29 Mart 2024 Cuma

BİZİM ADAYLAR BAŞKAN OLUNCA ÜLKEYİ Mİ SATACAKLAR

BİZİM ADAYLAR BAŞKAN OLUNCA ÜLKEYİ Mİ SATACAKLAR

Isparta

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in tarihe mal olan, “Tencerenin düşüremeyeceği hükümet yoktur” sözü üzerinden hükümeti topa tuttu.

TÜRKİYE’NİN BEKA SORUNU

Isparta Milletvekili Aylin Cesur, TBMM’deki torba kanun görüşmeleri sırasında seçim sürecinde gündeme gelen Türkiye’nin beka sorunu tartışmalarını eleştirdi. Hükümetin, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler arefesinde beka tartışmaları üzerinden algı operasyonları yürüttüğünü kaydeden Cesur, belediye başkanları seçiminin beka ile ne ilgisi olduğuna anlam veremediğini vurgulayarak Meclis Genel Kurulu’nda şöyle konuştu:

“Nereden çıktı bu? Sahiden anlaşılır bir şey değil. Çünkü bu belediye başkanları seçimi. Ben söyleyeyim nereden çıktı; seçim kazanma tecrübesi olan iktidar partisi bu defa işleri zor biliyorlar. Kendileri de yerel seçimle geldikleri için bu konuda tecrübeye sahipler.

DEMİREL’İN TARİHİ SÖZÜ

Her kesimden vatandaş o kadar sıkılmış ve bunalmış durumda ki bir çare ve değişim arıyor, bunun da farkındalar. Ekmek arıyor çocuğunun önüne koyacak, siz bu defa beka koydunuz ısıtılmaya hazır bir tencereye. Tencereniz boş değil dolu, dolu da içinde aş yok, aşı olanın da huzuru yok. Şimdi merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in tarihe mal olan ‘tencerenin düşüremeyeceği hükümet yoktur’ sözü aklıma geliyor.

BAŞKANLAR ÜLKEYİ Mİ SATACAKLAR?

Koca şanlı tarihimizde nice sultanlar, nice iktidarlar geldi geçti, memleketin bekasını belediye başkanları üzerinden tartışan olmadı. Bunu aziz milletimiz de biliyor. Kaldı ki, ne olacak yani, bizim gösterdiğimiz adaylar belediye başkanı olduğu zaman bu ülkeyi satacaklar mı? Isparta’da bizim belediye başkanı adayımız 10 yıldır Baro Başkanı. Adalet dağıtan bir kurumun en üst seviyesinde. Isparta bu kadar güvenmiş kendisine.

VATANDAŞ HİZMETE BAKACAK

Şimdi milletimizin önünde sandık var, bir de 17 yıldır kendisini yöneten bir iktidar partisi ve onun belediye başkanları var. Vatandaş, evinin önünde, sokağında, şehrinde ne gibi sorunlar var, mevcut belediyeler bunlara ne kadar çözüm üretmişler bunlara bakacak. Bir de 24 Haziran’da neler vadetmişsiniz ve vadettiklerinizden neleri yapmışsınız buna bakacak. Sizin söz verdiklerinizden, bizim burada yapılsın dediğimiz, sizin de burada reddettiğiniz bütün kararlara ve her şeye bakacak ve karar verecek. Çünkü artık vatandaşın kendi geleceğine el koyma zamanı.

BEKANIN SAHİBİ TÜRK MİLLETİDİR

İşte beka sorunu var dediğiniz yerde Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının sahibi Türk milletidir. Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle kendisini oluşturan tüm fertleriyle yapar bunu, geçmişte de böyle yaptı, gelecekte de yapmaya devam edecek. Her daim olduğu gibi bugün de içeriden ve dışarıdan tehdit olduğunda birbirine kenetlenir, hainine de, teröristine de meşhur dış mihraklarına da haddini bildirir. Nerede mi kenetlenir? Ay-yıldızlı bayrağının altında, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin etrafında kenetlenir.

MEMLEKETİN HALİ PERİŞAN

Bu sizinle olmadı, bu hep vardı ve olacak ilelebet. Kimse başka hesaplar yapmasın. Kimse beka siyasetiyle bu milletin zekasıyla alay etmesin ve vatanperverliği üzerinden de siyaset yapmaya kalkışmasın. Adaylarınız mı var çıkacaklar milletin önüne, varsa projeleri onlara söyleyecekler. Memleketin haline bakınız. Yüzde 20 enflasyon ve 4 milyon işsizle karşı karşıyayız. Yapmayın, başınıza iş alırsınız. Milli değerler üzerinden siyaset yaptığınız zaman önce Andımız’ı sorarız. Danıştay karar verdi okutulsun diye, neden ‘okullarda okutulmasın’ dediniz? Daha birkaç gün önce önünüze getirdik.

TANK PALET FABRİKASINI SORARIZ

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sorarız sonra da. Suriyelilere harcadığınız 35 milyar doları sorarız. Yetmedi, yılbaşında Taksim Meydanı’nda Türk Bayrağı altında değil de başka bayraklar altında yılbaşı kutlayanları sorarız. Başına çuval geçirilen askerlerimizden başlarız sormaya, savunma sanayimizin göz bebeği olan Tank Palet Fabrikasını, burada günlerde tartıştığımız halde ‘durun yapmayın, yapmayın’ dediğimiz halde nasıl verdiniz Katarlılara bunu sorarız. ‘Beka’ dediğiniz yerde devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğü olan bir Türkiye’den her gün şehit cenazelerinin kalktığı, Ekim ayında akşam saat 6’da askerlerinin donarak öldüğü bir ülkeye getirdiğiniz Türkiye’yi sorarız. Dedik ki onu da araştıralım. Ona da ‘yok’ dediniz.

KAYGI İMPARATORLUĞU HALİNE GELDİ

15 Temmuz masum insanların katledildiği hain ve alçak bir darbe girişimi. Bu kürsüde ve her yerde ‘FETÖ araştırma komisyonu kuralım’ dedik defalarca, reddettiniz. Niye? Bunu sorarız. Kaygı imparatorluğu haline gelen bu güzel ülkemizde en fazla gençlerimiz umutsuz. Hayalleri çalındı çünkü ‘araştırılmasın’ dediğiniz örgütlerin elindeki sınav sistemlerinde. Çağ atlayacaktık ya hani, yoksullukta çağ atlamakla kalmadık, üniversite öğrencilerinin de gelecek hayallerini de sona erdirdik.

1 MİLYON ÖĞRENCİ OKULU BIRAKTI

Yükseköğretimde 8 milyon öğrenci var. Geçim sıkıntısı nedeniyle beş yılda 1 milyon öğrenci okulu dondurmuş veya bırakmış. Halen 1 milyon üniversite öğrencimiz de işsiz. Aile Bakanlığı’nın internet sitesinden kaldırdığı 2013 yılı Sosyal Bülteni’nde yoksul sayısı 30,5 milyon. Artık söylemekten yorulduk, bir devlet vergiyle büyümez; üretimle büyür, icraatla büyür, sanayiyle büyür, tarımla büyür, teknolojiyle büyür, eğitimle büyür. Ne acıdır ki, domates satarak fabrika kuran ülkeden, fabrika satarak domates ithal eden bir ülkeye dönen ülkemizde beka sorunu olduğu doğrudur. Doğrudur da, bu sorunun nedeni Türkiye’nin yönetilememesidir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalılar

18 Şubat 2019 Pazartesi 21:37

Ispartanın meclisteki tek vekili. Heriflerden daha herif... anlayana

tc özkurt

18 Şubat 2019 Pazartesi 20:33

Çok boş konuşuyorsun.

Kazım

18 Şubat 2019 Pazartesi 16:16

Aylin hanım Madem Demireli çok seviyordunuz Demokrat partiden aday olsaydınız ya!

antihaşhaş

18 Şubat 2019 Pazartesi 14:16

" Ben başbakan olacağım ! " " 15 inden sonra iyi şeyler olacak ! "

Helal olsun

18 Şubat 2019 Pazartesi 13:55

Burdur vekillik işte. Ağzına sağlık Aylin Hanım. Boğazımıza kadar gelip düğümlenen ne varsa söylemişsin Cesurca.

Sayın Vekilim

18 Şubat 2019 Pazartesi 13:42

Son Çıkartılacak Olan Torba Yasada Evde Bakım Ağır Engelli Madesınde Gelirde Küçük Bir Deyişiklik Yaparak Göz Boyama Bu Engelli Bakım Yasası Edirneden Karsakadar Binde Bir Bile Doğru Uygulanmıyor Evde Bakım Denince Akıla Gelen Bitgise Hayattaki İnsan Gelir Engelliye Evde Bakım Ne demek Engelli Besi Sığırımı? Esas Engelliye Gerçek Çare Bulacaklarsa Devletin Çatısı Altında Tüm Engellileri Kapsayacak Şekilde Yasa Çıkartılsın Engelliye Devlet Eliyle Ya İş Yada İnsan Onuruna Yakışır Şekekilde Eline P

ADIM:ATEŞ.SOYADIM:YAKAR

18 Şubat 2019 Pazartesi 13:12

BEN ÖLMÜŞÜN ARKASIN HİÇ YORUM yapmayacaktım.LAKİN BAKIYORUM ÖLMÜŞLERİ SİYASETE ALET EDENLER VAR banada CEVAP VERME HAKKI DOĞDU. ğeçmişte ĞÖZÜMÜZ KÖR İDİ yılar ğeçti. SORULAR: 1.MENDERESİ SATAN KİM,2.MASON LOCASINA KAYITLI KİM?3.ASKERİ DARBELERE DİRENMEYEN KİM?4.ISPARTALILARA DALĞA ĞEÇEN KİM?5.ERBAKANI ,ALPARSLAN TÜRKEŞİ SATAN KİM?6. MASON ZENĞİN BURJUVAZİLERE MAL STOKLATIP,ECEVİTİ DEVİRMEK İÇİN MİLLETİ KARNEYE KUYRUKLARA MECBUR BIRAKAN KİM?milletin ğözü açıldı.

komik

18 Şubat 2019 Pazartesi 13:05

yürü git işine yaaa şimdiiye kadar demirel sırtından geçindin

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR