02 Mayıs 2024 Perşembe

BİTMEYEN ITKM İNŞAATI SOSYAL MEDYADA

Isparta şehir merkezinde yapımı yılan hikayesine ıtkm inşaatının bitirilmesi için sosyal medyada grup oluşturuldu. ‘Isparta’nın Kanayan Yarası Ticaret Kültür Merkezi İnşaatı Bitsin Artık’ başlığı ile oluşturulan grup hakkında ki açıklamada “yıllardır çözümü yılan hikayesine dönen şehrin tam ortasında 51 bin metre karelik yıllardır bitmeyen ve çürümeye yüz tutmuş binalar” denildi.

Isparta

Yapımı yılan hikayesine dönen 4 ayrı belediye başkanlığıdöneminin ardından beşinci dönemi de gören ITKM inşaatının bitirilmesi içinsosyal medya üzerinden grup oluşturuldu. Grup sayfasındaki açıklamalarda“Sayfamız Isparta Ticaret Kültür Merkezi inşaatının bitirilmesi, Isparta'nınkanayan bu yarasını çözülmesi umut edilerek kurulmuştur. Halkın sesiniduymayanlara aktarmak, yetkililerin dikkatini çekmek ve Isparta'yı sahipsizbırakmamak için desteklerinizi bekliyoruz...” denildi.

ISPARTA SAHİPSİZ Mİ?

Isparta Sahipsiz mi? başlığı ile paylaşılan yazıda ise“Isparta'nın kanayan yarası haline dönen, şehrin tam ortasında yetkili kimseninçözüme dönük birşey yapmadığı, 51 bin metrekare bir girdap kimleri yutmadı ki.Önce içerisinde barınan 600 tane irili ufaklı esnafı yok etti sonra cami veibadet haneler kapandı, kasaplar çarşısı ve balık pazarları yok oldu hal ve köygarajını kapsayan bu alan tamamen yıkıldı.

Yıl 2006 ve arkasından bu koca bir alanı kapsayan yerleşkedeticarethaneler birer birer kapanmaya başladı ve caddeler boş dükkanlar iledoldu. Şehrin verimsiz bir yeri oldu. Yıl 2015 hala sonuç yok, üslenicifirmadan kıpırtı olmadığı gibi belediye’nin de sorulmasını istemediği bir konubu çözümsüzlüğün çözüm olduğu ve Isparta’ya armağan edilen bir proje... Neolacak bu işin sonu?” diye soruldu.

Yazıya yapılan yorumlarda ise “Şehrin ortasında viraneyedönen bir yer haline geldi köpeklerin mesken tuttuğu bir yere dönüştü.Türkiye’nin her yerinde bu tür yerler bir bir yapılıp bitirilirken ne hikmetseIsparta’da yıllardır bu iş halledilemedi belediye bahaneleri bir tarafa bırakıpbu işi halledebiliyorsa farkı vardır” denilerek tamamen yıkılması yönünde önerigetirenler olduğu görüldü.

BUNUN VEBALİ KİMİN?

16 yıldır Isparta'nın tam da ortasından bulunan ve kanayanyarası haline gelen ITKM inşattının Temeli 1998 yılında dönemin BelediyeBaşkanı Mehmet Aybatılı (1994-1999) tarafından ulusal proje yarışması ileatılmış ve yapımına başlanmıştı.

Yerel seçimin galibiyetle kapatan yeni başkan Yusuf ZiyaGünaydın’ın (1999 - 2004) birinci döneminde mevcut yapılanlar yıkılmış, yeniprojesi çizilmiş ve temeli atılmıştı. Günaydın'ın ilk 5 yıllık görev süresindeinşaat çeşitli sebeplerden bitirilememişti.

2004 yerel seçimlerinde başkanlığı kazanan Hasan Balaman(2004- 2009) 5 yıllık görev süresince inşaatın ilerlemesine sebep olmuş ancakoda görev süresi boyunca ITKM inşaatını bitirip açamamıştı.

Ardından Yusuf Ziya Günaydın’ın (2009 - 2014) ikinci dönemi gelmişfirma ile çeşitli pazarlıklar yapılmış yeni zeyilnameler oluşturulmuş belediyeile yüklenici firma arasında ki sorunlar çözülmeye çalışılmıştı. Ancak belediyebaşkanı Günaydın’ın 2. 5 yıllık döneminde de inşaat tamamlanamamıştı.

Ve 3. Yusuf Ziya Günaydın dönemi (2014- …. )

1998 yılında başlanan ITKM projesi başkan Günaydın’nın yenigörev süresinde de bitrilemez ise tam 21 yıllık bir süreçten geçmiş olacak.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinin şehrin ortasındayıllardır atıl kalmasının vebali sizce kimin?

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Reis

13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:57

Acaba iyaş müşterim azalır diyemi erteletiyor? Filler tepinir halk öder..otoparkı açılsaydı şimdiye kadar bir ıtkm daha yapılırdı.belediye başkanlarının hesap verecegi bir yer yok yaptım yıkıldı yaptım zarar ediyor çokta umrumda

Esnaf

27 Temmuz 2015 Pazartesi 22:44

akmasaya gidildigi günlerı ünütmadık dükkanların önune karları balaban bey harfıyatları

adil

27 Temmuz 2015 Pazartesi 14:19

Tabiki 3 dönemdir ıspartanın önünü tıkayan Günaydın

aaaaa

27 Temmuz 2015 Pazartesi 10:55

yusuf günaydın daha neye bekliyor yık o zaman mutahit yapmıyorsa parasınıda verme o kadar basit boş dursun arazi otopark ypaydın 20 yılda deli para basar

Esnaf

27 Temmuz 2015 Pazartesi 10:33

yusuf ziya günaydın size oy vermiştim defalarca tarih ve söz vermenize karşii yine yapmadınız yine bitirmediniz itkm nin cevresinde 1000 e yakın işletme var bunların işlerini bitirdiniz benim dükkanlarım benim iş yerimim sürekli zarar etmekte müşteri adım bile atmiyor dükkanıma kızınızın veya hanımınızın bir dükkanı yada menfaati yok sanırım burayı takmiyosunuz bu proje kimin olursa olsun burası bitsin artik mahmeyi alınanı çalınanı şstemiyoruz burayı en kısa sürede aç artilk

ali bilir

27 Temmuz 2015 Pazartesi 08:37

TABİKİDE MÜTEAHİT VE MÜTEAHİT DOSTU SAYIN GÜNAYDIN

Mustafa

26 Temmuz 2015 Pazar 22:52

Vebal kusur hepsinin.ağırlıkla yusuf ziya başkanın.ilk başkan olduğu zaman projeyi bitirmeliydi.aybatılının projesi diye ilk 5 yılı boşa harcadı bu konuda.

balamnın dalaveresi

26 Temmuz 2015 Pazar 20:44

buranın bu hale gelmesinin sorumlusu balaman dır verdi ak partili müteahhite şimde de adama baskı yapıp bitirtmiyorlar siz burda hala konuşun...

Dost diyen

26 Temmuz 2015 Pazar 18:00

Hasan Balaman oradaki pisliği temizledi. Balaman o inşaatı bu kadar da yaptırmasaydı, bu adam bir metre bile yapamazdı. Valla şu an bile hala balabanı arıyor.

Selami

26 Temmuz 2015 Pazar 14:09

Dominosun karşısında 8-10 sene evvel tabela vardı. İşin bitiş tarihi mart 2009 yazıyordu. mart sonunda YZG başkan oldu. Şimdi mart sonu YAZg başkan oldu diye o mu sorunludur yoksa, 5 yıl o işin başında duran mı? Ayrıca müteahhite yüzde kaç ile verildiği tam belli değildir. Beleidyenin cadde üstü kaç dükkanı vardır mesela? Ayrıca paylaşım işi öyle metrekare üzerinden değil parasal değerden yapılır. He sen peşkeç çekecem engel olma bana dersen zaten hepsini ver gitsin.

Bir dost

26 Temmuz 2015 Pazar 13:54

Kimin olacak tabii ki Balamanin. Yüzde 6 (alti)ile muteahhite veren belediye başkanı Balaman değil mi?

Uygur

26 Temmuz 2015 Pazar 12:38

Ispartaya tek yapılan ****ri menkul zammı. Tüm evler çevre bölgelere göre 4 kat daha pahalı ve ne manzara var ne mevki. Birilerinin tanıdıkları var sanırım o sektörde

vatandaş

26 Temmuz 2015 Pazar 02:49

hepsini açacam diye ısparta trafiğini vs sini sıkma, olanı parça parça aç, diğeri bitsin diğerini aç, bu işin siyaseti bitti

ibrahim

25 Temmuz 2015 Cumartesi 23:45

Merkezi mūteahhit bitirdi de belediye beşkanı elinden tutup engelliyor mu orayı mūteahhide verenler sorumludur

Göndürleli

25 Temmuz 2015 Cumartesi 22:00

ITKM'nin gecikmesi Ego ve kaprisleri sebebiyle 200.000 nüfuslu Isparta'lının vebali Y.Ziya GÜNAYDIN'ın dir. Bunda en küçük bir Tereddüt yoktur. 3 dönemdir Isparta'ya GÖKÇAY'ın dışında ne yaptı.diğerleri sadece egosunu tatmindir. Müze, Gökkubbe vs

SEVDALI

25 Temmuz 2015 Cumartesi 19:47

NEDİR BU ISPARTANIN ÇEKTİĞİ BİR AN ÖNCE GÜNAYDIN İSTİFA EDİP D....GİTSİN....

sengetli

25 Temmuz 2015 Cumartesi 21:49

hastiebekiiirrrr len höst memleket sahipli ve şehrin her yerinde hizmet var sen memleketi oy verdiğin adamsızlara sor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR