi.

**Birkaç koldan çalışılıyor

Isparta’da birkaç mahallede aynı anda çalışmaların devam ettiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Birkaç koldan çalışılıyor. Bir yandan stabilize, diğer yandan asfalt ve bir yandan da birkaç ekiple kilit taşı döşemeleri yapılıyor. Diğer yandan da imar düzeltmeleri yapılıyor, yollar genişletiliyor. Kendi fabrikamızda ürettiğimiz yüksek dozajlı ve kaliteli imal ettiğimiz kilit taşları döşeniyor. Keşke birkaç fabrikam daha olsaydı, günde 10 bin metrekare üretebilseydik de, şehrimizin tamamını asfalt değil kilit taşı ile kaplardım. Kilit taşı daha verimli ve sağlıklı. Fabrikamızda kendimiz üretiyoruz ve tüm fabrikalarımız cumartesi, pazar günleri de dahil 24 saat çalışıyor. 40 senede yapılacak işi 5 senede yapınca fabrikalarımız üretimde mal yetiştiremiyor” dedi.

**Türkiye’de altyapıyı bitiren tek iliz

Türkiye’de yağmur suyu başta olmak üzere altyapı çalışmalarını bitiren tek şehir olduklarını hatırlatan Günaydın, “Şehrimizi yüzde 95’inin üzerinde bitirdik. Sermet Mahallemizde belediye otobüs güzergahlarını asfalt yapıyoruz. Sermet ile Karaağaç Mahallelerimizin bir bölümünde kilit taşı döşüyoruz. Birkaç koldan çalışılıyor. Bir yandan kilit taşı diğer taraftan da asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Havalar da müsaade ediyor, güzel havaları değerlendiriyoruz. Verimimiz bu kış aylarında da yüksek oldu bu da hizmette bize karlılık getiriyor. Mahallelerimizin altyapılarını da gözden geçiriyoruz. Toplamda 1400 km’ye yaklaştık. Bu bir Türkiye rekorudur. Bu da bize şevk veriyor. Türkiye’de altyapısını bitiren tek iliz” şeklinde konuştu.  

**16 milyon liralık araç parkuru hatırlatması

Batmış bir belediye devraldıklarını hatırlatan Günaydın şöyle devam etti:

“Batmış bir belediyeyi teslim aldığımız zaman araç gereçlerimizin olmadığı bir dönemde 16 milyon liralık araç parkuru almıştık. Bu araç gereçlerimizi o günden buyana ful çalıştırarak bu başarı elde edilmiştir. Bunu hiçbir belediyenin kendi imkanlarıyla yapma şansı yoktur. Allah’a şükürler olsun yaptık, başardık ve ilerledik. Isparta’mızı bir bütün olarak bitiriyoruz. Yaşanabilir şehir unvanı almanın gururunu daha da yükseltmek istiyoruz”

**Durmayacağız aynı hızla gideceğiz

Yeni dönemin projeleri üzerinde bir yıldan buyana çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bir yıl önceden projelerimiz çizildi. Bizdekiler billboardlara asılan resimler değil. Bizde projeler çizilerek yapılıyor. En son pazar günü Yaşlı Bakım Merkezimizin temelini attık. Bunun projesi bir yıl önceden çizilmişti. Bir yıl önce alınmış bir karardı. Onlar da hassas bir projedir. Bazıları ‘biz söylüyoruz’ diyor, sizinle ne alakası var, biz bir yıl önceden programa alarak temel atmışız. Daha önceden demiştim, seçime yarım saat bile kalsa ben temel atarım, ihale yaparım diye. Bunlar önceden programlandı. Durmayacağız, aynı hızla gideceğiz. Bir yıl önceden hazırlanmış projelerimiz var bir kısmını açıkladım, yine açıklayacağız. Öyle park bahçe değil, büyük projeler.

Türkiye’de yaşanabilir şehir unvanını üst üste alıyoruz. Bu projeleri de yaptığımız zaman iddiamız şu, Isparta, Avrupa şehirleri arasında yer alacak. Bu hedefe göre çizilmiş projeler. Tüm projelerimiz bir kombin olacak. İnşallah büyük heyecan içerisindeyim. 230 bin nüfuslu bir il olmamıza karşın dünya şehirleri arasında yer alacağız. Burası da ekonomi kenti, turizm kenti ve Türklük aleminin başkenti gibi yeni unvanlara sahip olacak. Şimdiden büyük hedeflerimiz Isparta’mız için hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Temel attı fotoşoplu resim değil

13 Şubat 2019 Çarşamba 18:11

Elbette başkanım proje bu 3 günde mi çizilir. Elbette bunun sözleşmesi proje çizim süreci var. Yoksa sen de Şükrü gibi fotoşoplı resim paylaşmadın ki temel attın temelll

tırcı

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:36

Malesef asfalt bütümü nakit yatır 90.000 bini bir tır verirler Peşin.

acaba

13 Şubat 2019 Çarşamba 11:35

asfalt mı bitti kilit taşına yöneldik ?

selçuk

13 Şubat 2019 Çarşamba 09:35

Birileri yapar birileri söylenir sen işine bak başkanım biz senin yanındayız

???

13 Şubat 2019 Çarşamba 08:34

Ne söylüyorlar? Alt yapıyla ilgili bir şey söyliyen varmı? Tabiki Yok! Gerçi üst yapıyla ilgilide söyledikleri ortada " Kapalı durak, üzerine güneş panelleri, içine tv(aman tv koymayın suriyeliler çalar diyor avukat), seyyar Hela (galiba bir yakını seyyar wc işi yapıyor) , millet fabrika istemiyor Mezar istiyor, emeklilere kahve, kantar kantar satarız vb. Pekte önemli olmıyan ıvır zıvır söylemler hatırımızda kalanlar! Hal esnafı şu anda acaba seyyar wc derdindemi? Yoksa yerli üretimmi?

Yalnış İşleri

13 Şubat 2019 Çarşamba 02:34

Toki projesi bitdi.Sav koku sorunu bitmedi sulara koku giriyor.asıl işler dururken müzelere heykellere ne lüzum vardı.

Vatandaş

12 Şubat 2019 Salı 23:41

Bi Zahmet Gülistan da yaptığın haksızligada bir el at artık millet mağdur

Çok yüksek başkan

12 Şubat 2019 Salı 23:11

Ya 10 senedir nirdesin en yüksek başganım? Toplu konut yapcekmişin, iyi de nerdesin kaç senedir? Ev kiraları arşa çıktı, 20 m2’ye ruhsat verdin? Şimdi de atıyorsun, toplu konut yapcakmışın..

Günaydın

12 Şubat 2019 Salı 22:26

Başka şehirleri gördükçe Isparta’da olan hizmetin kıymeti ortaya çıkıyor. Yağmur yağdı bir sür şehiri sel ****ürdü biz rahat oturduk hemen hemen her yer asfalt. Ama ak troller başlarlar şimdi şurası yok burası dökülüyor. Ama millette görüyor

Ispartalı

12 Şubat 2019 Salı 21:08

Seçimler nelere kadir be.yalandan kim ölmüş oy için yaptığını herkes biliyor geçen sene neden böyle 4 koldan çalışma yoktu milletin aklıyla oynama.otogar inşaatı durmadı diyon her gün geçiyorum hiç çalışan yok 5 ay önce her yerde insan vardı geçen sene bu dönemde de vardı şimdi yok.dedigin projeleride 2009 2014 arasinda yapacağını söz verdigin projeler gibi seçilip 10 sene sonra yaparsın. Bomba 32 de kimin adamı olduğu belli oluyor az tarafsız olsa gerçekten iş yapılsın.

Isparta unutmaz!

12 Şubat 2019 Salı 20:57

Sen çalışıyorsun, onlar ağlıyor biz "yapacaktıkta biz yapacaktık!" Bir şehre neler yapılacağını ancak milli duygulara, yerli üretime, yerli tüketime önem veren bir insan ancak Şehri en güzel şekilde imar eder! Suriyelileri Hırsız ilan Avukatada, göreve gelince kantar kantar babalar gibi satacam diyen tüccarada bizden oy moy yok! Bu durumda gene oylarımız Tecrübeli Mimar Yusuf Ziya Günaydın'a inşêellah!

Ne gsripsin oy

12 Şubat 2019 Salı 20:22

Ziya nehaper sermet mahallesi burası yagmursularl evlere dolunca burlar eskievler derken oylar aklını basinami getirdi. Eski nurlar eski. Eski oylar eskiii. Sen yeni şehirden al

1001 evler sakini

12 Şubat 2019 Salı 19:46

arabalarda amatüsür koymadın gülle ğülle git şehir mimarı bu 1001 evlerdeki kasisler çok mimari bi açılış yapsaydın bari

secim kaybettiren kasis

12 Şubat 2019 Salı 19:30

ben oy vermeyecegim size de öneririm

bu kasisler seçim kaybettirir

12 Şubat 2019 Salı 19:29

kasis yapmaya doyamadiniz gitti.yolların kasise ihtiyacı yok.zaten 10-20 cm yukarda logar kapakları var. yagmur suyu giderleri desen asfaltin icine gomulmus.yollar desen cukurdan gecilmiyor. üstüne çukuru bile kapatmadan dalga geçer gibi kasis yapılıyor yanına

Vatandaş

12 Şubat 2019 Salı 18:00

Başkanım özellikle kış şartlarında zarar gören kasislerin yerine yapılanlar çok amatörce olmuş.Batıkent mah Merko kavşağı ve 156 caddeye çıkan sokaklarda yapılan kasisler bıçak sırtı gibi o kadar sert ki bir geçmenizi tavsiye ederim.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR