26 Nisan 2024 Cuma

BİTMEZLER

BİTMEZLER

Isparta

"FETULLAHÇILIK" FİKREN ÇÖKERTİLMEDİKÇE BİTİRİLEMEZ.

Bu örgüt, bağlılarını dinin en hassas konularını kullanarak,insanların inanmaya ve büyülenmeye meyli olabilecek en etkili argümanları istismar ederek yol alıyor.

Mesela islamdaki "ulül emre itaat farzdır"düsturu.

Mesela "mehdi aleyhisselamın askerleri olabilme"meselesi.

Mesela "Hazreti İsanın kıyametten evvel nüzületme" meselesi.

Bu üç mevzuda yolun sonu hep kendilerine çıkacak şekildekitleler kandırıldı.

Fetullah yamüminlerin ahir zamandaki emiri yapıldı, ya müjdelenen Mehdi aleyhisselamyapıldı ya da beklenen İsa...

Bu itibarla bu habis toplum ya da fetö şakirtleri önce itikaden çökertilmeli ki örgüt temelden çökertilmiş olsun.

Dedikten sonra fetönün sapkınlığının anlaşılmasına yardımı olsun diye dört sene evvel kaleme aldığım bir hatıramı tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum.

Afrikada ve dünyanın sair memleketlerinde şahit olduklarımızdan sadece bir tanesi.

Şöyle ki:

2011 yılının sonları. Güney Afrikadayım ve birgün orada Feto'nun "Ali Katırcıoğlu" diye yaşlıca bir amcaya yaptırdığı camiye gittim.

Hem cumayı orada eda edelim hem de oradaki"müslümanlarla" selamlaşırız diye düşündüm.

Cami henüz tamamlanmamıştı bu yüzden avlusunda namaz kılınıyordu.

Camiyi yaptıran Ali Katırcıoğlu ile beraber namazdan sonra caminin yemekhanesine indik. O şehirdeki kolejin öğretmenleri de oradaydı.Uzunca bir masada 10-12 kişi kadardık. Ali Katırcıoğlu ile yanyana oturduk.

Tam karşıma da 70 li yaşlarda Rizeli bir amca oturdu.İstisnasız herkesin hürmet ettiği bir amcaydı. Yenice Amerikadan gelmiş."Hoca efendiyle" sohbet etmiş.

Selamını getirdiğini söyledi.

Örgütte ileri gelen "muhterem" bir amca imiş.

Masadaki doğal hiyerarşi gereği o konuşuyor, bir büyük olarak herkes ona soruyor, o da cevaplıyordu.

Öğretmenlerden birisi okuldaki öğrencilerin bazılarının camiye gelmediğinden bahsetti. Onları bu camide namaza nasıl teşvik edelim diye bir soru yöneltti bu amcaya.. Benim de az çok serde hocalığım var merak ettim bu mühim suale nasıl bir cevap gelecek diye.

Amca kendinden gayet emin bir şekilde şöyle dedi:

Bakın hocalar, bu sorunun cevabını Türkiye de verseydim Türkiye deki ahmaklar anlayamazdı ama sizin için bir şans ki hristiyan bir ülkedesiniz. Gençleri böyle gereksiz yere namaza özendirmeye çalışmayın.

"Onları hristiyan olmaya yönlendirin." Bu bir kolaylıktır.

Çünkü hristiyanlıkta namaz yok. Bari hıristiyan olsunlar ki hiç olmazsa namaz borcuyla ahirete gitmesinler!

Bendeniz şok olmuştum bu sözleri duyunca. Bir misafir olarakgenelde bulunduğum mahalde susmayı tercih eden biri olarak  ""nasıl nasıl! " diye hayretle sormaktan kendimi alamadım. Nasıl dedim. Şaka mı yapıyorsunuz? !

Konuşan "bilge amca" karedenizliydi. Bir an şaka yaptığını düşündüm. Gülümsedim. Ama emin olmak için bir daha sordum.

"Amca özür dilerim yanlış anlamadım dimi; namazkılmakta zorlananlar hırıstiyan mı olsunlar dediniz?"

Üstüne basarak ve birazda bana çıkışarak "evet!"dedi. Karadeniz şivesiyle " o da Dindur daa! " 

O da Allahın dini değil mi! Ne mahzuru var! Eğer kılamıyorsa namazını, geçsin öbür dine, en azından namaz borcu olmaz!.

Kulaklarıma inanamadım.

Hasbünallah!!

"Amca siz müslüman mısınız?" Diye sordum kibarca.

Evet dedi..

Yanımdaki camiyi yaptıran aksakal da beni diziyle dürttü ki konuşmayayım..

Gerçekten şaka gibiydi...

"Amca ben hocayım ve uzmanlığım fıkıh ve akaid. Bu söylediklerinin ne dinde ne imanda yeri var" diye karşılık verdim.

Konuşma biraz sertleşmişti.

Devam ettim. "O da dindur" dediğin şeyin kitabı kaldırılmış, inanışları tahrif olmuş, hükmü iptal olmuş bir "din."

Ve dinimiz ve Rabbimizle ilgili duyduğum en küstah ifadeleri orada sarfetti.

"Evlat ne yani, sen bana 'Kuranı korumayı bilen Allah haşa İncili korumayı bilememiş mi demek istiyorsun!" Dedi.

Ben de amca gerçekten şaşılası bir durumdasınız. Ben de size sorayım o zaman "incili koruyacaktı da Allah, neden Kuranı gönderdi ozaman ahir zaman ümmetine?!" Diye sesimi birazcık yükselterek sordum.

Ve döndüm öğretmenlere seslendim.

Beyler sesiniz niye çıkmıyor, siz müslüman değilmisiniz!

Rahatım kaçmıştı artık orada. Tansiyonum bir anda yükseldi ve yemeğimi yiyemez hale geldim.

"Kusura bakmayın beyler sofranızda oturmak bana helal değil" dedim ve orayı kibarca terkettim.

Daha sonra bizi misafir eden Ali Katırcıoğlu bu meseleye aklımın ermeyeceğini, bir hikmeti var ki "hocaefendinin bu konuyla ilgili özel fetvalarının olduğunu vs vs söylemeğe çalıştı. Ama nafile.

Ben göreceğimi görmüş, duyacağımı duymuştum artık.

Kıymetli kardeşlerim,

Fetullahçılık asrın en büyük hipnoz hareketlerinden birisidir. Bağlılarını o hipnozdan uyandırmadıkça gittikleri yoldan vazgeçmezler.

Ve bu tip yollar her zaman için istismara açıktırlar."Özellikle merkezine "mehdilik, isa aleyhisselam ve ulül emre itaat" gibi islamın tartışmalı mevzularını almış topluluklar her türlü manipülasyonlara hazır topluluklardır.

Özellikle bu üç kelimeye odaklanmış beyinler geriye dönüşü zor bir yola girmiş gibidirler. Hastadırlar, virüslüdürler, tehlikelidirler.

Ancak "inanç ve amel mevsuzunda ilim ve ihlası"merkeze almış topluluklar kolay kolay yanılmazlar, yoldan çıkarılamazlar,manipüle edilemezler.

Hürmet ve muhabbetlerimle,

hayırlı Cumalar. 

Kardeşiniz Ahmet Kemal Öncü

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

29 Temmuz 2016 Cuma 15:28

OYUNLARININ KARSISINDA OLANLARI BERTARAF ETMEYE CALISTILAR, ABDÜLHAMITTEN BU GÜNE KIMBILIR KIMLER, ATATÜRKÜ EMPERYALLERIN PYONU OLDUGUNU IDDA ETTILER, HALBUKI KENDILERI SIMDI ACIK ACIK BATININ HIZMETINDEYIZ DIYORLAR! SONRA ATATÜRKCÜ ILAN ETTIKLERINI KUMPASLARLA BERTARAF ETME CABALARI, SONRA AZIZ YILDIRIMI, SONRA CÜBBELI AHMET EFENDIYI( ANNESINE SEBEB OLDULARYA!) MEHMET SEVKET EYGIYI VE EHLI SÜNNET ALIM VE ALIMELERINI, AYTUNC ALTUNDALI VE DAHA KIMBILIR KIMLERI DERKEN SONRA DARBEYLE BÜTÜN MILLET!!

Osmanlı

29 Temmuz 2016 Cuma 14:44

Kuran bir peygamberimiz Hz muhammet Mustafa insan oglu var oldugundan buyana **** toplumlar hep helak olmustur..Dinimizi ulkemizi Ümmeti bu kukla ile parçalamak istediler..bu kuklada kendini bi halt sanıyor..seytannnnn oyuncağı olmus gidiyor..Amma yaradan carptımı böyle canlar koçum...Tehdit etmişsin bize Yani osmanlı torunlarını..Erkek olsaydın bugune kadar gelir bu ülkeye hesap verirdin...Ama sende o yokki..Ama bir gece gelip seni bu osmanlı torunları paket edip getirirler. Sen meraklan

vatandas

29 Temmuz 2016 Cuma 13:32

FILINTA MUSTAFA DIZISINDE COK GÜZEL ANLATILMIS OYUNLAR! VE OYUNLARI KURANLAR! HOCA KILIKLI PAPAZLAR! CILEHANELERIN KILISEYE CIKAN DEHLIZLERI! BÜYÜK EFENDI BILDIKLERI KISILERE RUHUNU SATANLAR VE ONLAR ICIN YAPAMIYACAKLARI HIC BIR SEY OLMIYANLAR! BIR TARAFTA EMPERYAL GÜCLERIN BIN BIR TÜRLÜ OYUNLARI ARASINDA ÜLKEYI AYAKTA TUTMAYA CALISANLAR! VE ÜLKENIN HER BIR YERINDEN BASKALDIRAN AZINLIKLAR! SONRADA SOY KIRIM IFTIRALARI! YESINLER SIZIN OYUN VE IFTIRALARINIZI, ASIL SIZ DÜNYANIN SOYUNU KIRIYORSUNUZ!

vatandas

29 Temmuz 2016 Cuma 13:09

HERHALDE BU DARBEDEN SONRA BU FIKIR KAYNAKLARI ( SAIDI KÜRDI VE ESERLERI) KÖKÜNDEN KAZINMALIDIR! ÜLKEMIZDE MISYONERLER VE FETÖ GRUPLARININ CALISMALARI VATIKANDAN YÖNETILMEKTEDIR! GÜNLERDIR BURADA YAZIYORUM, SADECE AMERIKA DEGIL ALMANYA VE FRANSA BUNLARIN SONSUZ DESTEKCISIDIR! BAKIN 1915 SOYKIRIM TASARISI ALMAN PARLEMENTOSUNDAN YAKIN ZAMANDA GECIRILMIS OLMASI, 1915 TARIHI ILE 15 TEMMUZ TARIHI ARASINDA BILE BIR MESAJ OLDUGUNU DÜSÜNÜYORUM! BUNLAR HIRISTIYANLIK HIZMETINDELER MISYONERLERLE!!

Davut Safa

29 Temmuz 2016 Cuma 11:58

Serkan isimli arkadaşım, Kur'anı Kerimde Cenabı Allah defalarca " hiç akletmezmisiniz diyor. Ben sana sorumlu olduğumuz kitap olan Kuranı okumanı tavsiye ediyorum ve tekrar ediyorum, hiç akletmezmisiniz.

vatandas

29 Temmuz 2016 Cuma 10:53

SAIDI NURSI ÜMMI YANI OKUMA YAZMA BILMIYEN, FAKAT SU RISALELERIN KENDINE VAHYEDILDIGINIMI IMA EDIYOR! BU KITAPLARINDA TEHLIKE SACTIGINI GÖREMIYORMUYUZ! KIMILERI MATBAA ICAT EDILMEMIS GIBI GECE GÜNDÜZ BU RISALELERI YAZAR VE YAZMADIKLARI GÜN LANETLENDIKLERINE INANIRLAR! VE YAZDIKLARI, MÜREKKEP VE KAGAT EN ÖNEMLISI ZAMAN ISRAFINI( HARAMI) IBADET OLARAK DINE SOKTUKLARI YETMEZMIS GIBI, TAVAN ARALARINA YIGARLAR! YAZAN FAKAT OKUYAMIYANI GÖRDÜGÜMDE "AMAN YARABBI AKIL TATILE CIKMIS BUNLARDA!" DEMISTIM!

MÜSLÜMAN

29 Temmuz 2016 Cuma 10:42

GÜZEL YAZI; ALMANYADA ALMANLARIN KATILDIGI BIR MÜSLÜMAN KARDESIMIZIN DÜGÜNÜNDE BAKARA SURESININ SON AYETLERINI OKUNUP, TÜRKCE MEALI OKUNDUKTAN SONRA ALMAN KONUKLAR ICIN ALMANCA CEVIRISINI OKUMAKTA IKRAM OLACAGINI SÖYLEDIK! LAKIN ORADA BULUNAN FETÖ GRUBUNDA GÖREVLI OLAN TÜRK BUNA ENGEL OLDU! HALBUKI ORADA MÜSLÜMAN OLMAYANI RAHATSIZ EDECEK BIR DURUM YOK, ONUN RAHATSIZLIGINI ANLIYAMADIK! SENELER SONRA BUNLAR TÜRKIYEDE ILIMLI ISLAM BESIR FAKAT NEZIR OLMIYAN BIR DIN ICAT ETTIKLERINDE ANLADIK!!!

vatandas

29 Temmuz 2016 Cuma 10:34

AYTUNC ALTUNDAL SAIDI KURDININ KILISELERDE AYLARCA KALDIGINI SÖYLEMISTI,BUNLARIN BÜTÜN IC YÜZÜNÜ TV´LERDE DESIFRE ETTI AMA O GÜNLERDE KIMSE ONA KULAK ASMADI! HATTA BU BATININ BOB PROJESI, ILIMLI ISLAM, DINLER ARASI DIYALOK, BÜYÜK ISRAIL PROJESIDIR! HIRISTIYAN EVANGELISCH´LERIN SU ANDA OKUDUKLARI KUTSAL KITABIN YAZARININ BIR YAHUDI HAHAM OLDUGUNU, HATTA FETO ÖRGÜTÜNÜN KENDINI TEHTIT ETTIGINI; BIR GÜN ÖLDÜRECEKLERINI DEFEATLE ANLATMISTI!

Dadaş

29 Temmuz 2016 Cuma 10:31

said nursi isyan etseydi tepesi ezilirdi ama isyan etmeyip toplumu içten çökertti, meyvelerinden biride fatullah pisliğidir.onunla beraber isyan edenlerin kemikleri bile kalmadı ama bunun döküntüleri hala milleti uğraştırıyor. Ayrıca İslamı tahrif etme kendine bağlama ****retleride cabası."Hadisi Şerifte- Ümmetim yetmişiki fırkaya ayrılacak, sadece biri necata erecek" buyrulmuştur.Ehli sünnet alimlerinin hiç birini tanımayıp sadece saitin zırvalarına ram olmak bana ters gelmektedir.

Dadaş

29 Temmuz 2016 Cuma 10:27

http://mezhepsizler.blogcu.com/said-nursi-nin-ehli-sunnet-karsiti-sozleri/9367551sait nursinin renk değişmiş hali olan fetullah dinler arası diyalog zırvasıyla, ibrahimi din saçmalığıyla muharref bütün dinleri İslamla eş tutmuştur. Bu bile insanı küfre ****ürür. dinler bahçesi ve en son kilisede okunan ezanda "Eşhedü enna Muhammeden Resulullahı" okutmadılar. Bu **** truva atı gibi kullanılıyor.Alçak abd ye kölelik ettikçe itibar görmektedir. Dolaylı olarak israil uşağıdır.

vatandas

29 Temmuz 2016 Cuma 10:24

DAHA DIYANET DIYE BIR SEY VAR DIYORSUN, ARASTIR BAKALIM DIYANETIN EN YETKILILERININ DOKTORA TEZLERI NEDIR??, YA FAZLURMAN ISIMLI BIR DIN SAPKINI YADA BENZERI SAPKINLARIN IDOLIZMLERI, DINDE REFORM, DINDE YENILIK, DINLER ARASI DIYALOK SAPKINLIKLARINI DOKTORA TEZI YAPIP SAVUNANLARLA DOLU! BU FIKIRLER FETONUN FIKIRLERIYLE BIREBIR ÖRTÜSÜYOR! ISTE TAMDA BU YÜZDEN DININI HERKES HIC BIR KIMSEYE TESLIM ETMEDEN, AKLINI KULLANIP DININI KUR´AN VE SÜNNET ISIGINDA ÖGRENMEYE AZAMI GAYRET GÖSTERMEK ZORUNDADIR!

ERDEM

29 Temmuz 2016 Cuma 14:45

FAZLURRAHMAN = IBRAHMI DINLER; DINLER ARASI DIYALOK IDDALARIYLA ISLAMI TAHRIF ETMEK ÜZERE BATILILAR TARAFINDAN HINDISTANDA ORTAYA SÜRÜLMÜS BIR SAPKIN PIYON! ZAMANIN EHLI SÜNNET ALIMLERI KENDINE REDDIYELER YAZARAK ZAMANINDA AZ HASARLA ATLATILMIS BIR VAKIA! AMA BATI BU DIYALOK TEZIYLE ISLAMI ORTADAN KALDIRMA TEZINI HER 300 YILDA BIR DENER ! YENI FETO VB PIYONLARLA PIYASAYA SÜRER VE HIC BIR ZAMAN TUTMAZ BU OYUN! BIIZNILLEH GENE ELLERINDE PATLADI BU DIYALOK TEZIYLE ISLAMI BERTARAF ETME OYUNU!

Dadaş

29 Temmuz 2016 Cuma 10:21

SAİD NURSİ RİSALE-İ NURLARIN KENDİSİNE ALLAH TARAFINDAN İLHAM EDİLDİĞİNİ HATTA ALLAH TARAFINDAN YAZDIRILDIĞINI SÖYLÜYOR VE DİYOR Kİ:“ BU RİSALE-İ NUR BANA KUR’AN-IN İNDİRİLDİĞİ YERDEN İNDİRİLMİŞTİR. KİMİN HADDİNE ONUN BİR NOKTASINA BİLE İTİRAZ ETMEK…” DİYEREK KİTAPLARININ VAHİY KAYNAKLI OLDUĞUNU VE HATASIZ OLDUĞUNU İDDİA EDİYOR.!!!! Bu iddiaların Risale-i Nurlardaki kaynakları:( --Mektubat, 353-354; Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 267; Barla Lâhikası, 12. -- Sikke-i Tasdîk-ı Gaybî, 36. -- Şuâlar, 57

Dadaş

29 Temmuz 2016 Cuma 10:15

önce şunu açıklayayım, fetullahın israil projesi olduğunu dün yazdım, bu gün israilde yaşayan rafeel sadi benim dediklerimi aynen yazıyor. Yazı bu.Çoğu ülkede, hatta İsrail'de bile Fethullah Gülen "Ilımlı İslam"ın temsilcisi olarak algılanıyor ve aşırı İslamcı sanılan AKP hükümetine darbe girişiminde bulunanların da Atatürkçü bir askeri grup olduğu düşünülüyor. (Odatv.com da)sait nursiye gelince çanakkalede ölen anzak ve ingiliz askerlerini şehid sayacak kadar densizleşmiştir.

Serkan

29 Temmuz 2016 Cuma 10:01

Ayet ile ilhamın farkını herhalde bilmiyorsun. 10'un için yine risale okumalısın. Taki cahilliğini iptal edebilirsin. Risaleyi nur okumayınca Salı solu Müslümanları tekfir etmek zorunda kalıyorsun. Cahillik zor. İnsanı imandan eder. Bediüzzaman yazdırıldı derken ilham-ı kast ediyor ve bunuda izah ediyor açıklıyor. Gafil adam. Karınca ilham gelir araya ilham gelir şaire ilham gelir dedi sonra ilham gelir

Davut safa

29 Temmuz 2016 Cuma 08:54

Risalelerden bahisle, bu kitap benim eserim değil bunlar bana yazdırıldı diyerek en hafif manasıyla vahiy aldığını iddia eden şarlatanın peşinde koşanlar lütfen bir kez daha düşünün. Hiç akletmezmisiniz.

davut safa

29 Temmuz 2016 Cuma 08:50

Allah, kitabında bölünmeyin parçalanmayın diye emretmişken, ümmetimin fırkalara ayrılmasında fazilet vardır diye hadis uydurup Dinimizi bölüp parçalayanlar kendisinden olmayanı kafir ilan edip ötekileştirenler aklını kiraya verip akletmeyenler ve buna müsaade edenler var oldukça bizim başımız beladan kurtulmaz.

Abdullah

29 Temmuz 2016 Cuma 00:20

Nurculuk,said nursi hakkında bişey bilmeden konuşmayalım. Abdülhamit said nursi yi hapse neden atmış, said nursi nin fikirleri nedir ki memlekete zarar vermiş.zarar veren hangi olay, ısyanı var.

MUSTAFA ERDOĞAN

28 Temmuz 2016 Perşembe 22:20

BÜTÜN CEMATTLER VE TEKKELER KAPATILSIN ( CUMHURİYETDE DİYANET DİYE BİŞE VAR )

MUSTAFA ERDOĞAN

28 Temmuz 2016 Perşembe 21:31

BÜTÜN CEMAAT VE TEKKELERİN HEPSİ TEHLİKELİDİR !! HEPSİ BU İŞİN TİCARETİNDEDİR,HÜKÜMETİN ACİLEN DİĞER TEKKE VE CEMATLERİN BÜTÜN MALLARINA EL KOYMASI GEREKİR ZATEN VATANDAŞDAN TOPLADIKLARI NEMALARLA BU MAL VARLIĞI KAZANIZILMIŞTIR . TEKRAR BÜTÜN BU VARLIKLAR MİLLETİN MALI OLUR.............

M serkan

28 Temmuz 2016 Perşembe 20:05

Bitmiştir Çünkü bunlar insanları hep sevgiyle muhabbetle kazanıyorlardı artık o dönem bitmiştir gelir kapıları bitmiştir gider çok fazladır zaten her süreçte adam kayıp ediyorlar en yüksekte şu anda kaybettiler Üçbeş kendisini gizlemiş adamla kıyamete kadar belki bu kişilerin ölümlerine kadar devam edebilirler bunların fikriyat olarak devamını gerektirir bir süreç kalmamıştır

Dadaş

28 Temmuz 2016 Perşembe 18:47

fetullahçılık toplumda bir siyasi rant, bir yükselme kapısı olarak görüldü. Siyasiler yabancıların şişirdiği bu balandan nefes almak için oy kapabilmek için kapısında ezildiler. Fetullahçılık yeşil kuşak projesi ile israilin müslümanlara hazırladığı tuzak. hatta Nurculuk başlı başına bir tuzak. sait nurside zamanında Sultan Abdulhamid Hanı uğraştırmış, hatta Bilge Sultan sait nursiyi içeri tıktırmış. sait nursinin fikirleri fetullahta rek değiştirip kamufle edildi. hepsi bu.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR