26 Nisan 2024 Cuma

BİSİKLET SEVİNCİ!

Sağlık Bakanlığı tarafından obezitenin önüne geçmek amacıyla başlatılan proje kapsamında Isparta’da 4 bin öğrenciye bisiklet dağıtılacağı duyuruldu.

Isparta

Proje kapsamında ilk bisikletler İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya ve Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ında katılımı ile Sidre 2000 Ortaokulu’nda ki 25 öğrenciye dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın İl Sağlık Müdürlükleri aracılığı ile obezitenin ülke genelinde artmasının önüne geçmek amacıyla okullardaki bisiklet dağıtımı devam ediyor. Bu kapsamda Sidre 2000 Ortaokulu’nda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün imzaladığı protokolün ardından 25 bisiklet öğrencilere dağıtıldı. Bisiklet dağıtımı programında konuşan Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya, ileri ki zamanlarda 4 bin bisikletin dağıtımını gerçekleştireceklerini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can da, proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

HAREKETLİ HAYAT PROGRAMI KAPSAMINDA

İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Isparta’da 25 bisikletle başlayan proje kapsamında 4 bin bisiklet dağıtılacağını söyledi. İl SağlıkMüdürü Karakaya, “Obezite gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemlisağlık sorunları arasında yer almaktadır. Günümüz şartlarında ulaşım imkanlarının çoğalmasıyla da hareketsizlik artmakta ve hareketsizlik, çok yeme ile birleşince maalesef obezite kaçınılmaz hale gelmektedir. 2010 yılında Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.Nitekim 2014- 2018 yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı'nda da: 15 yaş veüzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62'yeçıkarılması hedef olarak belirtilmektedir. Bu hedefi hayata geçirmek için eniyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşviketmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerdeobezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğugörülmektedir. Bu çerçevede çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimizin üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımını artırma projesi kapsamında sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programımı kapsamında "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" hayata geçirilmiştir. Bu projenin en önemli halkası geleceğin teminatı çocuk ve gençlerimizi bisiklet kullanımına özendirerek fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını sağlamaktır. 3 yıl içinde 1 milyon bisikletin sektörün arz koşulları da dikkate alınarak farklı miktar ve zamanlarda temini ve dağıtımının yapılması Bakanlığımızca hedeflenmektedir. Proje doğrultusunda okullarımızın 5.6. ve 7. Sınıflarında Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler Dersini açarak bisiklet modülü dersini seçen okullarımız başta olmak üzere öğrencilerimize kullandırılmak üzere Bakanlığımızca temin edilen 25 adet bisiklet İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Devir teslim töreni Sidre 2000 Ortaokulu’nda yapılan törenle gerçekleşmiştir” diye konuştu.

25 ÖĞRENCİNİN BİSİKLET SEVİNCİ

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, Isparta’da projenin başlangıç yeri olarak Sidre 2000 Ortaokulu’nu seçtiklerini belirterek, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Milli Eğitim Müdürü Can, “Çok kıymetli misafirler. Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık İl Müdürlüğü vasıtasıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüze yapmış olduğu bu bisikletlerin bize verilmesi nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdi öğrenci arkadaşlarıma seslenmek istiyorum.Arkadaşlar bu bisikletleri biz daha doğrusu Sağlık İl Müdürlüğü okulumuza Milli Eğitim Müdürlüğü’ne veriyor. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Sidre 2000 Ortaokulu’nu tercih ettik ilk etapta. Daha sonra gelecek bisikletlerin de Sağlık İl Müdürümüz Mehmet Karakaya müjdesini verdi. 4 bin tane bisiklet gelecek dedi. O zaman da bisiklet verilecek okullarımızı biz belirleyeceğiz.Ancak bu bisikletleri öğrenci arkadaşlarımızın şahsına vermiyoruz. Okula veriyoruz. Okuldaki bütün öğrencilerimiz bu bisikletleri dönüşümlü olarak faydalanacaklar. Bunun planlamasını da zaman içerisinde okul müdürümüz yapacak.Şimdi biz o zaman ilk önce kendi belirlediğimiz isimlere bu bisikletleri verelim. Onlar da belirli bir süre kullansınlar. Daha sonra da okul müdürlüğümüz bir planlama dahilinde bu bisikletleri kullandırarak hepimizin bu nesilleri sağlıklı bir şekilde ileri ki günlere kavuşmasına inşallah vesile oluruz. Ben bu projeye katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR