16 Nisan 2024 Salı

BİZE YILLARCA SUÇLU GÖZÜYLE BAKTILAR...

BİZE YILLARCA SUÇLU GÖZÜYLE BAKTILAR...

Isparta

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı terör örgütü tarafından 2000 yılında öldürülen Isparta'lı Enver Şimşek'in oğlu Abdülkerim Şimşek, bu olaydan dolayı kendilerine yıllarca suçlu gözüyle bakıldığını söyledi.

Almanya'da Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü tarafından 2000 yılında öldürülen Isparta'lı Enver Şimşek'in oğlu Abdülkerim Şimşek, bu olaydan dolayı kendilerine yıllarca suçlu gözüyle bakıldığını söyledi.

Abdülkerim Şimşek, babasının öldürülmesinden sonra yaşadıklarını, Alman yetkililerin verdiği sözleri, Münih’te devam eden mahkemeden neler beklediğini AA muhabirine anlattı.

Babası Enver Şimşek'in 2000 yılında öldürüldüğünde 13 yaşında olduğunu belirten Şimşek, cinayetin ardından dayılarının saatlerce soruşturulduğunu, annesinin sorguya alındığını, araçlara böcekler yerleştirerek yıllarca kendilerinin dinlendiğini, olayı soruşturmak için Türkiye'ye bile ekiplerin gönderildiğini ifade etti.

"Her yere baktılar yalnız kendilerine bakmadılar."diyen Şimşek, daha sonra bunları diğer mağdur ailelerine yönelik de yaptıklarını öğrendiklerini anlattı.

Şimşek, "Biz mağdur olarak gözükmedik. Bize suçlu yakını gözüyle baktılar yıllarca. Bunlar üzücü şeyler" şeklinde konuştu.

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde 5 yıldan beri devam eden NSU davasının bu yıl bitmesini beklediklerini ifade den Şimşek, kendilerine herşeyin aydınlatılacağı, olayların içinde parmağı olanların ortaya çıkarılacağı sözünün verildiğini ancak böyle bir durumdan çok uzakta olunduğunu kaydetti.

Beklentimiz para değil, her şeyin ortaya çıkması

Kendilerine geçmişte medyada milyon avro tazminat ödendiği iftiralarının atıldığına işaret eden Şimşek, "Bize 10 bin avro tazminat parası verdiler. İnkar etmiyorum bunu. Parada gözümüz yoktu. Keşke vermeseydiler de paradan hiç söz edilmeseydi. Ama işte verilecek, edilecekdeyip 10 bin avro verdiler. Bunun reklamını da güzel yaptılar. Bizi paracı da yaptılar. Beklentimiz zaten yoktu. Tek bir beklentimiz var, her şeyin açığa kavuşması. Başka bir beklentimiz yok. Hep bunu dedik. Hep de bunun arkasındayız. Maalesef istediğimiz tek beklentinin de arkasını getirmiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hoca

08 Haziran 2017 Perşembe 19:40

Bu Almanlar bize hiç dost olmadılar, 1.dünya savaşında müttefikken bile arkamızdan kuyu kazdılar.yıllardır vakıf adı altında ülkemizde casusluk yapıyorlar.Onların gerçek yüzünü Rahmetli Necip Hablemitoğlu ortaya çıkarmıştı,fakat fetö tarafından katledildi.şimdi fetöcülerin Almanyaya sığınmaları boşuna değil,dostlukları uzun yıllara dayanıyor.

Çeto

08 Haziran 2017 Perşembe 18:50

Ben bişey anladım olaydan çeto

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR