20 Nisan 2024 Cumartesi

BİR ÖDÜL BİR BAŞARI!

BİR ÖDÜL BİR BAŞARI!

Isparta

EN ÇOK PROJE ÜRETEN ÜNİVERSİTE ÖDÜLÜ SDÜ'YE

Süleyman Demirel Üniversitesi, çok sayıda akademisyen, Ar-Ge merkezleri ile Teknopark araştırmacılarını bir araya getiren “UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi”ndebüyük bir gurur yaşadı.

Tekstil ve konfeksiyondan nano teknolojilere, tıbbi koruyucu ve askeri tekstillerden, taşıt tekstillerine kadar birçok farklı alanda yarışaninovatif projelerin ödüllendirildiği zirvede, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları, geliştirdikleri projelerle iki alanda önemli dereceler elde etti.

 “Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması”na en fazla projeyle katılarak ödüle layık görülen Üniversitemizin ödülünü Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Cengiz Çallıoğlu;Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve UTİB Başkanı Burkay’ın elinden aldı.

TEKNOGİRİŞİM VE İNOVASYON TOPLULUĞU "YILDIRIM YARIŞMASI"NDA ÜÇÜNCÜ OLDU

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yıldırım Yarışması”na katıldı. Öğrencilerin robotik sistemlerle ilgili çalışmalarını yönlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada katılımcılar, "Çizgi İzleyen Robot”, “Sumo Robot” ve “Sini Robot” kategorilerinde yazılımlarını hazırladıkları robotlarla mücadele ettiler.

26 ekibin katıldığı yarışmanın finalinde Üniversitemiz Teknogirişim ve İnovasyon Topluluğu, üçüncü olarak Üniversitemizi başarıyla temsil etti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR