25 Nisan 2024 Perşembe

BİR ÖLÜM BİR YENİ HAYAT !

Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde 19 Eylül 2014 tarihinde geçirdiği trafik kazası ardından beyin ölümü gerçekleşen 17 yaşındaki Hasan Demircan'ın bağışlanan böbrekleri Isparta sütçüler İlçesinde ikamet eden doğuştan böbrek hastası Rabia Nur Demiray (5) a nakledildi.

Isparta

Açık Lise 1'inci sınıf öğrencisi Hasan Demircan, 19 Eylül Cuma Günü Ağlasun Devlet Hastanesi'nde tedavi olan annesini almak üzere motosikletiyle Yeşilbaşköy'den Ağlasun'a giderken trafik kazası geçirmişti.Ağır yaralanan ve Burdur Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürdürülen 5 çocuklu ailenin en küçük çocuğu Demircan'ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışlama kararı verdi. Isparta’nın Sütçüler İlçesinde çiftçilikle uğraşan Ahmet (37) ve Fatma (35) Demirayçiftinin ikiz kızlarından olan ve uygun böbrek bekleyen Rabia Nur Demiray(5) aAntalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde böbrek nakli gerçekleştirildi.Aradan geçen zaman içerisinde iyileşen Rabia Nur demiray, ailesi ile birlikte vefa borcunu ödemek ve teşekkür etmek için Ağlasun İlçesinin Yeşilbaşköy Köyünde bulunan Mehmet ve Rabia Demircan ailesini ziyaret etti. Merhum Hasan Demircan’ın organları ile hayata tutunan ikizlerden Rabia Nur Demiray, ailesiile birlikte Yeşilbaşköy Köyündeki baba Mehmet ve anne Rabia Demircan çiftini evlerinde ziyaret etti. Ardından her iki aile, Yeşilbaşköy mezarlığına defnedilen ve 6 kişiye hayat veren Hasan Demircan’ın mezarını ziyaret ettiler.

 

Demiray çiftinin 3 çocuğuda böbrek hastası çıktı.

 

Rabia Nur Demiray’a hayat veren Hasan Demircan’ ın böbrekleri, aynı ailenin Ayşe Nur Demiray’ında bir ay sonra annesi Fatma Demiray(35) dan alınan böbrek nakli ile hayata tutunduğu ortaya çıktı. Ailenin iki yaşında hayatını kaybeden Özlem Demiray ın da böbrek yetmezliğinden Isparta SDÜ Tıp Fakültesinde vefat ettiği belirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR