29 Mart 2024 Cuma

BİR PROJEYİ DAHA KAYBETTİK

BİR PROJEYİ DAHA KAYBETTİK

Isparta

Ankaralı bir yatırımcının Afyon-Kütahya bölgesinde planladığı çağrı merkezi projesi Valilik makamı nezdindeki girişimler sonucu Isparta’ya kaydırıldı ama... Maalesef 1000 kişiye iş imkânı sağlayacak büyükfırsatı kaçırdık.

Vali Vahdettin Özkan ile BAKA'nın ikna ettiği Ankaralı yatırımcıya bir kaç yer alternatifi sunuldu. 1 Ocak'ta faaliyete geçecek 600 istihdamlı çağrı merkezi projesi için en uygun yer olarak SDÜ'nün mülkiyetindeki TED Koleji'nin boşaltacağı eğitim alanı belirlendi. Ama SDÜ yönetimi "bize lazım* diyerek vermekten vazgeçti. Uygun bir yer bulamayan yatırımcı Isparta’ya veda etmeye hazırlanıyor. Isparta, günümüzün en yoğun istihdamın sağladığı bir sektörde büyük bir fırsatı kaçırdı. Tabiri yerindeyse Isparta, okyanusu geçti, çayda boğuldu.

 Afyon veya Kütahya bölgesinde özel bir şirkete ait çağrı merkezi yatırımı planlayan Ankaralı yatırımcı, Vali Vahdettin Özkan ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'in girişimleri sonucunda Isparta’ya davet edildi. Isparta’da uygun bir yer bulunması durumunda çağrı merkezi yatırımını yapmaya ikna olan yatırımcıya birkaç alternatif sunuldu.

Alternatifler içerisinde SDÜ’ nün mülkiyetindeki TED Isparta Koleji tarafından önümüzdeki günlerde boşaltılacak şehir merkezindeki eğitim alanı da yeralıyordu. Üniversite yönetimi ile görüşüldükten sonra çağrı merkezi yatırımcısına TED'in boşaltacağı eğitim tesisleri gösterildi. Sunulan alternatifler içerisinde en uygun, faaliyete hemen geçilebilecek yerin TED'in boşaltacağı SDÜ'ye ait eğitim alanları olduğu kanısına varıldı. Ancak çağrı merkezi için eğitim alanlarının kiralanmasına yönelik bürokratik sürecin başlatılması beklenirken şok edici bir sürpriz yaşandı.

 SDÜ Yönetimi, TED'inkısa süre sonra boşaltım üniversiteye teslim edeceği eğitim alanlarının MYO turizm bölümü ve uygulama merkezi olarak kullanılacağını gerekçe göstererek çağrı merkezi yatırımı için değerlendirilemeyeceğini bizzat Vali Vahdettin Özkan'a bildirdi. Çağrı merkezi yatırımcısına da TED'in boşaltacağı eğitim tesislerinin verilemeyeceği bilgisi verildi. 1 Ocak 2015 tarihinde çağrı merkezini hizmete açmayı hedefleyen yatırımcıya başka uygun bir yer de gösterilemedi.

 İlk etapta 000, daha sonra da 1000 istihdama çıkması beklenen çağrı merkezi yatırımının Afyonkarahisar ya da Kütahya'ya kayacağı öğrenildi.Çağrı merkezi yatırımcısını yatırıma ikna eden Isparta, kendi kurumlan arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlayamaması nedeniyle önemli ölçüde istihdama katkı sağlayacak bir projeyi kaybetti. Taktir kamuoyunun.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ticaret

12 Ekim 2014 Pazar 23:18

Ticaret yapan adam para kazanacak. Eğer birirnin menfati varsa yatırım yapar. Niye adama yer verelim ki?Alsın yeri,yapsın yatırımını. Ama iş veriyorum ayağına bedava yere konmak akıllıca. Çok saf memleket insanı var...ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ DOĞRU KARAR VERMİŞ

taskin ozer

09 Ekim 2014 Perşembe 22:27

Kim ya bu rektör Sivas da üniversitenin kampüsünde çağrı merkezi yüzlerce kişi çalıyor ne sanıyor bu adam kendini isparta li Sezsiz ikaldikca bu tipler kendini adam sanmaya devam eder

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR