29 Mart 2024 Cuma

BİRDEN FENALAŞTI!

NURETTİN ARKAN- YALVAÇ - Kardeşinin kayınvalidesini bıçakla 5 yerinden yaralayan kadına mahkeme 11 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Salonda aldığı ceza miktarını anlamayan tutuklu kadın koridorda duruşma tutanağını alınca yere yığıldı

Isparta

              Isparta’nın Yalvaç ilçesinde erkek kardeşinin kayınvalidesi Aysu Akay’ı (53) ile tartışan ve 5 yerinden bıçaklayan Menekşe Tahta (54)’ya mahkeme adam öldürmeye teşebbüsten 11 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Aldığı cezayı duruşma salonunda anlayamayan kadın Jandarmalar arasında koridorda beklerken mübaşir tarafından getirilen duruşma tutanağında kararı görünce birden yere yığıldı. İlk önce kadın astsubay çavuş tarafından müdahale edilen tutuklu kadın kendisine gelemeyince Adliyeye sağlık ekipleri çağrıldı. Tedavisi yapılan kadın daha sonra tutuklu aracı ile Isparta Kapalı Cezaevine götürüldü.

                Geçtiğimiz Temmuz ayında Yalvaç’ın Özgüney köyünde meydana gelen olayda Menekşe Tahta uzun zamandır aralarında husumet bulunan erkek kardeşinin kayınvalidesi Aysu Akay ile tartışmış ve bıçakla yaralamıştı. Olay tarihinde 52 yaşında olan kadın SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayati tehlike kaydı ile tedavi altına alınmıştı.

                Olayda yaralanan Aysu Akay kendisini Menekşe Tahta ile imam nikahlı eşi L.U’nun bıçakladıklarını belirtince karı-koca hakkında öldürmeye teşebbüsten dava açılmış, Menekşe Tahta tutuklanırken eşinin tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

                Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2. Celsesi görülen davaya her 2 sanıkta katılırken hakkında basit yaralama ve hakaret davası açılan mağdure Aysu Akay katılmazken avukatı hazır bulundu.

                KADIN KADINI 5 EZ BIÇAKLAYAMAZ

                Savcı mütalaasında  L.U hakkında her ne kadar adam öldürmeye teşebbüs suçlaması ile dava açılmışsa da hakkında kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesi ile bu suçtan beraatini istedi. Menekşe Tahta hakkında ise adam öldürmeye teşebbüsten cezalandırılmasını talep etti. Aysu Akay’ın avukatı Sait Demir, Savcının L.U hakkında beraat istemesine itiraz ederek, ‘Bir kadının bir kadını 5 kez bıçaklaması imkansızdır. Müvekkilimin ifadesinde belirttiği üzere karı-koca iştirak halinde bıçaklama olayına karışmıştır. Bu nedenle L.U’nun da aynı suçtan cezalandırılmasını istedi.

                BEN SUÇSUZUM

                Tutuklu sanık Menekşe Tahta ise Aysu Kaya’nın boğazını sıktığını kurtulmak maksadı ile 1 kez bıçağı sapladığını onun dışında başka bir şey yapmadığını belirtti. Mahkeme Başkanının ‘Peki sen yapmadıysan 5 yerinden nasıl yaralandı? Kendi kendisini mi bıçakladı?’ sorusu üzerine, ‘Ne bileyim kurtulacağım derken kendisine batırmış olabilir’ dedi.

                Son sözü sorulan Menekşe Tahta ‘Pişmanım beraatimiistiyorum’ dedi. Duruşmaya verilen aranın ardından yeniden salona alınan sanıklara cezaları açıklandı. Mahkeme Heyeti L.U’nun beraatine, hakaret ve tehdit suçu işlediği gerekçesi ile hakkında kamu davası açılan Aysu Akay’ın bu suçlardan beraatine, Menekşe Tahta’yı ise adam öldürmeye teşebbüs suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı bu cezası indirilerek 11 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığa iyi hal indirimi uygulanmadı. Kararı sükunetle dinleyen sanık duruşma salonundan Jandarmalar eşliğinde koridora alındı ve karar özeti kendisine mübaşir tarafından getirilince cezasını öğrendi. 11 yıl hapis aldığını öğrenen sanık birden kendisini yere bırakarak baygınlık geçirdi. Adliyeye çağrılan sağlık ekiplerinin müdahale ettiği kadın kendisine geldikten sonra cezaevine götürüldü.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR